Съобщение

Collapse
No announcement yet.

LOTR: Return of the King Extended Edition

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Erich Von Manstein написа
    Шеленберг към 5 часа е. И разбира се е култ. Дори кратката версия ми се струва най-добрата част от трилогията затова донякъде не съм съгласен с dibo.
    A ти гледа ли разширената? Защото тя се придържа повече към книгата и е по-логична като сценарий
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

Да в кратките версии е пълно с недомислици и ако не си чел книгата може да седиш и да се пулиш като мишка в трици.Аз пък като читател останах възмутен от тези недомислици и като цяло предпочитам книгата пред филма.Да не говорим че третата част свършва един час и е пъла с моменти тип ТЪДЪМ-сълзища-ТЪДЪМТЪДЪМ...Колко ме е яд на тоя пусти комерсиализъм нямате си на представа оакват всичко свястно...Сигурно Толкин се върти в гроба човечецът при вида на изнасиленият му шедиовър...
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Иска ми се да гледам разширената версия. От друга страна някои неща, които са пропуснати във фила пък ги има в книгата, поне по моя преценка не са голяма загуба. Например на мен лично Том Бомбадил и песничките му не ми липсват особено. Но изкривяването на изсторията във втората и третата част не ми се понрави и бих искалд а гледам разширената версия, която предполагам е нещо безкрайно дълго.

Comment

Аз си уговорих утре да ми донесат разширената версия.

..
          ..И кажи ми ти страннико,
          чувал ли си звук,
          по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Аз си свалих първите два диска и сега чакам да изтече и третия и тази нощ ще си устроя едно хубаво кино (какво ще правя утре на работа е друг въпрос, ама все ще се оправя някак си)

Comment

Ами филма е над 4 часа
              albireo написа
              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ще кажа само че се надявам на тия три диска зда са всичките четири часа и то с прилично качество. Пък сънят, е, кога ли пък е бил чак толкова задължителен. Между другото, никой ли още не го е гледал или никой не е събрал сили за едно обосновано мнение?

Comment

О, аз си го изгледах целия вторник вечерта. Но мнение, какво да кажа, тия 50 мин закърпват филма заедно, и пак на места ми се струва че някои неща висят във въздуха. Има още бой! Има и сцени за които ще се чудиш как са посмели да ги изрежат. Някои герои като Еовин имат практически 2 пъти повече екранно време. Освен това виждаме какво се случва с "картофа" Устата на Саурон беше велика.

За мен лично си беше все едно гледам филма за пръв път, още повече че го взех на DVD а досега имах само едно отвратително пиратско копие (иначе гледах на кино 4 пъти ). Качеството беше просто невероятно.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Т.е., както с предишните две "пълни" версии. Особено с първата. Там ясно се виждаше как изрязаното скърпва всичко в едно. Явно е трябвало да направи четири серии, колкото и кощунствено да би изглеждало спярмо оригинала . Но пък са се намесили комерсиалните аспекти и... (впрочем, като се сетя, че е можело да направи и само един цял филм...). При мен третият диск най-после се изтегли и след малко засядам пред компа и нахлузвам слушалките (и поне за 4-ри часа ще игнорирам напълно всичко около себе си ).

Comment

Филмът в разширената версия за мен както казах е по-добър. Сцените с пиратите, Саруман, Еовин, Фарамир, битката в Осгилиат, главата на краля в Итилиен, срещата на Гандалф с Краля на Ангмар, устата на Саурон и т.н., макар че не следват книгата на 100%, приближават филма към нея значително повече по смисъл. Освен това Денетор вече по-прилича на онзи противоречив образ от книгата, отколкото на недоразумението в кратката версия.
                      А иначе най-великите сцени си остават и в двете версии: Минас Тирит, запалването на сигналните клади, връхлитащата Роханска конница на Пеленорските поля, разрушеният Осгилиат....
                      We don't see things as they are, we see them as we are
                      ---Anais Nin----

Comment

Аз имам абонамент за Blockbuster и ще си ги взема оттам.

Comment

А със слушалки не става работата, добре че преди два месеца взех едно дебело тумбало, направо се чувстват битките
                          albireo написа

Comment

5.1 се казва тайната, особено ако го гледаш от ДВД
                            Аз затва пропускам всички пиратски версии, да не си разваля кефа
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

несвързани картинки

albireo написа

Comment

Тази версия на филма е супер яка....!!!! Не е като тази, която даваха по кината...
                                Дори ако някои иска да си я свали: http://200.157.13.2/new
                                Надявам се да стане защото това ми е FTPто, бе пробвайте го има 1000 версии на този филм половината от, които руски...
                                По-лесно е да се развърже завързаното, отколкото да се съедини разделеното.
                                --- Цицерон ---

Comment

Working...
                                X