If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами аз съм навит за играта, много ги обичам на това ниво... само трябва да се науча кое как.
Иии си запазвам Съветския съюз
Импириъл, а ти ли ми беше съсед на север на играта на Воланд? Може би трябва да опитаме пак да си спретнем хаос...
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Мда, май ти ми пращаше лични куриери заобикаляйки командването.
Аз бях в ролята на ужасния късметлия (моите самолети видяха противниковото струпване срещу мен) и оттам влезох директно в ролята на ужасно уплашеният. Защото имаха повече сили от всичките мои армии взети заедно, като само една от тях беше разгърната и то не в правилната посока (ако не се лъжа водена от Фашо, който сигурно при вестта за 1500 танка срещу него съвсем си е загубил съня).
Все пак май със задружни усилия щяхме напълно случайно да спрем настъплението, онзи град дето беше насочено към него по едно тясно направление щеше да се напълни с 2 мои армии и твоята IV армия (и трите преместени без заповед на началството...) + фашо който беше наблизо. Въобще красив хаос
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Аз предлагам като за първи път да поцъкаме сценария World at War, той е нещо като ВСВ в Европа, само че всички играчи имат еднакви армии в началото и еднакъв доход. Играчите са Британия, Германия, Скандинавия, Русия, Франция, Балканите (агломерация от Б-я, Сърбия, Гърция, Румъния и дребните). Може и да се играе само с 4 или 6 души, променя се разпределението на държавите.
Мисля че имаше и сценарии за световна карта, трябва да се потърси.
albireo написа
...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
От първия ход на руснаците съвсем не личеше, че изтребителната авиация може да нанесе кой знае какви щети - дори и при положение, че се изпозлзва само срещу една еденица и то при положение, че ответната страна не предлага никакви изтребително противодействие - както сочеше и рапорта на играчите. Тогава за какво подавляващо въздействие на изтребителите се говори? Воланд, престани да злобееш по адрес на загубилата страна в тоя конфликт. Въпроса за това кой е крив и кой прав в тая война е най-малкото спорен, така че остави го това нещо за друго място и дай да се придържаме към дневния ред на темата. Та по темата - дори и немеца да предложи изтребително противодейстие, то надали би било кой знае колко ефективно - вижте само какво става при опита му за контра-атака, при това съчетана с бомбен удар по летищата на противника - което предполага, че поне част от самолетите му ще са хванати на земята. Докладвания резултат е катастрофален. Та защо в такъв случай да не се използва авиацията креативно на фланговете ?
П.П. Пилот, тогава Импереца стресна всички ми се струва .
"Войната е продължение на политиката с други средства" Генерал Карл фон Клаузевиц
Пак да повторя - изтребителите не нанасят почти никакви загуби (нещо, което понякога се случва и с бомбардировачите). Но така или иначе не това е основната цел на използването им - те намаляват готовността на единицата/единиците в хекса, което изключително много улеснява унищожаването им след това с наземна атака. Поне аз ги ползвам за това. Що се отнася до пво, то (пак за мен) добрият вариант е включването в съединенията на зенитни оръдия (да речем, по едно-две във всеки щаб или артилерийска единица) и тук-таме - наличие на чисто изтребителни единици, оставени с достатъчно действие (и готовност, а това означава да не бъдат използвани в дадения ход), за да прихващат противника. Тяхната цел е да повишат загубите на противниковата авиация, в комбинация със зенитните оръдия. Офанзивно подобни единици се използват по посочения начин, за да намалят готовността на наземна единица в ключова позиция. Разбира се, стига да няма зенитни оръдия самата тя или единиците около нея.
Да се оставя някоя част ан фронта въобще без пво е крайно недалновидно - на текущия ход там може да има само няколко слаби изтребителни единици, но на следващия - достатъчно мощни бомбардировъчни единици. И тогава рискът да се загуби целия дял е мнго голям. А веднъж изгубени позиции се възсатновяват много трудно, това е добре симулирано в игровата система.
Comment