Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Камуфлажно прикритие, маскиране сред растителност и радиус на забележимост

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

аха значи той ще е следващото умения за Т-62А. Гледам едно клипче в нета на някакъв руснак, който казва че е много полезно това умение, пък не спира да се движи и за това.. благодаря!

Comment

Наскоро имах спор с един колега от клана, относно камуфлажа на артилериите.Моята теза, която в последствие се оказа грешна, беше че дори и няколко десетки метра спечелени от камуфлажа са от полза за Т7, Т8 артилериите (немски и руски).

Оказа се обаче, че моя GW Tiger с 100% камуфлаж скил на целия екипаж и мрежа печели под 10 метра от тези неща, което е пренебрежително малко.
      За сравнение Т5 разрушителите от рода на Su-85 и StugIII печелят от същите неща около 200метра в зависимост от ситуацията.

Направих и едно пресмятане са моя StugIII, който е със 100% камуфлаж скил, мрежа и боя.Оказа се, че ако съм зад храст, който ме покрива, не мърдам и не стрелям, скаут които има 400м спот ще трябва да дойде на 78 метра, за да ме види .

Ето една интересна таблица със стойностите:

Ето и методиката на изчисляване:

Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

Знам, че в обновението 8.6 ще променят формулата, по която се определя прикритието на танка, но въпросът ми е към промяната от няколко пача насам... Повалените дървета трябва да предоставят камуфлажно прикритие. То еднакво ли е, като това на храстите? Пробвам тактика да се показвам само с купола на Т-34-85 и да играя като прикрит снайпер и вече няколко пъти ми се случи да стрелят по мен от доста голяма дистанция, когато съм прикрит зад паднало дърво, без реално противниците да имат разузнавач

Comment

Доколкото си спомням, падналите дървета дават по-малко прикритие от храстите, зависи също и дали има листа дървото - тея без листа още по-малко...

Comment

boyankolev написа Виж мнение
            Доколкото си спомням, падналите дървета дават по-малко прикритие от храстите, зависи също и дали има листа дървото - тея без листа още по-малко...
            Това е така, но проблемът на това, а и всички сходни обяснения на разработчиците е, че се дават в безразмерни величини - това е повече, това по-малко. Но колко и как, никой не ти казва. Още повече, че по традиция, когато разработчиците кажат едно, обикновено премълчават поне още три неща.
            Личното ми неемпирично наблюдение е, че падналите дървета пазят осезаемо по-зле от храстите.
            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Мда, типично в WG стил - почти няма конкретика. Има описание как работи системата за прикритие, и дотам.

Но и моето наблюдение е същото - паднало дърво камуфлира по-зле от голям храст. Може би защото короните на дърветата са по-рехави от храстите?
              "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Working...
              X