If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сега чета "German Flamethrower Pioneers of WWI" на Schiffer Books, много подробна и красиво направена книга за германските огнехвъргачни части във Великата Война. Аз като лаик даже се обърках с многото термини и войскови имена, но във всеки случай е много интересна и полезна, особено ако се интересувате от темата. А и е пълна със снимки и графики с много високо качество. На същото издателство получих и "Uniforms & Equipment of the Central Power, Vol.I: Austria-Hungary and Bulgaria", нещо като луксозен фотоалбум. Частта за Българската армия е по-скромна отколкото за австрийската, но снимките пак не са малко, а и има доста уникати.
Наскоро прочетох и "Byzantine Infantryman c.900-1204" на Osprey. Доста скромна като обем, но общо взето ми хареса... да направят и едно томче за българският конник, ех...
EDIT. "Войната в Македония" на И.Петров налична ли е и в книжарници, или само онлайн?
Наскоро прочетох и "Byzantine Infantryman c.900-1204" на Osprey. Доста скромна като обем, но общо взето ми хареса... да направят и едно томче за българският конник, ех...
По-скоро някой от "наш'те" да вземе да направи за тях, че техните "експерти" какви са...
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
"Войната в Македония 1915-1918г." я купих в "Хеликон" - Бургас. Може би и в другите книжарници ще я има.
Здравей,
Прегледах я онзи ден и мисля утре да си я купя. Кажи нещо повече за съдържанието ако вече си я прочел.
Толкова много глупости се изписаха за Македония, че вече се оглеждам внимателно какво чета.
Книгата си струва. Написана е в стегнат научен стил с доста данни и липса на пристрастност. Както посочи албирео, може би единственият и недостатък е липсата на карти на театрите на военните действия.
They march in full battle dress
With faces grim and pale
Tattered banners and bloody flags
Rusty spears and blades...
Забелязах на скоро, че "Последната република" има втора част и е излязла миналата година. В нея има нови неща, като доста място Суворов е отделил за критика към критиците му.
I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.
Днес с най-голямо удоволствие си закупих книгата "Скандинавската експанзия и Западът. Края на осми-60-те години на 11-ти век". Авторката е Лиляна Симеонова. Използвала е материали от Оксфордския университет. Първите неща, които прочетох ме плениха. Струва ми се, че ще е добро четиво. Още повече че подобни книги на нашия пазар са меко казано рядкост.
They march in full battle dress
With faces grim and pale
Tattered banners and bloody flags
Rusty spears and blades...
Генерал Сава Савов
Автор: Виолета Божерянова
Раздел: Български мемоари и биографии
Издателство: Военно издателство
Народност: българска
ISBN: 9789545094125
първо издание, 2008 год.
меки корици, 172 стр.