Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Comment
-
La princesse de Montpensier (2010)
Acclaimed filmmaker Bertrand Tavernier (Round Midnight, Life and Nothing But) brings us The Princess of Montpensier a full-blooded tale of passion, romance a...
Два часа и кусур любовна драма - замъци, ливади, тук-таме по някоя битка. На места издиша, но става за гледане.
Comment
-
Гост
-
Така се случи, че точно вчера го гледах - хареса ми. Всъщност двамата не са точно водачи и мисля, че филмът се въртеше около този момент - кое и как мотивира човек да се бори/убива и какво става с него след това.
btw. целият филм е направен реалистично, без партизански патос, освен една две сцени, които лично на мен ми изглеждаха като кръпки, някак прекалено контрастни с останалото действие. Може би това е била идеята на режисьора, която не съм разбрал, но каквато и да е причината, това не пречи на удоволствието от филма.Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем... Какво зората?
Comment
-
Гост
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Comment
-
Наскоро изгледах страхотен руски сериал. Казва се Апостол - може би не е споменаван. http://zamunda.net/details.php?id=124360&hit=1
Comment
-
Не знам някой дали е споменал филма "Fortress". Има го в "Арена". Приятно филмче за екипажа на една въздушна крепост. Слава Богу, бомбардират Италия, а не нас. Като цяло става за губене на време, но нищо сериозно и впечатляващо, нито като фактология, нито като действие, нито като игра.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
Comment