Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Воала

От http://wgbash.org:

Начало боя. Вперед вырвался наш Т-50-2, выделывая такие пируэты, что любая балерина обзавидуется, доехал до вражеской базы, на ходу сбил гуслю идущему навстречу СТ, да так, что тот, повернувшись, попал по союзнику, доехал до вражеской арты, двоих сам убил, еще одного наша арта покрошила. Ну в конце концов его убили.
    В общем чате:
    ххх: О_О это как так?
    Т-50-2: Это еще фигня! Вот видели бы вы, как я маршрутку вожу!

Превод:

Начало на боя. Т-50-2 излита напред, прави пируети, на които всяка балерина би завидяла, стига до противниковата база, в движение къса веригата на противников среден танк, и то така, че от завъртането изстрелът му попада в съюзник, стига до артилериите, сам убива две, още една я уцелва нашата артилерия. Накрая го убиват.
    В общия чат:
    ххх: О.О Как го направи?
    Т-50-2: Това е нищо! Трябва да ме видите как си карам маршрутката!
    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Позволявам си да ви занимая с тази кратка, любопитна статийка. На руски е, но предполагам за повечето хора тук това не е проблем.
      http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

BacillusBulgaricus, историята е интересна и сме се занимавали с нея в специализираната част на форума. Но тук е описана в типичния стил на митотворците . В действителност единичният танк е КВ-2 и "отрязва" снабдяването на бойната група на Раус (това е едната бойна гурпа на 6-та ТД), т.е. нито се "сражава с цялата 6-та ТД", нито дори с цялата бойна група на Раус. Никой не е стрелял по него със 150 мм гаубици, опитват с една ПТ-батарея (неуспешно - ако правилно си спомням, ставаше въпрос за шест 50 мм оръдия - успяват бавно да ги примъкнат и прикрият, но огънят им е неефективен и губят час тот тях), след това опитват с 88 мм зенитки (май две, ако не ме лъже паметта), но отново без успех, защото екипажът ги вижда още отдалеч (те са много големи и няма как да се очаква да успеят незабелязано да заемат огнева позиция) и успява да повреди едното преди да е заело позиция, а другото отстъпва. пробват и със 105 мм гаубици (индиректен огън), но не успяват да го улучат (този тип стрелба не е за подобен род цели), а и огънят е неефективен, защото се използват ФО-гранати (няма и какво друго да е - кумулативните боеприпаси, както и полубронебойните, са за директен обстрел). Пробват и с отделение сапьори, но отново без успех - екипажът ги прогонва с огъня си.
        Не помня как го обезвреждаха накрая, но е факт, че заема единствения път, по който могат да се снабдяват за повече от 24 часа.
        Между другото, снимката към статия определено не е от това събитие. Самата история е описана в спомените на Раус и оттам се разпространява из Интернет в различни варианти.

ПП Преди това, а и след това имат по-интересни директни сражения (танкови - защото в това немски танкове не вземат участие) с участието на съветски КВ-1 - и двете бойни групи на 6-та ТД.

Comment

Победа!
          Битка: Линията Зигфрид 15 август 2012 г. 15:49:42 ч.
          Танк: КВ-1С
          Опит: 1*936
          кредита: 44*980
          Постижения в битки: Медал Бюлтер, Войн, Снайперист, Косата на Смъртта, Значка за майсторство:Танков ас

Не мога да не се похваля Нов рекорд - опатках осмина с Квас-а
          Analog man...

Comment

pkolev написа Виж мнение
            Не мога да не се похваля
            To си е за хвалене
            С кое оръдие го караш? екипаж, модули...я направо един скриин от гаража

Comment

pkolev написа Виж мнение
              Победа!
              Битка: Линията Зигфрид 15 август 2012 г. 15:49:42 ч.
              Танк: КВ-1С
              Опит: 1*936
              кредита: 44*980
              Постижения в битки: Медал Бюлтер, Войн, Снайперист, Косата на Смъртта, Значка за майсторство:Танков ас

Не мога да не се похваля Нов рекорд - опатках осмина с Квас-а
              Хехе, браво!
              Много сериозно мисля да се заквася и аз
              Само добри неща чета за тая машина.
              "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

gollum написа Виж мнение
                BacillusBulgaricus, историята е интересна и сме се занимавали с нея в специализираната част на форума. Но тук е описана в типичния стил на митотворците . В действителност единичният танк е КВ-2 и "отрязва" снабдяването на бойната група на Раус (това е едната бойна гурпа на 6-та ТД), т.е. нито се "сражава с цялата 6-та ТД", нито дори с цялата бойна група на Раус. Никой не е стрелял по него със 150 мм гаубици, опитват с една ПТ-батарея (неуспешно - ако правилно си спомням, ставаше въпрос за шест 50 мм оръдия - успяват бавно да ги примъкнат и прикрият, но огънят им е неефективен и губят час тот тях), след това опитват с 88 мм зенитки (май две, ако не ме лъже паметта), но отново без успех, защото екипажът ги вижда още отдалеч (те са много големи и няма как да се очаква да успеят незабелязано да заемат огнева позиция) и успява да повреди едното преди да е заело позиция, а другото отстъпва. пробват и със 105 мм гаубици (индиректен огън), но не успяват да го улучат (този тип стрелба не е за подобен род цели), а и огънят е неефективен, защото се използват ФО-гранати (няма и какво друго да е - кумулативните боеприпаси, както и полубронебойните, са за директен обстрел). Пробват и с отделение сапьори, но отново без успех - екипажът ги прогонва с огъня си.
                Не помня как го обезвреждаха накрая, но е факт, че заема единствения път, по който могат да се снабдяват за повече от 24 часа.
                Между другото, снимката към статия определено не е от това събитие. Самата история е описана в спомените на Раус и оттам се разпространява из Интернет в различни варианти.

ПП Преди това, а и след това имат по-интересни директни сражения (танкови - защото в това немски танкове не вземат участие) с участието на съветски КВ-1 - и двете бойни групи на 6-та ТД.
                Не знаех за темата, попаднах случайно на материала и ми се видя интересно. Благодаря! Описаното от теб е още по-интересно :-)
                http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

BacillusBulgaricus написа Виж мнение
                  Не знаех за темата, попаднах случайно на материала и ми се видя интересно. Благодаря! Описаното от теб е още по-интересно :-)
                  Ето я и темата:

С лостове срещу танк

В пост #10 има подробна информация.

Comment

Благодаря! Описаното от теб е още по-интересно :-)
                    Е, няма за какво. Ако те интересуват такива истории и не си попадал на тази, вероятно също ще ти е интересна.

Comment

gollum написа Виж мнение

Помня, че бях поствал целия съответен откъс от книгата му по едно време.
                      albireo написа
                      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Знам, но с новата система за търсене няма шанс да се намери. Сигурно е някъде в архивите.

Comment

Click image for larger version

Name:	shot_002.jpg
Views:	1
Size:	299.4 КБ
ID:	531019
                          Играя от 10-тина дни без премиум. Стигнах до Т-34, а снощи взех и Т-34-85, обаче с първата 34-ка си направих страхотна игра и изкарах воин. Останах сам срещу 6 - гоних ги по цялата карта, но ги опуках всичките - последния с таран защото свършваше времето.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                            To си е за хвалене
                            С кое оръдие го караш? екипаж, модули...я направо един скриин от гаража
                            Танка е елитен, всичко по него е топ. Екипажа е на 100%, като по времето на рекорда бяха на 99% в развитието на първия перк - ремонт.
                            Analog man...

Comment

feersum написа Виж мнение
                              Хехе, браво!
                              Много сериозно мисля да се заквася и аз
                              Само добри неща чета за тая машина.
                              Предният ми любим танк беше Pz IV, но с КВ1С-а кефа е убер Представи си по-бърз PZ IV, по-добре брониран и повечето цели да са ти на по макс 2 изтрела
                              Analog man...

Comment

pkolev написа Виж мнение
                                Танка е елитен, всичко по него е топ. Екипажа е на 100%, като по времето на рекорда бяха на 99% в развитието на първия перк - ремонт.
                                Az sym an 82% братя по оръжие...иначе машинката е много яка, лошото става когато си в дънот ои дръгнеш по навик да геройстваш иначе нещата до Т5 на мене са ми едно попадения, понеже стрелям от близо довършвам (ако се налага) с таран...илядо пари е един снаряд все пак...пък и докато зареди аз съм го блъснал вече.

Comment

Working...
                                X