Joan_Of_Arc написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хвалби
Collapse
X
-
-
Първо опитът който ти дава зависи от много неща. Налято 3к поражение не значи нищо - 3к в една ситуация носят един опит в друга друг.
Има значение по какво е нанесено поражението, имаше таблица някъде в какви пропорции варират коефициентите, но беше нещо от рода - твоето ниво е х1, едно ниво отгоре х1.5, две нива х2 и т.н. съответно, ако наливаш върху по-малки противници коефициента намалява.Цифрите които давам са ориентировъчни и изобщо не изглеждаха така в таблицата, но показват каква е закономерността.
Това е при поражение направено от снаряд пробиващ друг танк - когато поражението е от пожар, то се таксува с много малък коефициент, т.е. не е толкова ценно като нормалното поражение.
Спотът пък е по-ценен от стандартното поражение. Когато има сплаш поражение, то пак носи различен опит спрямо нормалното.Същото важи и за поражението от блъскане.
И не на последно място, потенциално поетото поражение също оказва влияние на опита в края на битката.
Към всичко това обаче трябва да добавим и това как самият танк се оценява по таблиците - пресен пример от преди няколко дни.Колега от клана е налял 3к+ поражение с Чърчил 3, главно срещу Т5, Т4 и Т3 - получавайки 2300+ чист опит без премиум.Аз със Щуг 3 съм стигал и до 3.5к+ при това набит върху Т6-7, но никога не съм минавал бариерата от 1800чист опит.
По принцип премиум танковете имат доста по-добър коефициент поражение към опит, но и останалите танкове се оценяват по различен начин.
За Ас единственото което има значение е постигнатият чист опит, а той може да се постигне и с 0 убити.Като много убити и камара медали по никакъв начин не те доближават до Ас, ако не е направен достатъчен опит на база поражение.
Ако не бъркам имам Ас с ВЗ-120 с 0 убити, над 6к спот, под 2к налят и много потенциално поражение.Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
-
Броя убити влияе пряко върху опита, заедно с декап, кап и една камара други шитни. Имах и формулката някъде, не не ми се търси сега. Всички казани по-горе неща са така. Но чисто субективно, не ми изглежда нормално една битка в която вяло съм съпортвал 2 тежки 9-ки със 7-мица, да носи повече опит от битка изнесена на 99% от платуна ми, когато сме в топа. При едната просто стоях в челото на атаката и от камъче на камъче, изчаквах светнатия от мен противник да се ангажира с топовите ни танкове после вкарвах в борд или гъз от близо всичките си изстрели - пълна скука. При другия вариант, организирано търчахме из цялата карта да капваме, декапваме, защитаваме артита и спираме пробиви. Много динамично, доста рисково и на кантар изнесохме практически целия бой сами ( не че 5-ците и 6-ците от отбора ни можеха да направят нещо съществено, или противниковите такива да ни спрат).
Comment
-
veso_t написа Виж мнениеЛеките танкове не са умрели все още - това китайче много го бива, поне на хубава карта като Редшир.
http://prikachi.com/images.php?images/590/6775590l.jpg
Comment
-
ViktorKitov написа Виж мнениеМоля не споменавай "хубава карта" и "Редшир" в едно изречение
Comment
-
veso_t написа Виж мнениеАми за леки според мен си е добре - има позиции и за активно, и за пасивно светкане.
Comment
-
Ultramarine написа Виж мнениеVictory!
Battle: Mines 23.11.2013 г. 10:05:59 ч.
Vehicle: T1 Cunningham
Experience received: 4*449 (x3 for the first victory each day)
Credits received: 19*127
Battle Achievements: Top Gun
The ultimate pedobear - 13 кожи
Comment
-
Ultramarine написа Виж мнениеVictory!
Battle: Mines 23.11.2013 г. 10:05:59 ч.
Vehicle: T1 Cunningham
Experience received: 4*449 (x3 for the first victory each day)
Credits received: 19*127
Battle Achievements: Top Gun
The ultimate pedobear - 13 кожи
Да пробвам да позная - втора база - камъка до града по 8-ца - после зад къщите, от там бой по центъра и накрая в базата?
Comment
-
uzi71 написа Виж мнениеСтрахотно!
Да пробвам да позная - втора база - камъка до града по 8-ца - после зад къщите, от там бой по центъра и накрая в базата?
За това този път се качих на хълма и от там събрах първите 7, след което просто слязох на камъка и от там продължих по старата схема.
Nobody has three balls but some people have two very good ones!
Comment
Comment