ей няма надежда...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нови исторически книги
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Всеки, който е спирал завоеватели на прага на Европа има принос
А ако Балканите са прага на Европа, къде по-дяволите е антрето? :mhehe:"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Става дума за категория племена - хуни, монголи и т.н., които се явяват рушители, а не строители. Нашите предци не влизат в категорията. Аз не съм казал, че са победили арабите с мисълта да спасяват европейската цивилизация, но това се получава като краен резултат. България определено се справя по - добре от Византия със спирането на разни племена. Когато сме под византийско разните узи, огузи и печенези си правят каквото си искат, така че...
П.С. Както и да е - това са други теми, при това заключени.Не 7, а 77 пъти по 7...
http://www.mathematicalanthropology.org/
Тук неща са такива, каквито са и няма да се променят. - Голъм
Comment
-
Darkas написаСтава дума за категория племена - хуни, монголи и т.н., които се явяват рушители, а не строители. Нашите предци не влизат в категорията. Аз не съм казал, че са победили арабите с мисълта да спасяват европейската цивилизация, но това се получава като краен резултат. България определено се справя по - добре от Византия със спирането на разни племена. Когато сме под византийско разните узи, огузи и печенези си правят каквото си искат, така че...
П.С. Както и да е - това са други теми, при това заключени.
А за "спирането на разни племена" и Византия - византийците се справят добре, даже бих казал доста добре. Разбира се - до време. Нашата държава също попада в графата на борещите се срещу нашествия, но това разбира се, след като се установява на Балканите . Но не за дълго. Просто натиска на въпросните племена е много силен, а и винаги номадите излизат по-силни от уседналите вече племена. А това с Европата си е изсилване разбира се, смешно е отвсякъдеМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Dinain написаА ако Балканите са прага на Европа, къде по-дяволите е антрето?"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написаСега чета "Български хроники" на Стефан ЦаневA strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Впрочем по "Български хроники" се снима 6-сериен документален филм за БНТ в момента- нещо като реплика на онова безумие "Българите" от БТВ. Планът е за 3 март 2008 г. да тръгне по ефира. Режисьори са Дочо Боджаков и Дамян Пертов, в ролята на Аспарух - Юлиян Малинов, млад старозагорски актьор, който горкия не умее дори да язи кон :sm113: Пак ще се развява жена-жрица /аман от тая Пагане, не я ли пратиха отдавна при Тангра /, конят есетествено ще е бял, но ще се търси по-човешко предаване на личността на хана, а не издигането му на пиедестал... /по материали от в. Ст. Новини/Quae fuerant vitia, mores sunt.
Comment
-
Няколко месеца преди начинанието на бТВ мина по Канал 1 филм по първа глава от книгата /една вечер от 22 или 22.30/ - гледах го - има повече публицистичен, отколкото "художествен" уклон. Освен това бе предшестван от половин-часово предаване с мнения на професори - историци по представените материали и тези. Радвам се, че не са се отказали да продължат филмирането."Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
Вчера ми попадна книгата на Алексей Исаев "Десет мита за Втората световна война". По начало като видя книга с подобно заглавие се дистанцирам. Хвърлих един поглед, и ми се струва, че долавям стила на Резун. Някой запознат ли е по-добре с книгата и автора.Last edited by viking heart; 15-12-2007, 13:11.They march in full battle dress
With faces grim and pale
Tattered banners and bloody flags
Rusty spears and blades...
Comment
-
SS-mann написаВчера ми попадна книгата на Алексей Исаев "Десет мита за Втората световна война". По начало като видя книга с подбно заглавие се дистанцирам. Хвърлих един поглед, ми се струва, че долавям стила на Резун. Някой запознат ли е по-добре с книгата и автора.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment