Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да печелим повече

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Естествено такива неща се случват постоянно. На същото място мога да ти разкажа две случки с коренно различен резултат. В едната съм с ВК3002ДБ преди пача, карам го в лека конфигурация. Вече не помня какви бяха тежките танкове с мен, но бяха поне два тежки и един ТД или среден, вече не помня. На същото това място аз искачам и фланквам единия от противниковите средни танкове, като очаквам нашите да излязат и да довършат останалите. Точните модели съм ги забравил, но ние бяхме 4 танка с мен, а защитниците бяха или 3 или 4. Нашите обаче се крият иззад хълма и стрелят от прикритие, като резултат на това мен ме разпарчатосват, а в последствие и тях също.
    Другата битка е от вчера. Аз съм с АМХ 13 90 в тиер 9 битка. На същото място с мен са един лораин и един АМХ 50 100. Виждам отсреща един тигър и на скорост влизам зад гребена, където светвам лове и ВК30.02. Тигъра само ме траква, като даже не къса веригата, докато аз му влизам във фланга и се крия от останалите. Изпразнихме си пълнителите, избихме тази група и след презареждане тръгнахме към базата. Светнах двете артилерии и ги избихме, заедно със защитаващия ги ТД, който не помня какъв модел беше. А след това загубихме, защото другия фланг се беше сринал а нямаше как да се върнем след поразяването на артилериите на противника. И двете битки бяха загубени, но докато в първия нашата група се провали, във втория случай нашата атакуваща група си свърши работата.
    А специално по отношение на описаната от теб ситуация, не е работата на ТД, да е острието на атаката, така че в гореописания случай не е трябвало ти да водиш. Танкоразрушителите, както и тигър 1, са поддържащи танкове, те трябва да водят огън от втора линия, докато маневрените танкове да ангажират противника в близък бой и да го карат да си завърти купола така, че поддръжката от задна линия да може да ги пробие.
    Извода е, че основната предпоставка за успешна битка е да знаеш каква е ролята на танка ти и да я изпълняваш. Аз например не мога да се нарека успешен играч, понеже съм способен да изпълнявам добре само няколко от ролите. Например аз съм изключително слаб спотър, което си личи и по успеваемостта ми с леки танкове. Не съм и добър артилерист. Справям се относително успешно само като фланкер или като огнева поддръжка. Така, че е добре да знаеш какво ти лично можеш, какво не можеш и по възможност да не се занимаваш с танкове, които не можеш да караш. (А защо ли не си слушам и аз собствения съвет? )

Comment

DB и Panter са страшно различни танкове с много различен стил на игра, все едно да сравняваш снайперист и машин гънър, кой е по добър от двамата (но обаче е с M5 пушка е гънара) - така бих оприличил сравнението им.

Момчета ето и един съвет от мен:
      Ако искате да си вдигнете процента победи играйте с един танк по дълго време 10 - 20 битки, а не като мене да развивате всички линии едновременно и да ги играете само за първи победи. Това влия е страхотно лошо на % победи. Другото методичната игра донякъде и те погубва донякъде ти помага, трябва да се съобразяваш на ПЪРВО място с какъв танк играеш съобразявай се със стила на танка ти (по конкретно неговите възможности и приложението му), за да може да ти даде максимума, а не какъвто стил на игра предпочиташ ти. Важно е също къде те хвърля играта (дали си топ или на дъното на хранителната верига). После разположението на отбора къде се огъват нашите ако трябва да атакуваш или да се върнеш да резетваш докато дойдат останалите или сам да ги смажеш, ако някой вика за помощ бъди солидарен ако можеш разбира се, ако ли НЕ ти си следващият след него. Когато видиш възможност възползвай се не бъди дървен. Бъди маневрен, не си копай окопи. В тази игра ако не си добър ОТБОРЕН играч няма далече да стигнеш. Много е важно отбора ти, и ти съответно да контролирате ключовите позиции, оставите ли ги враговете те да контролират шанса за победа пада с 70% горе долу, в зависимост как противника ще се възползва от грешките ви.

Надявам се да не звуча "менторски" (мразя тази дума)
      Успех на всички

Помагай за да ти бъде помогнато така играят ОТБОРНИТЕ играчи! (Един армия не прави както се опитват да ни облъчват Американците)!
      Last edited by bir4ok; 29-04-2013, 18:05.

Comment

Imperial

Ти в Американския сървър ли си?

Ако има някой друг от US сървъра да ми пише моля

Comment

StrEagle написа Виж мнение
          Когато % победи на някой е 55-57% то тогава той е много добър.
          Когато % победи е над 57% то тогава той играе предимно в platoon.

A 62.17 % победи извънземен ли е или е някой зомбясало хлапе, за armatomenos говоря?

Comment

bir4ok написа Виж мнение
            Imperial

Ти в Американския сървър ли си?

Ако има някой друг от US сървъра да ми пише моля
            Да, обаче не съм играл от няколко месеца. Нямам време.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Imperial написа Виж мнение
              Да, обаче не съм играл от няколко месеца. Нямам време.
              ЕЕЕЕЕ жалко, ти сигурно играеш в EU ?
              Имали заблудени други Българи като мен в US сървъра

Comment

bir4ok написа Виж мнение
                ЕЕЕЕЕ жалко, ти сигурно играеш в EU ?
                Имали заблудени други Българи като мен в US сървъра
                Не, нямам EU акаунт. Просто нямам време за игри хич.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Бих искал да се върна към началния пост и оригиналната идея на темата, която много ми допада като дискусия.
                  с една дума аз съм много методичен играч, който не рискува прекалено много и яко се пази (коментар накрая)
                  Аз честно казано съм пълна противоположност на това, като този ми стил има както предимства, така и недостатъци, спрямо методичния подход.
                  Играта ми със Щуг 3 има най-много допирни точки до методичния стил, но само в отделни епизоди от битката.

Да си призная преди 3-4к битки дори ненавиждах играчите, които работят бавно и "пазят танковете да не ги одраскат", виждах как изпускат възможности за победа или пък разчитайки на тях се оказвах без подкрепа на даден фланг.
                  Ако мога да обобщия един недостатък на този вид игра, то е точно това - изпускат се шансове в моменти в които трябва да се жертва малко кръв с цената на пробив.
                  В последствие обаче играта с различни машини ме научи, че всяка точка живот спестена с методична игра в началото на битката е в пъти по-ценна в нейния край.
                  И това е точно недостатъка на моя агресивен подход - мога да избия равностоен или превъзхождащ ме противник с агресивни действия, но с цената на много живот, което автоматично ме прави уязвим в края на битката.
                  Тук е и мястото да добавя, че не съм съвсем съгласeн с мнението ти за процента на оцеляване.Да важно е да останеш жив до края и колкото повече време си на полето, толкова повече щета ще направиш, но има разлика между самоубийствни атаки в началото и умиране след средата на битката.
                  Аз имам сравнително нисък процент на оцеляване и приличен процент победи.Обикновенно ме убиват доста след средата на битката при това рядко се случва да не съм в лидерите по нанесени поражения - в този случай процентът ми оцеляване не може да бъде показател за ефикасността ми в битка.
                  Понякога умирам умишлено, колкото и странно да звучи - виждам че имаме шанс да спечелим само ако моят фланк атакува и направи пробив - разбира се всеки чака другия да тръгне пръв и всички стоят и чакат, а прозорецът за атака свършва - в такъв момент скачам пръв и повличам всички след мен въпреки, че знам, че ще ме изпарят и в повечето случаи това е успешна стратегия.

Има нещо което не се е споменавало до сега в темата, а според мен е много важно.
                  Аз играя предимно мобилни машини и играя доста агресивно, имам едно правило/тактика, която спазвам и мисля че е основна както за рандом така и за отборни битки.
                  Не трябва да се страхуваш да поемеш удар и поемането на тежък удар не трябва да те плаши и да те кара да отстъпваш.
                  И ето няколко примера:
                  1.Карам медиум танк и срещам тежко брониран разрушител в челен сблъсък - надстрелването е самоубийство, опита за фланкване по друг път ще отнеме много време.В такава ситуация скачам челно на разрушителя, изяждам един здрав удар и докато презареди вече съм му залепен на борда и той е безпомощен.
                  2.Карам лек или медиум танк и единствената ми възможност да направя пробив и да стигна при артилериите или в гръб, минава през коридор пазен от вражески танкове - рискувам и пресичам с цената на няколко удара, но след това получавам огромно тактическо преимущество над тях.
                  3. Провеждане на ръш - спирането повреме на ръш след поет удар или скриване назад без да е необходимо проваля цялата постройка и обрича всички.Провеждаме ръш в две колони водени от две Е-100, съседната колона не спира, а подминава защитниците.Водачът на моята колона се стресна и спря, което автоматично изключи 5 танка от края на неговата колона от играта за 30-40 много важни секунди и загубихме.Да, той оцеля, при това на почти пълен живот, но напълно безмислено.

Казаното от StrEagle за картата също е много важно за мен - повече от половината ми игра е минимап и следене на ситуацията.
                  Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Аз поне съм забелязал само два фактора за повече победи: стила на игра и танка, който управляваш. Всичко останало са детайли. Пасват ли си двата фактора. с лекота се постига висок резултат. Единствено бих отличил и опита като допълнителен фактор, но реално той само подобрява резултата, не е базата. Това, за което мнозина говорят тука. Тактическия поглед, върху ситуацията, картата, началния сетъп, баланса на силите. Това не са неща които можеш да приложиш веднага, след като се прочете някой съвет, а трябва да се изгради от играча, така че да е съвместим със стила му на игра. Така че реално моят съвет е: разберете какво искате да правите в играта, разучете танковете които са най-силни за конкретния стил. Играйте само с тях. Усъвършенствайте се. Резултата ще е видим бързо. Единственото което трябва да се знае, е че няма универсален танк в тази игра. Ще трябва да приемете плюсовете и минусите на всеки танк.

Comment

Ами да предположим,че на някой не му дреме за класации,победи,проценти. Първо иска да отвори и пробва всеки възможен танк.Второ,стреми се да помогне на отбора,а не да брои киловете и демиджа си.Тогава значи е слаб играч,така ли се разбира?
                      Клан [8282] .

Comment

Това не го разбрах, как така хем не те интересува победата, хем искаш да помагаш на отбора си?
                        Отделен е фактът, че победите носят много повече хп и пари и съответно отключваш нови танкове по-бързо.
                        albireo написа

Comment

Предполагам, колегата иска да каже, че изпробвайки много и различни машини, той жертва добрата си статистика (брой победи, демидж, среден брой убити на битка и т.н.), НО идеята да прави всички тези проби е да открие най-удачните машини, с които да бъде най-полезен за отбора си при нужда.
                          http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

BacillusBulgaricus написа Виж мнение
                            Предполагам, колегата иска да каже, че изпробвайки много и различни машини, той жертва добрата си статистика (брой победи, демидж, среден брой убити на битка и т.н.)...
                            Дори и това да иска да каже, не виждам защо пробването на много различни машини да пречи на добрата статистика. Ако не се лъжа StrEagle имаше над 100 машини в гаража, а статистиката му не е пострадала ни най-малко.

Comment

Alex2004BG написа Виж мнение
                              Дори и това да иска да каже, не виждам защо пробването на много различни машини да пречи на добрата статистика. Ако не се лъжа StrEagle имаше над 100 машини в гаража, а статистиката му не е пострадала ни най-малко.
                              Ами не знам. Предполагам, че просто някой може да е по-добър с даден клас машини, а да е пълна скръб с други и от там усреднено да пострада цялата статистика. Не споря, просто предполагам. Хората сме различни.
                              http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

Coruin написа Виж мнение
                                Аз поне съм забелязал само два фактора за повече победи: стила на игра и танка, който управляваш. Всичко останало са детайли. Пасват ли си двата фактора. с лекота се постига висок резултат. Единствено бих отличил и опита като допълнителен фактор, но реално той само подобрява резултата, не е базата. Това, за което мнозина говорят тука. Тактическия поглед, върху ситуацията, картата, началния сетъп, баланса на силите. Това не са неща които можеш да приложиш веднага, след като се прочете някой съвет, а трябва да се изгради от играча, така че да е съвместим със стила му на игра. Така че реално моят съвет е: разберете какво искате да правите в играта, разучете танковете които са най-силни за конкретния стил. Играйте само с тях. Усъвършенствайте се. Резултата ще е видим бързо. Единственото което трябва да се знае, е че няма универсален танк в тази игра. Ще трябва да приемете плюсовете и минусите на всеки танк.
                                Би ли дефинирал "стил на игра" , моля? Направих достатъчно битки за база опит, но до сега нямам предпочитания към определена машина. Играя всички еднакво зле ( или добре, спрямо гледната точка). Примерно доста прилично скаутвам с медиуми когато се налага, или ръша с дестроери. Приложение приемано, като нетипично за съответния клас. Въпреки това играта ми върви на приливи и отливи. Редувам битки в които избивам над половината от противниковия сетъп, с такива при които ме уаншотват още при напускане на базата.

Comment

Working...
                                X