Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Chivalry Medieval Warfare

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Chivalry Medieval Warfare



    Много добър продукт на Кик Старт-а. Отдавна ми се играе нещо такова, но до момента просто нямаше. Доста гледах Mount and Blade и Войната на Розите, но в сравнение с това бижю и двете изглеждат смешно.

    Та с две думи: Готическа средновековна атмосфера. Реални оръжия и брони. Замъците, разрушените крепости, блатата и т.н. изглеждат прекрасно. Unreal енджъна е напънат до дупка. Единствено в Witcher съм виждал толкова красиви и истински крепости, развалини и брони.

    Играта е изцяло мултиплеър. В бетата бяха обявили че сървърите ще са до 32 човека. Но преди малко играх игра в която бяхме 24 човека, само от нашият отбор. Видях и сървъри с по 64 човека.

    Бойната система е отлична. Можеш по звука от удъра да определиш, дали си ударил броня, щит, разсякъл си ги, или режеш плът. Нищо общо с безумното махане през въздуха в игрите включващи средновековно оръжие.
    Иска се мислене и бърз рефлекс. Ако тръгнеш на принципа на клик-фест, дори няма да разбереш как си умрял.

    Цялостната атмосфера е убиец. Крясъците на умиращите, бойните викове на живите, селяните които е трябвало да защитавате изгарящи живи във запалените от вразите къщи пищят, катапултите трошат всичко наоколо - абе лудница.

    Отборната игра е супер. Буташ тарана към портата на вражеският замък. Надяваш се отгоре да не те полеят с врящ катран, а през това време чуваш зад себе си как съотборниците ти колят защитниците на крепоста дошли да те убият и да спрат тарана.

    Много интерактивност. Балисти, катапулти, кораби нападащи от към морето - абе за два часа игра и още съм до никъде. И всичко може(и трябва) да се ползва.

    Четири основни класа - още ги разучавам: стрелци с дълъг лък, опълченци(лека пехота), тежка пехота и рицари. Всички със собствените си достойнства и с доста голям избор на основно и запасни оръжия.

    Мноооого мрачна атмосфера. Ама много. Опитали са се да пресъздадат средновековната битка и са успели доколкото е възможно. Хвърчат крайници, оръжия, дори по някоя отсечена глава от време на време.

    Има и мрачно-хумористични моменти, породени основно от свободната физика на играта.
    Точно преди да напиша ревюто, 20-тина човека защитаваме замък от малко-повече от нас нападатели. Решавам че ще съм стрелец. Залагам се на крепостната стена. В тази игра, както и всичко друго стрелбата с лък е доколкото е възможно реална. В смисъл, атакуващите тичат, ти стреляш и нищо не уцелваш.
    Накрая виждам че излизат из зад едни развалини 10-тина човека, стрелям в гупата и докато стигнат стените свалям трима. В тази игра да утрепаш трима един след друг си е постижение. И тъкмо се радвам и чувам стъпки зад мен: Напълно брониран рицар от вразите с двуръчен меч. Тъкмо си мисля, че сега ще ми резне главата(аз нямам броня и само къс меч), ама той дори това не направи.
    Замахна с бронираният чепик, изрита ме от кулата и продължи в битката.
    Падането беше дълго и дори това е направено добре. Виждаш как крепостните стени се отдалечават от теб докато летиш надолу.

    За два часа толкова, ще допълня повече утре.

    Ето едно прилично първо запознаване с играта от бета версията. Сега нещата изглеждата много по-добре и графиката е по-добра, но се добива представа за какво става въпрос, въпреки че показва малка част от играта:



    Играта не е безплатна(няма и как, по моя преценка по нея са работили поне 50-тина човека). 20 пари е в Стима. До тук не съжалявам, че ги прежалих.
    Last edited by Amazon; 05-02-2013, 04:22.
    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

    #2
    Човече, това звучи уникално...

    Какви са изискванията?
    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

    Comment


      #3
      Ами аз съм с геймърска машина на три години и всичко ми е на мах при 1920х1080 резолюция. Играта се движи много мазно.
      Конфигурацията е: CPU: i7 2.67 GHz, RAM 6 GB, Video: GeForce GTX 260.

      Това са минималните изисквания от Стим, но предполагам както винаги са малко занижени:
      Minimum:

      OS: Windows XP
      Processor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon X2 2.7 GHz
      Memory: 2 GB RAM
      Graphics: ATI Radeon 3870 or higher, Nvidia GeForce 8800 GT or higher. 512MB VRAM.
      DirectX®: 9.0c
      Hard Drive: 7 GB HD space
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

      Comment


        #4
        Виж си ЛС
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

        Comment


          #5
          Малко допълнение към геимплея. След само 5 часа игра няма да е кой знае какво, така че не го взимайте прекалено насериозно, по късно ще допълвам ако имам време.
          Името на играта е прецизност и мислене. Отново няма нищо общо с игрите от този тип.
          Ще дам за пример финтирането. Във всеки един момент можеш да прекратиш атаката си. Замахваш и спираш във въздуха. Противникът ти блокира напразно и ти го убиваш с директен удар.
          "Старите" играчи, които играят бетата от 2010 и завършената игра от два месеца се оплакват от прекалената гъвкавост на играта, позволяваща новобранец с приличен рефлекс да им резне кратуните. За мен това е огромен плюс. В повечето масови мултиплеър игри ветераните са облагодетелствани - прекалено.
          Или имат по-добри оръжия, брони, прицели, танкове, или каквото и да е, и не на последно място познават картите. Всичко това им дава огромно преимущество. Тук това го няма.
          В една от последните игри, от 32 човека отбор, аз единственият новобранец, звърших на трето място в отбора с 19 посечени врази и аз убит само 10 пъти. И това само за 40 минути игра при защита на крепост(играх рицар).
          В тази игра или можеш да си въртиш оръжието както трябва и да помагаш на съотборниците си, или те няма - буквално.
          Да спомена отново за графиката, след като вече поиграх доста карти. Има няколко игри с толкова добра графика. Но няма нито една мултиплеър игра(а аз съм ги играл повечето) с графика която дори да се доближава до тази.
          Нещо друго което ми харесва. Нещата в играта са много лични. Масовите сблъсъци се разпадат на битки един срещу един, или един срещу двама. Много е удовлетворяващо, когато си рицар да успееш да повалиш двама опълченци, които са много по-бързи от теб и да отвориш път на твоят отбор/спасиш кралят/защитиш замъка/не позволиш да освободят робите и т.н. каквато там ви е задачата.

          За останалите режими на игра, като рицарски двубои, последният оцелял и т.н. за сега нищо не знам. Трябва и да разуча с правенето на собствен сървър.
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

          Comment

          Working...
          X