If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Синклер, тази Bitwa pod Wiedniem не е ли същото като Wiktoria? Новият полско-италианско-още-някакъв-европейски филм за 1683? Щото преди седмици гледах един такъв и не го оцених.
Да, филма се казва September Eleven 1683 /Единадесети септември 1683 и е смесена продукция на Полша и Италия. И аз го прехвърлих снощи без субтитри, ядосах се,и го изтрих. Инъче не са лоши сцените от Истанбул и Виена. )
Амазоне, тез "архангели" са си реални. Обаче от разнообразните неща, които съм чел, така и не става докрай ясно дали крилата са се носели в сражение или са били само за паради.
Предвид ниската скорост на препускане при атака, едва ли шумът е бил осезателен, още повече, че шлемовете на противника допълнително биха го заглушили.
Ако перата бяха от ламарина щеше да е по-вероятно
Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?
Предположение за ефектите или целите съм срещал много, но да си призная, нищо чак толкова убедително за бойната им употреба. От друга страна, по картини от онези време се забелязват хусари с крила, така че може и да са ги слагали по време на бой. Но определено ги отличава и е ефектно - за киното е един път.
Амазоне, тез "архангели" са си реални. Обаче от разнообразните неща, които съм чел, така и не става докрай ясно дали крилата са се носели в сражение или са били само за паради.
Значи нещо като рогата на викинските шлемове, или "мускулестата броня" в РИ и ИРИ. Признавам обаче че са много ефектни.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Синклер, тази Bitwa pod Wiedniem не е ли същото като Wiktoria? Новият полско-италианско-още-някакъв-европейски филм за 1683? Щото преди седмици гледах един такъв и не го оцених.
Amazon, ако имаш предвид ездача на плаката на полския филм - не е гренадир, а хусар.
Севасте, оттеглям си всичките възражения срещу Vikings. Опитах се да гледам първи епизод на "Недадените", затъпя ми зверски и за лечение ей сега си пускам остатъка от трети и целия четвърти епизод на викингското приключение. Следващия път като наругая нещо, не ми хващай вяра веднага. Чакай първо да се отрезвя с нещо нашенско (примерно с "Калоян" или "Ивайло"). Vikings си е супер, поне не е правен от БНТ. А и, както казах, чисто филмово си е много пипнат.
Steelman, кога ще се научиш да пускаш поне някакъв текст от себе си? Такива линкове без нищо към тях просто не будят любопитство. Ми то си трябва коментар: "Така и така, гледах такъв филм, хареса ми, защото е еди-какъв си, препоръчвам го...". Иначе какво - прелетял си, пуснал си линкове... ами то все едно, че нищо не си направил. Добронамерено ти го казвам.
Грегорианус, благодаря за съвета - той е особено ценен за мен, защото ти може би си един от най-уважаваните от мен форумци. Понеже нямам много време, моля те, ако нямаш нищо против, да изгледаш през уикенда този филм целия http://www.youtube.com/watch?v=5c1_viGGLPM и да ми кажеш дали си струва и аз да го гледам. Въпреки това намигване (закачка) аз съм с много добро мнение за теб, просто обичам да се шегувам с всеки, така че оставам твой най-ревностен фен. Изявлението ми, че съм твой фен е съвсем сериозно.
Comment