Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Faster Than Light

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не мога да бия боса понеже всеки път правя някоя абсолютна простотия. Ето този път 5 сектора ми вървяха по вода... нападнах някакъв пират, имаше само 2ма на борда. Аз имах само 4 екипаж, но реших да ги превзема. С внимателна игра между йонното оръдие и лазера им блокирах/повредих всички важни системи за да мога спокойно да се боря с екипажа им, убих единия, втория беше по-сложен в медицинското, трябваше да си върна абордажниците да се "ремонтират", след това вече си го сгащих, обаче корабът им беше на 1 здраве, а бях забравил да изключа моя лазер, който беше на автоматична... тъкмо преди да убия онзи тип лазера стреля и затри кораба с 2мата ми абордажници на борда... (единия беше оръжейния офицер, другия по двигателя...). Това така ме деморализира че просто изгасих играта.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Това нищо не е - бях стигнал кажи-речи до края, имах много добри оръжия и кораб и седем души екипаж: двама енджита, един золтан, една богомолка и останалото хора, половината на второ ниво в специалността си. Въобще - песен. И на някаква случайна локация ме напада богомолски пиратски кораб - нищо особено (е, вярно с три единици щит и ракети, но нямаше да ми е никакъв проблем), но битката започва със съобщението, че от близък транспортен кораб в моя се телепортира противник - четири богомолки наведнъж. Не успях да ги избия, те се телепортираха в двигателния отсек и докато се борех с тях първо него бастисаха (аз междувременно ги бия с четирима от моите и ги сменям, за да ги връщам в медицинското отделение), междувременно богомлския изтребител ми повреди управлението на вратите (иначе имах второ ниво), а гадовете се прехвърлиха на оръжията ми и ги извадиха от строя. Така и не успях да избия всички от абордажната команда, а корабът ми беше разрушен.
      Поне вече бях отключил золтан-кораб и този път се пробвам с него. Засега върви добре, успях да попълня екипажа до седмина: една богомолка и едно енджи освен трите золтана. И двама човека. Намерих някакъв лъч за избиване на екипажа и смятам да го изпробвам при абордаж .

Comment

Ти просто си хвърлил лош зар - моето си е чиста глупост.
        albireo написа
        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

gollum написа Виж мнение
          Това нищо не е - бях стигнал кажи-речи до края, имах много добри оръжия и кораб и седем души екипаж: двама енджита, един золтан, една богомолка и останалото хора, половината на второ ниво в специалността си. Въобще - песен. И на някаква случайна локация ме напада богомолски пиратски кораб - нищо особено (е, вярно с три единици щит и ракети, но нямаше да ми е никакъв проблем), но битката започва със съобщението, че от близък транспортен кораб в моя се телепортира противник - четири богомолки наведнъж. Не успях да ги избия, те се телепортираха в двигателния отсек и докато се борех с тях първо него бастисаха (аз междувременно ги бия с четирима от моите и ги сменям, за да ги връщам в медицинското отделение), междувременно богомлския изтребител ми повреди управлението на вратите (иначе имах второ ниво), а гадовете се прехвърлиха на оръжията ми и ги извадиха от строя. Така и не успях да избия всички от абордажната команда, а корабът ми беше разрушен.
          ...
          Тези четиримата са танцували и по моя кораб докато се бия с противник.Но при мен и врага прати трима и стана абсолютно шоу Моите измряха за секунди.

Comment

Тоя път имам железен, идеално балансиран Kestler... всичко има, стелт, 3 нива щит, 2 лазера с по 3 изстрела + glaive beam (най-мощния) + fire beam ако искам да работя по-фино, 2 елитни богомолки... виж май двигателя не е макснат; стигнах до 8ми сектор и сега ме е страх да го потроша ще се пробвам пак с боса като събера смелост.
            albireo написа

Comment

Пробвах се на нормална трудност с Federation cruiser-a, и дори може би щях да успея и при боса, ако играта не се беше изгаврила с мен - от началото до битката с боса, в нито един магазин или като награда от битка или куест не ми даде каквото и да било оръжие или атакуващ дрон, наложи се да изиграя цялата игра само със стартовия Burst laser II, който на кораб с повече от 2 щит не може да направи нищо, та се налагаше да разчитам на Artilery beam-a, който пък стреля автоматично и не могат да му се задавт цели и общо взето е на късмет дали ще повреди нещо от важните неща...

Интересното е че и така почти успях да убия боса, остана на 3 точки здраве, но и там гаврата продължи - още с първия ракетен залп извади щитовете ми от строя и запали отсека та нямаше и как да го попрвя. С втория повреди и запали и пилотската кабина и от там вече нямах шанс, evade-a беше единственото което ме спасяваше до този момент (при около 50% става наистина трудно да те повредят сериозно в битка)
              <<..........>>

Comment

Добре, първо ниво бос минах без да загубя нито една точка здраве; образцово, 2те богомолки изчистиха едно по едно оръжията (освен тройния лазер), след това им ударих медицинското, едновременно с това със запалващия лъч запалих всичко около него и моментално пратих богомолките в отделението за вратите, глупаците идваха един по един и ги изчистих бързо. Тъй като екипажа се запазва между нивата, следващите 2 ще имат само по едно човече при тройния лазер, така че трябва да ми е доста по-лесно да вършея с богомолките. Предполагам ако блицна отделението за контрол на дроновете (удар с всичко по него и веднага богомолките в него) ще станат нещата.

...

Не стана. Разкъсаха ме.

Пак от глупост. Сега осмислих, че толкова се съсредоточих върху богомолките и damage control на моя кораб, че тотално забравих да СТРЕЛЯМ по боса...

Last edited by Imperial; 09-10-2012, 04:21.
                albireo написа

Comment

Малко зор беше накрая, ама успях да сборя боса и на нормална трудност, ето така изглеждаше преди финалната битка могъщият ми кръстосвач и още по-могъщ екипаж:

Първата битка мина общо взето лесно, с ракетите и бомбите му повредих оръжията и умря доста бързо, втората битка се оказа че има защитен дрон и ракетите не стигаха до него, добре че бомбите директно се телепортират вътре, след 4тата успях да извадя дрон модула от строя, като през това време моят защитен дрон свърши доста добра работа и поех доста леки поражения. На третата битка обаче, която би трябвало да е най-лесна, се оказа че съм пропуснал факта че босът почва със доста дебел золтански щит, който лесно се сваля с лазери, но ракетите и бомбите не минават през него, така и не успях да го сваля целия защото в този момент се оказа че и ракетите ми са свършили а половината кораб гори и... успях да избягам на 4 здраве, без почти никакви пари (около 15тина скрап) и кораб пред разпадане, пилота беше на 3% здраве, вратите бяха отворени, имах 3-4 пробойни в корпуса, един вражески десантчик се опитваше да доразбие оръжейния отсек и общо взето единственото работещо беше медицинския отсек, като междувременно специалиста по щитове беше умрял в пожарите
                  Таа въпреки всичките тея неща, с наличния пребит екипаж успях да позакърпя кораба, излекувах ги и добре че бягайки от боса бях скочил в система с магазин, та все пак имах някакъв шанс. Продадох Fire beam-a (вече и на мен ми е любимо оръжие, но просто в битката с боса е неизползваем) както и всички модули, поправих корпуса на около 75%, купих 6 ракети и тръгнах да умра геройски
                  Само дето този път имах късмет явно, защитния дрон и пилота задържаха положението достатъчно дълго за да повредя ракетите и с последната ми остнала рактета убих и последния член на екипажа му, както и извадих от сроя тройния му лазер, след това Artilery Beam-a го сряза буквално на две

Само че след това не ми отключи нов кораб, та се разрових в wiki-то и се оказа че са на абсолютно произволен принцип всички останали кораби и можеш и 100 игри да изиграеш и пак да си още с началните три...
                  <<..........>>

Comment

В 1ви сектор не е препоръчително да ви настигат бунтовниците...
                    albireo написа

Comment

Защо? Май не ми се е случвало досега, но почти нямам време да играя, т.е. още не съм завършил текущата си игра (за пръв път стигам до 7-ми сектор).

Comment

Защото в първи сектор си почти стоков Да не говорим,ако си нямал късмет да намериш търговци или скрап да се ъпгрейднеш малко.Ще видиш как корабчето ти се изпарява за няколко секунди

Comment

Аха, ясно. аз реших, че има някакви допълнителни обстоятелства. Иначе зависи - аз при първата си игра имах късмета да попадна на много добро йонно оръжие още в първи сектор, както и да ъпгрейдна това-онова: мисля че бих имал някакъв шанс да се разправя с един въстанически крайцер (с два - едва ли). Т.е. еднократно засядане при изхода вероятно би могло да се разреши при късмет (в краен случай и при сериозен късмет - засядане на един скок от изхода). Но е доста ситуационно, де и си е въпрос на късмет. Така или иначе, не си струва да се остава в "червената вълна": нищо не се печели, куестовете на съответните локации така или иначе са загубени.

Comment

Все пак е неприятно когато 2-3 поредни битки хвърляш само 1ци на зара и те потрошат без да можеш да им кажеш копче.
                            albireo написа

Comment

Нещо, което май ще ми хареса повече. Като го пуснат в Steam ще го взема.
                              albireo написа

Comment

За първи път стигнах второ ниво на боса и докато пършивия му кораб се разпадаше пред доволната ми физиономия нещо долетя и ме взриви, може би ракета ... и свършихме заедно (като след секс някакъв BTW Тия глутници от дрони са отвратителни

Comment

Working...
                                X