Поосвободих се напоследък, та успях да поиграя малко (вече на версия 1.32) - играта е доста по-стабилна сега и като цяло по-интересна. ИИ-то вече активно се опитва да постигне победа и по други пътища - да речем, чрез магическа победа. Успях да изиграя цяла игра, която започнах с ironeers (между другото, техните железни големи не са кой знае какво - вярно, издържат на нечовешки много щета, но се появяват сравнително късно и офанзивните им възможности са мизерни), в общи линии, сравнително лесно успях да създам най-голямата империя (най-много население и градове), но докато се занимавах с противниците (паднахме се две кралства - аз и Pariden - останалото четири имперски играча) и в "нещо като съюз" с другото кралство унищожихме почти всички империи, оказа се, че моите съюзници са се насочили към магическа победа и докато се усетя бяха разкрили съответната наука (аз се бях концентрирал основно в цивилизационното и оръжейното дърво) и построиха три от необходимите четири кули. Хубаво, че повечето ми поселища бяха "манастири", та успях бързо да контрирам и за много кратко време да ги мина и в крайна сметка аз да завърша с този тип победа (имах наистина голям град с огромно производство, та затова се получи). алтернативата беше да им разруша техния град, в който строяха кулите и бях близо до това - поддържах две големи армии в готовност, но щом видях, че ги изпреварвам, предпочетох този път, предполагащ по-малко главоболия.
Главният минус засега са сравнително неинтересните и повтарящи се сражения - почти няма място за тактика и сраженията бързо започват да стават еднообразни. От въоръжените еднозначно продължават да бъдат най-добри конниците (всичко - конница) и стрелците - особено магическите (жезли). от ръкопашното въоръжение единственият реален избор е копие или боздуган - останалите оръжия рядко предлагат каквото и да е разумно оправдание, за да се използват.
Междувременно пуснаха пред-бета тридесетина минутно филмче с геймплея на допълнението на играта (еднозначно ще си го взема като излезе, ако и да ми е първия пряк сблъсък със стийм). Изглежда, че ще успеят да разрешат част от проблемите на играта в разширението.
Главният минус засега са сравнително неинтересните и повтарящи се сражения - почти няма място за тактика и сраженията бързо започват да стават еднообразни. От въоръжените еднозначно продължават да бъдат най-добри конниците (всичко - конница) и стрелците - особено магическите (жезли). от ръкопашното въоръжение единственият реален избор е копие или боздуган - останалите оръжия рядко предлагат каквото и да е разумно оправдание, за да се използват.
Междувременно пуснаха пред-бета тридесетина минутно филмче с геймплея на допълнението на играта (еднозначно ще си го взема като излезе, ако и да ми е първия пряк сблъсък със стийм). Изглежда, че ще успеят да разрешат част от проблемите на играта в разширението.
.
Та тоя симпатяга успя да ми избие цялата армия с точно един удар, оказа се че меча прави 40-50 щета, армията ми я пусна скупчена, а гадината, поради juggernaut-ската си природа беше неприятно бърз, със сплаш и Maul... таа общо взето ми спря развитието за 30тина хода, докато успея да събера достатъчно армия за да го заколя... меча беше доста полезен после де, ама трябваше да догонвам останлите играчи известно време.
).
Comment