За съжаление нямам време да играя повече от 1 игра, камо ли на друг сървър, така че съм пас.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Supremacy 1914 - Ангелите играят на комар
Collapse
X
-
Worcho написа Виж мнениеВсеки, който има желание да играе само с българи и без някакви пишлемета дето нищо не разбират. Влизайте тук 291310 парола 1111 играта започва след, като се напълни. Това е само за българския сърварМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Моето наблюдение е, че сред всички има и незнаещи и не желаещи да знаят неграмотници, но сред западняците грубостта и просташките изрази са не толкова разпространени.
А колкото до останалото - играта е немска, но играейки на англоезичен сървър можеш да практикуваш езика, особено, ако се пробваш на дипломатическия фронт, а това си е полза, поне според мен.
Както и да е, всичко това е извън темата.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Worcho написа Виж мнениеВсеки, който има желание да играе само с българи и без някакви пишлемета дето нищо не разбират. Влизайте тук 291310 парола 1111 играта започва след, като се напълни. Това е само за българския сървар
Comment
-
Още за точките. Понеже формулата е изписана малко неясно, аз споделям моя опит. Играта, за която писах по-надолу, приключи на ден 59. Останахме само двама, аз, с Османската империя и някакъв друг, с Италия. Бяхме сключили договор за ненападение, всеки превзима околните държави и който удари първи 1000 точки - печели. В крайна сметка победих аз, въпреки, че в крайна сметка имах значително по-малко територии, ето и статистиката:
- Османска империя : Италия:
- територии; 77 : 86 (47% : 53%)
- морал (провинции, средно): 95% : 90%
Вероятно аз имах в земите си и повече построени сгради от всякакъв тип (заводи, пристанища) и почти 100% от моята територия беше обхваната от жп линии. Тоест, в играта морала на провинциите и инфраструктурата дават повече точки, отколкото количеството провинции.
Освен това, по-добрата икономика и по-високият морал означават и по-голям приход на ресурси. А ако човек внимава и превзима по-балансирано територии и търгува активно на световния пазар - вероятно няма да има и големи проблеми в развитието на икономиката. Пак пример от същата игра: към края във финансовата сметка на османците имаше около 400 хиляди, докато Италия - около 3 милиона. Само че игровите пари не са толкова важни, колкото ресурсите, тъй като ако някакъв ресурс липсва, с пари трудно ще си го набавиш, докато ако планираш внимателно и отделяш пари навреме, за да имаш запаси - след това проблемите ще са по-малко.Last edited by messire Woland; 23-03-2012, 11:47.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
След цели 8 години (като гледам последния пост ...) аз реших да се пробвам отново. Направих игра, пуснах я, избрах си Испания, че е така накрая и може би ще се развият кротко нещата ... обаче в рамките на следващите 24 часа се включиха още 8 играчи, запълвайки 9 от 10 позиции Първо се появиха швед и руснак, очевидно съюзници. След това французин и британец. Французинът веднага прати войски да ме напада, неясно защо. Опитите ми да преговарям с който и да е от четиримата не даде никакъв резултат.
За сметка на това се появи и играч в Мароко и си помислих - ето приятелчето на французина, играта приключи. Обаче с малко дипломатически разговори се разбрахме, явно султанът там има намерения да се развива, а не да воюва.
Френските войски пристигнаха в началото на ден 2, обаче аз събрах моите и за около 16 часа ги разгромих:
И след това започнах настъпление към Бордо:
Дотук никой от другите играчи, освен султанът на Мароко не обели и дума.
След което влизам аз преди малко и гледам - 4 съобщения. От Великобритания. С някакво идиотско предложение за разделяне на Франция, при което англичаните да вземат 2/3, а за мен да остане 1/3. Тъкмо си викам - не на мене тия и пускам поредната статия в местния вестник и погледа ми попадна на картата - французите нападнали Англия и вече даже превзели една провинция и са на път за Лондон Безумие някакво, такова нещо в тази игра досега не бях виждал.
Междувременно само германците действат - бавно си поглъщат Полша. Какво правят италианците, австрийците, шведите и руснаците - никой не знае
Странното е обаче, че сега почти никой не пише - нито участват играчите в преговори, нито пишат статии или съобщения - нищо. Може би не знаят английски, кой ги знае ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Тая мудна скука я разцъквах преди доста време след Племенните говни , додрапах до чин полковник май и я зарязах . Гледам рано сте се почнали , нямате нито артилерия ,нито танкове ,за флот да не говорим, дори ЖП-то не е развито . Аз си правех повечко "големи Берти" струпвах по шосетата танкови и артилерийски части и биех с "бертите" отдалече докато падне морала после почти без бой превземах . Отделно с флота потисках развитието на съседите . За мен си беше недомислица ,че всичко се движи само по маршрути шосета/водни трасета , и битките много бавни .
Comment
-
Главното в играта все пак е дипломацията
А въоръженията са инструменти - с каквито разполагаш, когато дойде войната, с такива оперираш. Практически това беше единствената голяма война в началото, повечето други играчи си кротуват. Франция (вече сме ден 3) загуби столицата си и още 5 провинции. Аз хубаво взех тия 6 провинции и вероятно ще взема още 1-2, обаче след това ще трябва да гледам откъде да събирам енергийни ресурсиМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
Аз ли нещо правя както не трябва или наистина не може да се прати подкрепление на атакуваща армия.
Т.е. пращаш 10 единици, те вместо да се присъединят към атакуващите 20 и няколко се сбиват самостоятелно и съответно губят от превъзхождащите ги сили в града.
А противникът вкара подкрепления в града, без никакъв проблем.
Надявам се, че аз съм неразбралият, защото иначе е тотално идиотскоСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
Comment