Съобщение

Collapse
No announcement yet.

8.9

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Mitko написа Виж мнение
    колкото повече пари, толкова по високи цени.
    Абсолютно правилно, това му се вика инфлация.
    Възможни решения:
    1. Увеличение цената на слотове/ прехвърляне на екипажи/премиум акаунт - едва ли, народа ще ревне яко. Обаче могат да спрат промоциите.
    2. Връщане към положението златни снаряди със злато - пак едва ли, пак поради горната причина.
    3. Нърф на продадените премиум танкове и изкарване на пазара на нови - мн. възможно.
    4. Изкарване на нови артикули ( модули, консумативи), които ще се купуват само със злато - също мн. възможно

Comment

veso_t написа Виж мнение
      3. Нърф на продадените премиум танкове и изкарване на пазара на нови - мн. възможно.
      Те това вече го правят, ако и да не го обявяват официално, но да кажем ММ-а на Т34 определено не е същият.

Comment

veso_t написа Виж мнение
        Възможни решения:
        1. Увеличение цената на слотове/ прехвърляне на екипажи/премиум акаунт - едва ли, народа ще ревне яко. Обаче могат да спрат промоциите.
        2. Връщане към положението златни снаряди със злато - пак едва ли, пак поради горната причина.
        4. Изкарване на нови артикули ( модули, консумативи), които ще се купуват само със злато - също мн. възможно
        1. - за глезотиите възможно, за премиума едва ли
        2. - в никакъв случай. Кой ще купува иначе премиум танкове?
        3. - те и така си го правят. Ловето като излезна правеше 50К за стоене афк, 100К на нормална игра и 180К за добра. Сега много добрата е около 100К. ММ да не говорим. Тогава една игра от 20-30 виждаше 9ки, (никога 10ки), сега една на 20-30 вижда Т8 битка, другото 9 и най-вече 10...
        4. - едва ли само за злато, щом дори консумативите са за сребро. А за модулите ще има много рев P2W, което се опитват да направят (видимо) че не е така.

Comment

Ето скромните ми наблюдения за двата нови премиумни танка, които ще се появят в 8.9. За Т-44-85 няма смисъл да пиша, защото когато се появи ще бъде някакво друго МПС, а не това, което виждаме в момента.

Type 3 Chi-Nu Kai е тиър 5 премиумен среден танк и реално е първия японски танк в играта (по-скоро е вторият, защото Chi-Ha, въпреки китайската боя си е чист японски танк). Танкчето е приятно за игра и добре се влива в масовия клас на тиър 5 премиумните.

Танкът не е някакво чудо на чудесата, но си е напълно приличен тиър 5 среден и затова е „награден” със стандартен ММ. Тоест ще виждате тиър 7 противници.

Chi-Nu Kai е малко по-малък от стандартните тиър 5 средни танкове, което е добре. Най-много се усеща в челна проекция. Танкът е осезаемо по-тесен. Като броня, няма нищо впечатляващо (50/25/20 корпус и 75/50/50 купол). Няма някакви рационални ъгли, които да рикошират и единствено купола челно има по-надеждна броня. Общо взето не го стреляйте в маската, освен ако нямате 150+ мм пробивност. Животът от 480 ти дава съвсем леко предимство пред масовите тиър 5 непремиумно средни.

Мобилността на Chi-Nu Kai е компромисна. 22 тонен танк с 240 коня двигател не е добра комбинация. В резултат ускорението е кофти, а максималната скорост е разписана на 38,8 км/ч, но реално се достига 35 – 36 км/ч. Катеренето на баири е много мъчна работа. От друга страна маневреността е напълно прилична (38 градуса в секунда около оста).

Въоръжението е най-хубавото нещо в Chi-Nu Kai. Машинката разполага с 75-мм оръдие, което дупчи 124 мм (155 мм със „злато”), прави 125 поражения и дава 12 изстрела в минута (със 100% екипаж, вентилация и дотиквач дава изстрел на 4,22 секунди). Добавете към това и точност от 0.39 и време за прицелване от 2,3 секунди и май имаме едно от най-добрите оръдия сложени на тиър 5 премиум... Обзорът, обаче е леко компромисен (350 м), което не дава да се разгърне на 100% потенциала за снайпериране.

Парите, които изкарва са еквивалентни на това, което аз вадя с Т-25, така че тук няма неприятни изненади.

Как се играе танкът? Аз го играх като снайпер от втората линия и си сложих оптика. Точността на оръдието позволява да стреляте по неща на 400 м без опасения. Скорострелността е чудна, пробитието достатъчно за всичко в тиър 5 и повечето неща в тиър 6. За близък бой този танк не е роден, заради не добрата мобилност (няма как да избягате или да надманеврирате повечето противници), а и бронята и живота не дават сериозно предимство. Куполът също се върти бавно.

Ако направим едно бързо сравнение с Т-25, бих казал, че Chi-Nu Kai е не по-лоша алтернатива. Германският чехословак има значително по-висока скорост, много повече живот и малко по-прилична броня. Оръдието на германеца е малко по-лошо (но пък „златото” му дупчи повече), размерите са му по-големи, обзорът отвратителен, а маневреността под всякаква критика. Тоест нещата са на кантар и зависи дали обичате близкия (Т-25) или далечния (Chi-Nu Kai) бой.

Та като цяло Chi-Nu Kai е прекрасна алтернатива, ако търсите тиър 5 среден, който е със снайперски уклон. Цената му е стандартна (1500 злато, което трябва да е към 7 – 8 евро в гифтшопа) и предполагам, че веднъж да го пуснат в играта за злато ще стане доста често срещана гледка.

Type 64 е тиър 6 лек премиум. Стои в дървото на Китай, но реално машината е тайванска. Не, че има някакво значение. Реалният Type 64 е бил бясна кръстоска между купол на Hellcat (базовия купол в играта) и корпус от зенитка М42 Duster (вариация на чакания от мнозина М41 Walker Bulldog). Резултатът е бил лек танк с уклон към TD. Друго интересно за Type 64 е че това ще е първия лек танк от високо ниво, който ще се пусне в свободна продажба (Type 62 очевидно не пада в тази графа).

Като всеки скаут и тук трябва основно да гледаме две неща – мобилността и камуфлажа.

За мобилността могат да се кажат наистина хубави неща. Ускорява бързо, при разписана максимална скорост от 72,4 км/ч реално бързо достига 60 – 62 км/ч и след малко по-продължително засилване стига 68 – 70 км/ч. На завоите губи малко скорост и завива много добре. Катери хълмовете отлично.

Относно камуфлажа не съм сигурен, че имам достатъчно емперични наблюдение, но като цяло не е по-зле от 59-16 например. Спокойно може да се кротнете в храст и да си сложите камуфлажната мрежа. Обзорът от 390 м е практически стандартен за леките танкове на това ниво.

Танкът е въоръжен с баналното 76-мм оръдие М1А2, с което почти всеки е запознат.

Type 64, обаче има няколко дребни недостатъка, които събрани докарват лек лош привкус. Първо, машинката е доста голяма. Малко по-голяма от Т21 и сходна с прасенцето VK28.01. Второ броня няма. Знам, че това е стандартно за повечето леки танкове, но тук наистина танкът е ламаринен. Най-дебелата броня е челната и е 25 мм, а странично корпусът и куполът са 12 мм!!!! Не само, че обираш сплаша по норматив, но и всеки таран (случаен или умишлен) е крайно смъртоносен. Освен това танкът е с отворен купол, което е минус (допълнителна уязвимост) и минус (няма как да се сложи вентилация). И не на последно място, поради някаква дебилска причина Type 64 носи само 45 снаряда!!! При скорострелност от 18,18 изстрела в минута снарядите може да свършат, ако случайно се е отдала възможност за здрава стрелба (случи ми се). Друг лек дразнител е факта, че екипажът е петчленен, докато всички китайски леки са си четиричленен екипаж. Така, че няма как директно да слагате зверските екипажи, освен ако не купите отделно един радист, който пък ако няма BIA... Схванахте.

Като цяло, Type 64 е напълно приличен тиър 6 скаут с нормален за скаут ММ. Може да светите активно и пасивно, а ако случайно сте в тиър 7 игра (най-лекия ММ) може да играете като TD или като среден дразнител. Определено въоръжението на Type 64 ми хареса повече от това на 59-16 и ако се отдаде възможност спокойно може да налеете 1000 – 1500, че и повече поражения.

Относно парите, то от една страна имаме евтин ремонт (2700 – 2800 сребро при тотална щета) и евтини снаряди (94 сребро и 2800 сребро за „златните”). От друга страна заработката на скаута е много вързана с общото представяне на отбора. С две думи, не го купувайте с основната идея да изкарвате пари.

Танкът струва 3500 злато, което ще кореспондира на около 16 – 17 евро в гифтшопа. Според мен машинката си заслужава парите, но като цяло по-слабия интерес към скаутите ще допренесе за това, че Type 64 няма да е нещо често срещано.
          Last edited by 1951; 24-10-2013, 13:33.
          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Благодаря за подробния и компетентен анализ, намерих отговор точно на каквото ме интересуваше

Comment

Бих помолил 1951 за подобен разбор на новите немски Дестройъри или поне на по-забележителните от тях. Знам, че такъв разбор изисква време все пак, а линията е нова и дълга. Благодаря!
              http://worldoftanks.eu/community/acc...lusBulgaricus/

Comment

Имам доброто желание, но да видим дали ще стигне времето.
                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

veso_t написа Виж мнение
                  Възможни решения:
                  По точка 3 . Тази попара съм я сърбал, но си задавам въпроса колко ще ги нърфнат, защото народа ще ревне за това нещо. Даваме пари за нещо което сме го видяли как е, купуваме го така и го искаме така, нърфватего а какво виждаме насреща продан и нещо ново и други пари и така. Ми може да има хора които неискат да го продават. Я си преставете че Пършинга който го нърфнаха намалей.... можели да го ъпнат тогава. Като гледам народа пак се избива по време на акция да се натиска да си купи китаеца 59 ... защо я кажете

Comment

Серб заслужава позор за това което направи с СП то!

Comment

Утре излиза 8.9 в руският сървър

Comment

Mitko написа Виж мнение
                        Серб заслужава позор за това което направи с СП то!
                        Не съм съгласен, хората позволиха танка да се продаде за злато (можеха и да не го направят). От бройката СП който цикулират в рандома в момента става ясно, че много хора са останали доволни тази възможност.
                        Да не говорим че няма друг премиум танк (от скъпите) с по-умрял геймплей от SP (според мен).

Comment

Абсолютно си прав, че това е само твое мнение. На мен например ми доставяше неизказано удоволствие да не могат да ме пробиват когато и където си искат. Като изключим неща като КВ-4, и английските тд та, всички останали машини се пробиват от всичко даже 2 тиъра под тях, под всички ъгли, отвсякъде (естествено със злато). Излиза нашия и цепи като на парад на червения площад, без да мисли без да се цели просто гърми и ... пробива винаги.
                          Навремето понеже бързах играх Ис-8 само със златни снаряди за сребро. Е няма такъв геймплей. Виждаш тежко бронирана десятка, охааа, просто насочвам оръдието и без да се целя стрелям "някъде в нея". От време на време имаше рикушети, но непробили само в маските на Е-100 или нещо такова, което беше много рядко.

Comment

Привет колеги. Сутринта ми направи обновлението с новия пач и от тогава не мога да вляза в играта. Пише че няма връзка със сървара. Някой друг с подобен проблем има ли или да я трия и кача наново.

Comment

ilkoh написа Виж мнение
                              Привет колеги. Сутринта ми направи обновлението с новия пач и от тогава не мога да вляза в играта. Пише че няма връзка със сървара. Някой друг с подобен проблем има ли или да я трия и кача наново.
                              Още не са пуснали сървърите.
                              "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

И при мен е така!Не са пуснали сървъра изглежда.На руския няма проблеми!

Comment

Working...
                                X