Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Shogun II

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Първия шогун съм го играл и тогава се запалих по поредицата.Уви ентусиазма ми умря след медиевал 1.Тези две игри имаха прекрасна атмосфера.
    Така както виждам на бойната карта нещата обикновенно стават по добре направени и детайлни (тактическата част) докато на стратегическата карта нещата въобще не ми харесват след всяка нова част.Картата тип риск мисля бе най подходяща,но имаше нужда от някакво правило в приятелски територии армиите да имат няколкократен ход.
    Както и да е надявам се нещата да отидат към по добра а не към по шарено(макар и да знам колко наивно е това).

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

BulSoldier написа Виж мнение
      Първия шогун съм го играл и тогава се запалих по поредицата.Уви ентусиазма ми умря след медиевал 1.Тези две игри имаха прекрасна атмосфера.
      Така както виждам на бойната карта нещата обикновенно стават по добре направени и детайлни (тактическата част) докато на стратегическата карта нещата въобще не ми харесват след всяка нова част.Картата тип риск мисля бе най подходяща,но имаше нужда от някакво правило в приятелски територии армиите да имат няколкократен ход.
      Както и да е надявам се нещата да отидат към по добра а не към по шарено(макар и да знам колко наивно е това).
      Така е, първите две са много истински. Като видях за първи път Роум, не ми хареса. Но после свикнах. Даже сега Роум си ми е добре. Но Медивъл 2 наистина е малко дразнеща на моменти. Империята и Наполеон просто ми измъчиха горкото компютърче, така че след кратък и безславен престой на харда отплаваха към Великия небесен Рисайкъл Бин. В името на нов шогунат на клана Мори обаче съм готов на много жертви

Впрочем, бих палил дебели свещи в Невски и бих мъкнал целия екип на Сега по ешмедемета из България, само да биха се навили за един Отоман Инвейжън.
      Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

На мен ми харесват всички преди EmpireTW.Самата епоха не ми харесва на емпире и наполеон.Някакви грозно изглеждащи пичове стрелят и зареждат по пет минути.Плюс това на Empire имаше едни войници,които стреляха по-надалеч от другите и ми беше много лесно с тях да побеждавам.Въпросните войници,малко конница и малко артилерия бяха добре.Само в морските битки бях отчайващо зле.

Comment

Сякаш повечето TW игри във оригиналния си вид са някак недодялани...за щастие се намират достатъчно ентусиасти из форумите им, благодарение на които игрите придобиват буквално други измеренияПреди да започна губенето на време със Medieval 2 (което още продължава , изчаках докато излезне някой по читав мод ... Broken Crescent - много качествен , труден достатъчно и със уникална атмосфера Empire TW - много хляб ,ама лошо омесен...добре ,че Napoleon ги отсрами SegaКъм момента има и сравнително добри модове за нея, макар и не до там мащабни ...и тия морски боеве са лудница , както и да срещнеш Уелингтън и така харабийската да го опердашиш във ролята на Наполеон но бързо писва ... имам ли време за Total War, играя Тhird Age TW, модче за Medieval 2 , пренасящо играещия във Толкиновата вселена а.к.а Lord of the Rings елфи , орки , тролове , безупречно изпипани визия, геймплей, гадно и подмолно AI и т.н препоръчвам много ...докато излезе Шогун 2 , който тоже изглежда впечатляващ..

Comment

Добрият стар third age total war.....и аз съм го играл.Доста удивен останах.Юнит скейла е увеличен и се получават доста радващи масивни армии от орки,например.Особено ме кефеше да се меля с елфите,голям кеф ми беше да им късам ушичките!
            Да се надяваме,че новото отроче ще е арно!

Comment

Най-сетне! This is SHOGUNNNN!

Отново ще е развява монът на тигъра от Кай по, надявам се много, стилно изпипана карта.
              Атмосферата на Шогуна за мен си оттава най-добрата от всички Тотал Уор-и и ако оплескат Шогун 2, за Криейтив асембли само сепуку.

gregorianus написа Виж мнение

Между другото, старият Шогун е адски труден за спечелване. Там тактиката от Медивъл и Роум (лупай наред) не върви, трябва си да знаеш принципите на Сун Дзъ. Не е майтап. Аз обикновено я превъртах не с война, а с гейши. Окопавах се здраво по границите и пусках яко строителство в тила, докато произведа елитен бардак, а от него - няколко броя гейши, които пусках да прелъстяват и да убиват вражеските даймьо. Но най-страшното беше, че в Шогун 1 бунтовниците също строят, а като превземат замък с елитни постройки (понеже са агресивни, не чакат да ги изнесеш), пускат тутакси някоя добра единица. И ми се е налагало да пращам моите гейши да преследват бунтовническа гад с бяло кимоно и убийствени помисли Което превръща играта в нещо доста по-различно от мрачната самурайска история за кланета - по-скоро в нещо като безкрайна византийска интрига

Но не знам дали старият Шогун ще ти хареса... определено има атмосфера, но си е сериозно остарял.
              Ех, спомени, спомени. Тези фиби на гейшите бяха класика, макар аз да си обичах епичната касапница на решителните битки, особено срещу АИ изпълнило армията си със сохеи (монасите войни), които можеха понякога да унищожат дори тежка кавалерия, и от които настръхваше косата на всеки виртуален тайшо. (Дори на шлема на Шинген са му побелели мустаците от тях
              )
              Kerls, wollt ihr ewig leben?

Comment

Еееее,
                сега се чудя дали да не го поиграя този велик шогун 1.Лошото е,че от медиевали,наполеони,кол оф дютита направо е рядкост да играя нещо с грозна графика.Красотата ме е обзела.Наскоро играх Картаген(на Хемимонт геймс)....
                Наистина ли само с гейши става в шогуна,трябва ли да съм някво про,така да се каже,че да мога да мина една кампания???

Comment

Шогуна наистина е велик и трябва да се поиграе. 5-6 вида единици, не особено голям набор от сгради за строене. Нищо излишно няма в играта, което да ти пречи да се занимаваш с главното в нея - стратегическо придвижване и тактически битки.

kamos написа Виж мнение
                  Еееее,
                  сега се чудя дали да не го поиграя този велик шогун 1.Лошото е,че от медиевали,наполеони,кол оф дютита направо е рядкост да играя нещо с грозна графика.Красотата ме е обзела.Наскоро играх Картаген(на Хемимонт геймс)....
                  Наистина ли само с гейши става в шогуна,трябва ли да съм някво про,така да се каже,че да мога да мина една кампания???
                  Спокойно, можеш и с битки да минеш играта, но не е лесно. Ако не играеш с лилавата фракция (Ходжо), то АИ-то което я играе, обикновенно завладява цяла северна Япония, която е с ужасно богати провинции, и после ти изсипва орди след орди от армия в стила на съветските генерали. Обаче, когато имаш пълен стак армия в дадена провинция, ако си ръководиш битката сам и при що-годе прилично управление на войските, няма особено значение колко голяма армия те напада.

И за финал малко инфо, за да не се чудиш ако си играл само по-късните игри от поредицата:

Внимавай с противниковите монаси войни - ужасно смъкват морала на врага.

Полковете не се попълват с армия, единствено можеш от един полк с "драг енд дроп" да добавиш армия в друг или да обединиш два полка в един.

Внимавай с противниковите монаси войни!

Внимавай като преследваш разбягал се противник! Докато бяга един полк, войниците му могат да избият твои полкове, особено ако минават откъм гърба им.

Това е известен бъг (който всъщност много ми хараесва, понеже те кара да внимаваш много дори когато протичника се е разбягал и ти го гониш дза да го доуниюожиш ), бонуса за атака в гръб си остава дори когато полка се е разбягал, и ако на твоя полк не си му задал да атакува точно противника, който му пресича пътя може да стане много лошо.
                  Относно това, съветите са - не гони няколко омесени при бягането полкове на противника; следи разбягал се противник да не премине през твой полк, който е спрял, без команда или който атакува съвсем друга цел; преследвай само най-близкия до теб враг.

Мисля, че това са нещата, които Сун Дзъ е изпуснал да спомене в "Изкуството на войната"

Comment

Благодаря ти много за тази информация,тя ми изостри апетита за игра.
                    Сега само трябва да се пообразовам малко за тази част от исорията.Не искам да играя и да управлявам нещо,за което не знам нищо.Пък и ще мога да разбера къде има грешки в скиновете и тем подобни.

Comment

и аз се зарибих май почвам да чета японска история ама първо мисля до довърша Наполеончо с британците и после с австрийците

Comment

bonebiter написа Виж мнение
                        и аз се зарибих май почвам да чета японска история
                        Ако му разбирате на ингилизкия препоръчвам две книжлета, които ги има и в електронен вариант из нета - едната е "Life in medieval and early modern Japan", а другата е "War in Japan 1467-1615". Около 150-200 страници са и са идеални за сериозно информиране без да е нужно да се чете тритомна История на Япония

Comment

Хорхе,благодаря много за книжлетата.Хем му разбирам ингилизкия,хем ще понауча нещо,хем ще мога да отправям критики.

Comment

Има ли някоя нова снимка,статия или изобщо нещо по сайтовете за Шогуна?

Comment

Working...
                            X