Erich Von Manstein написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
LOTR: Return of the King Extended Edition
Collapse
X
-
Да в кратките версии е пълно с недомислици и ако не си чел книгата може да седиш и да се пулиш като мишка в трици.Аз пък като читател останах възмутен от тези недомислици и като цяло предпочитам книгата пред филма.Да не говорим че третата част свършва един час и е пъла с моменти тип ТЪДЪМ-сълзища-ТЪДЪМТЪДЪМ...Колко ме е яд на тоя пусти комерсиализъм нямате си на представа оакват всичко свястно...Сигурно Толкин се върти в гроба човечецът при вида на изнасиленият му шедиовър......Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Иска ми се да гледам разширената версия. От друга страна някои неща, които са пропуснати във фила пък ги има в книгата, поне по моя преценка не са голяма загуба. Например на мен лично Том Бомбадил и песничките му не ми липсват особено. Но изкривяването на изсторията във втората и третата част не ми се понрави и бих искалд а гледам разширената версия, която предполагам е нещо безкрайно дълго.
Comment
-
О, аз си го изгледах целия вторник вечерта. Но мнение, какво да кажа, тия 50 мин закърпват филма заедно, и пак на места ми се струва че някои неща висят във въздуха. Има още бой! Има и сцени за които ще се чудиш как са посмели да ги изрежат. Някои герои като Еовин имат практически 2 пъти повече екранно време. Освен това виждаме какво се случва с "картофа" Устата на Саурон беше велика.
За мен лично си беше все едно гледам филма за пръв път, още повече че го взех на DVD а досега имах само едно отвратително пиратско копие (иначе гледах на кино 4 пъти ). Качеството беше просто невероятно.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Т.е., както с предишните две "пълни" версии. Особено с първата. Там ясно се виждаше как изрязаното скърпва всичко в едно. Явно е трябвало да направи четири серии, колкото и кощунствено да би изглеждало спярмо оригинала . Но пък са се намесили комерсиалните аспекти и... (впрочем, като се сетя, че е можело да направи и само един цял филм...). При мен третият диск най-после се изтегли и след малко засядам пред компа и нахлузвам слушалките (и поне за 4-ри часа ще игнорирам напълно всичко около себе си ).
Comment
-
Филмът в разширената версия за мен както казах е по-добър. Сцените с пиратите, Саруман, Еовин, Фарамир, битката в Осгилиат, главата на краля в Итилиен, срещата на Гандалф с Краля на Ангмар, устата на Саурон и т.н., макар че не следват книгата на 100%, приближават филма към нея значително повече по смисъл. Освен това Денетор вече по-прилича на онзи противоречив образ от книгата, отколкото на недоразумението в кратката версия.
А иначе най-великите сцени си остават и в двете версии: Минас Тирит, запалването на сигналните клади, връхлитащата Роханска конница на Пеленорските поля, разрушеният Осгилиат....We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Тази версия на филма е супер яка....!!!! Не е като тази, която даваха по кината...
Дори ако някои иска да си я свали: http://200.157.13.2/new
Надявам се да стане защото това ми е FTPто, бе пробвайте го има 1000 версии на този филм половината от, които руски...По-лесно е да се развърже завързаното, отколкото да се съедини разделеното.
--- Цицерон ---
Comment
Comment