За френските машини може да се каже много.Барабанните чудесии промениха сериозно играта преди време.
Наскоро се сдобих с Батчат и сега съм изправен пред предизвикателството АМХ 50-100 трасиращо пътя към необходимата ми за кланови битки 50В.Моля,някой с опит,да сподели впечатления от тежките барабанни АМХ-ове,като направи аналогия с познатите ми вече леки 13-ки.
Сериозно се замислям да поема успоредно и пътя към барабанния дестроер.Нисък,пъргав с добра далечна стрелба,мощ и потресаваща скорострелност.Доста привлекателни качества.Изглежда обещаващ.
Единствено гаубиците са ми малко куци.Статистиките (поне на хартия) на топовата 8-мица са много близки до немската ГВ Пантерка,рулираща из тиър 6.Ако изключим въртящия се купол и лекото превъзходство в максимална скорост не виждам изразени предимства на французойката.
Наскоро се сдобих с Батчат и сега съм изправен пред предизвикателството АМХ 50-100 трасиращо пътя към необходимата ми за кланови битки 50В.Моля,някой с опит,да сподели впечатления от тежките барабанни АМХ-ове,като направи аналогия с познатите ми вече леки 13-ки.
Сериозно се замислям да поема успоредно и пътя към барабанния дестроер.Нисък,пъргав с добра далечна стрелба,мощ и потресаваща скорострелност.Доста привлекателни качества.Изглежда обещаващ.
Единствено гаубиците са ми малко куци.Статистиките (поне на хартия) на топовата 8-мица са много близки до немската ГВ Пантерка,рулираща из тиър 6.Ако изключим въртящия се купол и лекото превъзходство в максимална скорост не виждам изразени предимства на французойката.

? С НЕ или с ББ работи по-удачно топовото му оръдие? Четох из руските форуми, но така и не ми стана ясно. Оръдието зарежда бавно, неточно е - поне сравнено с немските машини с които играя основно, маломощно, но за сметка на това не ми става понятно това "фугасница" ли е като при PZ III примерно, който е сред любимите ми машинки или пък е нормално оръдие, което с ББ да дава поносими поне резултати. Срещу машини от по-нисък тиър е ясно и относително лесно да се справи човек, но подобни битки са рядкост. Обикновено ме пуска срещу КВ, Шърмани и т.н. зверове. За Щуговете съм на два изстрела - май за повечето машини от моя или по-висок тиър съм просто бавна мишена. Опитах да кемпя и да пазя базата, но да улучиш Т 50 с подобно неточно оръдие и бавно въртящ се купол си е направо изкуство. Да не би разработчиците да са искали до бързите и остро жилещи френски леки танкове да достигат само истински дзен майстори
с железни нерви и изключително спокойствие, способни на подвизи от самообладание? Много от пишещите в този форум са преминали този танк - как сте го сторили - свалям ви шапка. Ако сте открили някаква своеобразна ниша или тактика за това чудо на инженерния гений моля да я споделите с мен и да ми спестите малко от мъките - ще бъда благодарен
някое Lowe или ИС 3 с над 200 демидж и да ги гледаш как си въртят куполите в изненада или да се долепиш в борда на Ферди и да го дупчиш методично е направо приказно. Това малко нещо просто те подтиква да вършиш подлости и гадории. Прави ми впечатление, че не е особено масов танк а и много от водачите му измират в първата минута на битката. Истинската красота на тази машина според мен е да се покриеш в началото, да изчакаш тежките да се вкопчат в бавните си битки и да започнеш да тормозиш врага. Любимо ми стана докато някой от нашите се надстрелва на близка дистанция с друг тежък, да заобиколя врага, да се приближа и прилепя в задната му част и да му изплющя един в двигателя. Ако не се появи някой лек или среден на помощ на лошия - обречен е.
Comment