Колко човека биха се събрали за една БС масовка на играта?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Peoples Tactics 2 (Advanced Tactics) - Great AAR!
Collapse
X
-
Ами аз съм навит за играта, много ги обичам на това ниво... само трябва да се науча кое как.
Иии си запазвам Съветския съюз
Импириъл, а ти ли ми беше съсед на север на играта на Воланд? Може би трябва да опитаме пак да си спретнем хаос...„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Мда, май ти ми пращаше лични куриери заобикаляйки командването.
Аз бях в ролята на ужасния късметлия (моите самолети видяха противниковото струпване срещу мен) и оттам влезох директно в ролята на ужасно уплашеният. Защото имаха повече сили от всичките мои армии взети заедно, като само една от тях беше разгърната и то не в правилната посока (ако не се лъжа водена от Фашо, който сигурно при вестта за 1500 танка срещу него съвсем си е загубил съня).
Все пак май със задружни усилия щяхме напълно случайно да спрем настъплението, онзи град дето беше насочено към него по едно тясно направление щеше да се напълни с 2 мои армии и твоята IV армия (и трите преместени без заповед на началството...) + фашо който беше наблизо. Въобще красив хаос„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
А как, с ходове по пощата ли бяхте?Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Аз предлагам като за първи път да поцъкаме сценария World at War, той е нещо като ВСВ в Европа, само че всички играчи имат еднакви армии в началото и еднакъв доход. Играчите са Британия, Германия, Скандинавия, Русия, Франция, Балканите (агломерация от Б-я, Сърбия, Гърция, Румъния и дребните). Може и да се играе само с 4 или 6 души, променя се разпределението на държавите.
Мисля че имаше и сценарии за световна карта, трябва да се потърси.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
От първия ход на руснаците съвсем не личеше, че изтребителната авиация може да нанесе кой знае какви щети - дори и при положение, че се изпозлзва само срещу една еденица и то при положение, че ответната страна не предлага никакви изтребително противодействие - както сочеше и рапорта на играчите. Тогава за какво подавляващо въздействие на изтребителите се говори? Воланд, престани да злобееш по адрес на загубилата страна в тоя конфликт. Въпроса за това кой е крив и кой прав в тая война е най-малкото спорен, така че остави го това нещо за друго място и дай да се придържаме към дневния ред на темата. Та по темата - дори и немеца да предложи изтребително противодейстие, то надали би било кой знае колко ефективно - вижте само какво става при опита му за контра-атака, при това съчетана с бомбен удар по летищата на противника - което предполага, че поне част от самолетите му ще са хванати на земята. Докладвания резултат е катастрофален. Та защо в такъв случай да не се използва авиацията креативно на фланговете ?
П.П. Пилот, тогава Импереца стресна всички ми се струва ."Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Comment
-
Пак да повторя - изтребителите не нанасят почти никакви загуби (нещо, което понякога се случва и с бомбардировачите). Но така или иначе не това е основната цел на използването им - те намаляват готовността на единицата/единиците в хекса, което изключително много улеснява унищожаването им след това с наземна атака. Поне аз ги ползвам за това. Що се отнася до пво, то (пак за мен) добрият вариант е включването в съединенията на зенитни оръдия (да речем, по едно-две във всеки щаб или артилерийска единица) и тук-таме - наличие на чисто изтребителни единици, оставени с достатъчно действие (и готовност, а това означава да не бъдат използвани в дадения ход), за да прихващат противника. Тяхната цел е да повишат загубите на противниковата авиация, в комбинация със зенитните оръдия. Офанзивно подобни единици се използват по посочения начин, за да намалят готовността на наземна единица в ключова позиция. Разбира се, стига да няма зенитни оръдия самата тя или единиците около нея.
Да се оставя някоя част ан фронта въобще без пво е крайно недалновидно - на текущия ход там може да има само няколко слаби изтребителни единици, но на следващия - достатъчно мощни бомбардировъчни единици. И тогава рискът да се загуби целия дял е мнго голям. А веднъж изгубени позиции се възсатновяват много трудно, това е добре симулирано в игровата система.
Comment
Comment