Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симулация на Балканските войни

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Трети път

Sir Gray написа Виж мнение
    ъъъ, май не, на кой адрес си го пратил? Прати на philip.tzvetanov(кльомба)gmail.com
    От абв ти отговорих и в msn и в google.

Сега ще пробвам от моя google акаунт.
    Аз не задължава никого със свое мнение.
    По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

Николай написа Виж мнение
      Специално по отношение на българската армия статията буквално гъмжи от неточности. Например бойното разписание на българската дивизия за 1912 е тотално сбъркано. В мирно време всяка дивизия има две, а не три бригади по два полка - общо 9 дивизии и 72 батальона. При мобилизация те не се развръщат в 18 дивизии и 72 полка (въпреки, че старите мобилизационни планове от 1903-1904 са предвиждали това), а само развръщат съществуващите полкове от 2 в 4 батальонен (дружинен) състав и всяка дивизия образува нова трета (резервна бригада) с два полка по 4 дружини. Така българската армия при мобилизация има 9 пехотни дивизии с 27 бригади с 54 пехотни полка с общо 216 пехотни батальона (дружини). Впрочем най-добрият източник за БА при мобилизацията през 1912 е тази книга - http://forum.boinaslava.net/showpost...2&postcount=55
      Николай, благодаря ти за корекцията и за достоверния източник. Книгата изглежда доста подробна и интересна - благодаря и на хората които са се потрудили да я направят достъпна.

Играта започва след няколко дни - ще се опитам ви държа в течение чрез кратки AARs. Надявам се по-вещите от мен в настолните стратегии да помагат :-)

Поздрав,

Рамбо
      Аз не задължава никого със свое мнение.
      По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

И аз съм навит ама не знам как се играе
        IN VINO VERITAS !!!

Comment

Working...
        X