Хм..
Отидох да гледам филма с нагласата, че няма да ме впечатли много.
Обаче с включването на Сарматските конници обраха точките! Повя свеж вятър в комерсиалните продукции 8) Ако бяха резнали тук - там клишетата - можеше да го направат и още по - добър!
Какво ми хареса във филма?
Операторската работа - на ниво както във всяка скъпа продудция. Декорите - присъстваха малко, нявярно за добро, не се натрапваха.
Костюмите на "нашите" хора :tup:
Баталните сцени - в някои от тях се вижда защо Багатурите са по - добри от Сарматските си братовчеди!
Но те се справиха добре! :tup:
Пропуски? Дано не съм дребнав :shrug:
В някои от битките, хората правиха неща, които не се препоръчва да се правят, ако искаш да оцелееш.
Проведоха една излишна /но не и за зрелището/ битка на заледеното езеро. Този лед, можеха да го разбият и по - рано, и да си хванат пътя. И без жертви!!
Щеше да е добре, да включат някой маршируващ римски легион.
Не бе обяснено добре, какви размисли и подбуди ръководят доста от героите в техните действия.
Това което написах навярно ще ме вкара в спор.
В крайна сметка, филма си заслужава да се гледа!
А за сарматските ризници - направо ми спря дъха!..
Искам такава!.... Иииииссккккаааааааамммм.........
:cry: :cry: :cry:
Ама ще взема да си направя!!
...
Отидох да гледам филма с нагласата, че няма да ме впечатли много.
Обаче с включването на Сарматските конници обраха точките! Повя свеж вятър в комерсиалните продукции 8) Ако бяха резнали тук - там клишетата - можеше да го направат и още по - добър!
Какво ми хареса във филма?
Операторската работа - на ниво както във всяка скъпа продудция. Декорите - присъстваха малко, нявярно за добро, не се натрапваха.
Костюмите на "нашите" хора :tup:
Баталните сцени - в някои от тях се вижда защо Багатурите са по - добри от Сарматските си братовчеди!
Но те се справиха добре! :tup:
Пропуски? Дано не съм дребнав :shrug:
В някои от битките, хората правиха неща, които не се препоръчва да се правят, ако искаш да оцелееш.
Проведоха една излишна /но не и за зрелището/ битка на заледеното езеро. Този лед, можеха да го разбият и по - рано, и да си хванат пътя. И без жертви!!
Щеше да е добре, да включат някой маршируващ римски легион.
Не бе обяснено добре, какви размисли и подбуди ръководят доста от героите в техните действия.
Това което написах навярно ще ме вкара в спор.
В крайна сметка, филма си заслужава да се гледа!
А за сарматските ризници - направо ми спря дъха!..
Искам такава!.... Иииииссккккаааааааамммм.........
:cry: :cry: :cry:
Ама ще взема да си направя!!
...
Comment