Мога ли да питам как точно го гледа, защото е на немски с вградени надписи на датски? Свалих го отдавна, но не можах да намеря никъде субтитри на някакъв нормален език.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Dinain написа Виж мнениенякакъв нормален езикalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Dinain написа Виж мнениеМога ли да питам как точно го гледа, защото е на немски с вградени надписи на датски? Свалих го отдавна, но не можах да намеря никъде субтитри на някакъв нормален език.
П. П.
Между другото - и двамата сме идиоти. Някакъв пич в Замундата е дал линк към английски субтитри.
Comment
-
Много благодаря. Тези субтитри обаче не пасват за този релийз, навремето си играех да ги синхронизирам, но вече ме мързи.
Открих и други релийси. Препоръчвам този - по-добро качество и без вградените холандски субтитри: https://thepiratebay.se/torrent/8329...264_MP4_AAC-CCLast edited by Dinain; 14-04-2013, 03:09."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Battle Under Orion (2009)
Не знам дали е бил пускан тук, попадна ми случайно. Японски подводничарски филм не бях гледал, хареса ми. Ефектите не са на ниво, явно бюджетът е бил тънък, но надлъгването между японеца и американеца компенсира това.
Действието на филма е в последните дни на ВСВ, японска подводница I-77 излиза в отчаян опит да атакува танкерите, снабдяващи американските войски в Окинава, и се завързва напрегнат двубой между нея и американски разрушител USS Percival.
В реалността I-77 е потопена още октомври 1944 г. и никога не е носила Кайтени, като във филма, а USS Percival(DD-298) е нарязан за скрап през 1931 г... но това са подробности
Донякъде операцията, представена във филма, се базира на тази реална операция:
Ninth
The Tamon group (多聞隊?) was the last Kaiten-equipped group to go into combat. It was a large force consisting of I-47, I-53, I-58, I-363, I-366 and I-367. They departed on 14 July headed for an area south-east of Okinawa. I-363 and I-367 engaged in no further action before the announcement of unconditional surrender and an end to all hostilities.
The I-47 launched a kaiten at a lone merchant on 21 July, but without result. She saw no further action.[27]"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
gregorianus написа Виж мнениеЕ, да, така е много по-добре. Във всеки случай филмът ми се видя интересен. Който го гледа, може да сподели какво мисли.
Както и да е. Във втората половина Клюге и Блюментрит бяха изкарани като орки, та им разбирах приказката. То ако беше руски филма, там поне поясняват - "Щабът на 1 белоруски фронт", "Щабът на 2 белоруски фронт", "Щабът на група армии Център", при който почват на немски да првеждат...
Иначе с графинята агент си е направо жалко...И бозата дето английския лейтенант го водят при Ромел да го черпи с чай!
Comment
-
Е, бързината на говорене не е проблем на филма. Ако гледаш филми от четиридесетте до шейсетте, особено англоамерикански - там направо изстрелват репликите.
Това с надписаното място на действието не е лошо, но не е и задължително. То става ясно в хода на диалога.
Не знам къде му е проблемът на чая Въпрос на стил, дето се вика.
Comment
-
Американският филм ,, Сталин " от 1992 г. с бг субтитри :
Преди всичко трябва да се отбележи страхотната актьорска игра на Робърт Дювал като Сталин, както и на Джулия Ормонд като Надежда Алилуева и Йерън Крабе като Бухарин."Най-тежкият грях спрямо ближните ни не е омразата, а безразличието ни към тях. Това е същността на безчовечността."
Джордж Бърнард Шоу
Comment
-
Току що най-сетне гледах "Трето полувреме" (Мак., 2012 г.). Във филмчето, иначе не съвсем лошо за балканските стандарти, ясно се забелязват поне два евтини пропагандни трика:
- запятата от циганчето с тъпана песен преди разстрела "Море сокол пие" (любима, естествено, и на голяма част от българите), внушаваща, че екзекутирането на циганите-конекрадци от българските войници е всъщност екзекутиране на "македонски граждани" (в съзвучие, естествено, с най-новите трактовки по темата, поддържани от, хм, да речем Г-7).
- намерението на българския...комендант (?) Гарванов да "провали" отбора на Скопие в българското футболно първенство. По всички пътища на логиката би трябвало да е обратното.
Странни бяха и хората с чалми и фесове на "ларгото" на Скопие в 1939 г., все пак дори в Турция по това време са били отменени от Мустафа Кемал. А дали "ладино"-то е точно това, което чуваме във филма (би било чудесно ако е така, но толкова ми прилича на съвременен испански!)? Иначе някои други елементи, специфични за македонската етническа група на българския народ и запазени и до ден днешен, са чудесно предадени, ракията е блага, нема значение у колко саато, а зурните като писнат и....A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment