Да, Хайнлайн има някои добри неща (най-вече като идеи), но има и доста слаби работи. Бюджолд и мен ме кефи, макар че и тя е далеч от качеството на титулярите на тази тема (това, което ме кефи в нейните книги е от същото естество като удоволствието от първите три серии на "Междузведни войни").
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
А. и Б. Стругацкие
Collapse
X
-
gollum написаДа, Хайнлайн има някои добри неща (най-вече като идеи), но има и доста слаби работи. Бюджолд и мен ме кефи, макар че и тя е далеч от качеството на титулярите на тази тема (това, което ме кефи в нейните книги е от същото естество като удоволствието от първите три серии на "Междузведни войни").may the Force be with you
Comment
-
Е, тя Бюджолд общо взето също се справя с изграждането на собствен свят, друг е въпросът доколко самоцелно е това . Виж, "Лунна дъга" на мен не ми хареса особено (то това си е ивъпрос на вкус, де) - някак твърде очевидно криминало-разузнаваческа бе първата част, а втората много ми напомняше за следващите части на "Космическата одисея..." в някои моменти. Но мисля че с изграждането на свят С. Павлов не се бе справил чак толкова блестящо. Впрочем, пак да повторя - то това си е въпрос на вкус .
Comment
-
Дадох "лунна дъга" като пример за многостранно изградена картина на едно бъдеще с достатъчна техническа и фактологическа обосновка, на мен ми хареса за това иначе ми седи малко студено/дистанцирано - Сергей Павлов винаги пише като страничен и прецизнообективен наблюдателmay the Force be with you
Comment
Comment