Излезе "Conquest of Elysium 3" - нова игра от Illwinter game design (създателите на "Доминиънс"). Продължение (както ес вижда от номера в заглавието) на доста стар техен проект, но трябва да е нещо като значително ускорен и опростен в определена степен "Доминиънс 3", кръстосан с Warlords 3 (не РТС, а старата походова игра - сраженията трябва да са до известна степен сходни). Все още не съм я играл (имам намерение да я взема и да го сторя след време), но реших да пусна тази тема, та ако някой си пада по такъв тип игри (или по-точно, по техните игри) да има идея.
На официалната страница на играта (дал съм я по-горе) има връзка към няколко материала и достатъчно дълго филмче от самата игра, качена на youtube - от тях може да се добие достатъчна представа за какво иде реч.
На официалната страница на играта (дал съм я по-горе) има връзка към няколко материала и достатъчно дълго филмче от самата игра, качена на youtube - от тях може да се добие достатъчна представа за какво иде реч.
): какво реално е нужно за стратегическа игра, кое е същественото и прочее и прочее. Аз съм малко краен в подхода към нея, т.е. за мен е важно не да е "реалистична", "красива" (сама по себе си) или нещо подобно, а да улеснява "потапянето в атмосферата" на игровия свят (тук това условие е изпълнено задоволително), като заедно с това не затруднява процеса на игра (условие, което не е изпълнено май при нито една от стратегическите игри, опиращи се на 3Д графика, които съм играл в последните няколко години).
. Пуснах се само за малко с некромант, в имперската ера и са паднах на кофти място - от едната страна ме притискаше един барон, а от другата - един колега некромант. Изиграх едва ли повече от 30-40 хода (но лесно можех да се увлека да остана цяла нощ - има го момента с "още един ход"), но беше забавно. Успях да се разправя с барона, но докарах главния си некромант и помощника му до сериозни нива на лудост (в един момент за малко да си загубя цитаделата, защото некромантът се беше самозабравил на един месец път от не с цялата армия и нещо си мърмореше лудешки почти цял сезон 
Comment