Съобщение

Collapse
No announcement yet.

StarCraft II официално

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

StarCraft II официално

Wage war across the galaxy with three unique and powerful races. StarCraft II is a real-time strategy game from Blizzard Entertainment for the PC and Mac.

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Още не съм видял/прочел достатъчно за да коментирам.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Изглежда страхотно на външен вид. И това ще са новостите - абсолютно същата концепция с 3Д графика. Иначе малко като юбилей се получава, 10 години по-късно
    Струва ми се и че изискванията на играта ще са зверски и на моята щайга няма да може да върви като хората.

P.S. Няма да е зле да се зариби следващото поколение
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Интересно ми е, дали няма да е прекален "кликфест", предвид това, че много неща, вече присъстващи в warhammer-a и подобни игри, като взводове и т.н. няма да ги има. Но съм сигурен, че ще е успешна, дори и само да копира предишната игра, но в 3-D. Все пак Старкрафта си има много привърженици, които няма да се поколебаят да вземат тази, независимо каква е ... а и ако не друго - ще е красива и ще има добре направена история. Но да видим, има време до излизането й.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Ако новостите са само в графиката, ще бъде твърде жалко
        Аз лично очаквах(м) нещо мащабно и идейно, такова, което е достатъчно хубаво за да влияе на пазара 10 години (и 10 години да е в топ 10 на PC Mania). Ако промените са единствено в графиката, съмнявам се играта да е популярна повече от 4-5 месеца
        изискванията на играта ще са зверски
        Никакво съмнение, но това може да намали популярността на играта. А и изискванията на хората ще са още по-зверски. А и се съмнявам нещо да повтори успеха на първия Starcraft, било то и Starcraft 2. Ще видим...
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Авторите на играта твърдят, че стила на игра ще е сходен с този на оригиналния SC, а не този на WCIII (както се опасявах). Това е добра новина.

Само че си мисля, че ще се увлекат твърде много в rock-paper-scissors система, където всеки юнит е тясно специализиран в борба с определен друг вид юнити. За сега точно така се очертават нещата според филмчетата.
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

В първия момент се зарадвах страшно много, но след като разгледах сайта и картинките (както и невероятните филмчета - Blizzard все още са си майстори!)... мех, изглежда като SC с триизмерна графика и нищо повече. :tdown
            Десет години по-късно? Тая игра направо ме плаши, защото ако беше което и да е друго заглавие и беше с толкова остаряла концепция, щеше да е пълен провал. А да си кажем честно, ако ще и пълна скука, SC II ще се продава много... и може потенциално да дръпне жанра назад. След Dawn of War и Company of Heroes новото отроче на Blizzard ми изглежда направо като отживелица...

Впрочем, това си има и много явна причина - десет милиона корейци, които са потенциално загубен пазар, ако коренно променят играта. Че там има ТВ канали, предаващи SC! :sm186:

Comment

Burdokva написа
              В първия момент се зарадвах страшно много, но след като разгледах сайта и картинките (както и невероятните филмчета - Blizzard все още са си майстори!)... мех, изглежда като SC с триизмерна графика и нищо повече. :tdown
              Честно казано аз точно това бих искал. Blizzard не са способни на сериозно иноваторство, така че по-добре да не пипат това, което вече работи добре.
              albireo написа

Comment

Те са компания. Компаниите трябва да печелят. Правят се компромиси в името на печалби. те не са лед цепелин, че като издадат третия албум, да изритат продуцента и пейдж и плант да бъдат продуценти. Те са голяма компания, която живее и ще живее върху приходите, които идват постоянно по най-различни канали. Има един канал - WoW, който е за бавно развиващи се. Не мога да го коментирам. Има един канал Warcraft3, който е интелигентна игра, комерсиална, но в случая няма лошо, тъй като събира най-доброто от war2 sc и diablo и го полира до съвършенство. Аз ще си остана верен на war3 и няма да се занимавам със sc2 най-малкото защото одъртях. А и sc никога не ме е привличала. Изчел съм хиляди книги /това звучи малко като доктор ливайн/ през тия години, а sc ми е нерентабилен. Но основното е, струва ми се, че голямата компания трябва да прави големи компромиси освен ако не е вътрешно убедена, че това ще й донесе големи печалби. Иначе името продава. Близард ще продадат милиони копия от играта дори само заради името си. От десетгодишни хлапета /като sk.xlord който е в war3 squada на SK и а на 16 години - играе warcraft3 откакто е излязла - 2001 година/ та така - близард продава.

Comment

WCIII не ме задържа повече от два-три месеца. StarCraft вселената ми е по-присърце ( щото е преписана от Warhammer 40K ) От новата игра просто искам да е приятна и толкова, но това че Blizzard го обърнаха съвсем на спорт ме отблъсква. Много е възможно след като изиграя кампанията да приключа с нея.
                  albireo написа

Comment

В war3 ми допада комбинацията от герои и единици и то в undead. Другите раси не ме привличат. А и е пълна глупост да се търси абсолютен баланс в такава игра. Всяка раса има предимства и недостатъци, които добрите играчи използват или се опитват да смекчат, за да стигнат до победата. Баланс има единствено в шаха, но и там единия започва първи, а другия втори. ))) С всеки пачбилзард променят баланса у някоя раса. С излизането на the frozen throne undead-ите станаха доста силни, после орките /хюманът винаги е бил силен и устойчив/, а сега предимството на undead-а също се върна в някаква степен. Някои играчи /т.нар. elf whiner-и/ смятат, че елфът винаги е бил небалансиран.
                    Абе все тая. Харесва ми death knight-а, Licha, dreadlord-а и прочие. От SC не разбирам, тая вселена не ми е по вкуса. Дано не съм прав, но ми се струва, че това е игра, създадена
                    1) заради огромния интерес, който трябва да бъде задоволен
                    2) заради парите
                    В war3 нямам такова чувство. Това е една креативна игра в много смисли. И все още не е доброто старо като SC 2 в малко по-готина кутия.

Ти в bnet ли я игра или минаваше кампаниите?

Comment

Кампаниите и малко в мрежа. Никога не съм играл в батълнет и нямам и желание, не съм спортист.

Точно това, което говориш, как непрекъснато се променял баланса и тн, това направо ми е неприятно - същото е като в автомобилните спортове например, където всяка година се променят правилата за да се подобри "баланса". Аз искам просто да се развличам, не да спортувам. Real Life ми е достатъчно напрегнат.
                      albireo написа

Comment

Да, баланса се променя, за да не спада интереса и всеки да си мисли, че има шанс да стане про - разбирай да носи тениска на отбор, да му плащат някакви евра /ако е в германия или корея южна/ и това. Това има и добра - и лоша страна. Добрата е, че наистина се появяват нови звезди, които са млади, амбициозни и малоумни. Лошата е, че играта поправя стари недостатъци, но отваря нови. В това няма особен смисъл, но е политика на компанията. А тя наистина има политика, защото се е установила като един дълготраен претендент за най-добра компания в тази област.
                        Но ми се струва, че чарковете започват да се изтъркват. Имаме време, ще видим.
                        Наистина може да се направи паралел с тия спортове. това е най-удобния начин да се даде път на нови шампиони /но не и на изгряващи компании/ Големите винаги ще бъдат големи, както и да се променят правилата.

Comment

Warcraft винаги ми е била по просърце от SC. Не че втората не ми допада, но с орките и хората съм стъпил в света на игрите и може да се каже, че съм израснал заедно с играенето на поредния Warcraft (носещ гордото съкращение WC). Фентъзи версията има далеч по-епична и детайлна история, далеч по-добре оформени раси (дранеи в четворката?), по-иновативен геймплей. Смея да заявя, че третата част беше най-голямата стъпка, която Blizzard са правили в развитието на игрите си като нововъведения. И въпреки граничещата с омраза с отвратеност от WoW, Warcraft за мен е по-добрата поредица.

А Starcraft е окрала "Звездните рейнджъри" и Warhammer 40 000. Което ме подсеща - може би малко настрани от темата, но Imperial - ти си запознат с WH40K ? :o
                          Просто е учудвам, защото у нас почитателите на епичната вселена, създадена около tabletop играта са страшно малко. Което е наистина жалко...

Comment

Burdokva написа
                            А Starcraft е окрала "Звездните рейнджъри" и Warhammer 40 000. Което ме подсеща - може би малко настрани от темата, но Imperial - ти си запознат с WH40K ? :o
                            Просто е учудвам, защото у нас почитателите на епичната вселена, създадена около tabletop играта са страшно малко. Което е наистина жалко...
                            Първо, аз не съм "у нас", второ, покрай Dawn of War WH40K вселената беше популяризирана достатъчно за да има всеки среднозапознат с тия игри някаква идея за какво иде реч.
                            albireo написа

Comment

1) заради огромния интерес, който трябва да бъде задоволен/2) заради парите
                              Според мен си прав и по двете точки.И за жалост.Докато SC:Brood War си остава нещо като легенда,то един римейк не знам колко ще оцелее в прекалено наситения пазар сега.За добро или лошо сега се играят MMORPG-та като WoW и Lineage,с които хората си заместват личния живот.Ще има доста шум и спекулации около играта,нещо в което Blizzard са добри,но имам чувството,че ще се повтори историята с Heroes3>Heroes4...
                              Една шарена графика не може да оправи всичко.Но все пак те са си професионалисти и майстори на patch-ове и се надявам,че нещо ще стане.

Между другото се занимавам с компютри и имам малко наблюдения,и се забелязва,че мнозинството WC3 играчи всъщност са Dota такива(поне в България).Както Counter Strike бе спасението на Half-Life и осигури бъдеще,така и много добрата възможност за модване на WC3 направи така,че тя все още се играе.

и 10 години да е в топ 10 на PC Mania
                              Слабичко списане,пък и щом реномирани сайтове като gamespot дават на игра като Rise of Nations оценка 9.3 ,нямам много вяра на такива "журналисти".
                              толкова остаряла концепция
                              Поне за мен това е чара в SC.Да се грижа за някакъв герой и да играя на "прекалено" микро ниво просто не е за мен.А WC3 те принуждава да играеш така.Наскоро се пробвах да мина пак кампаниите и резултата бе плачевен.Това е сигурно защотото напоследък като имам време играя неща излезли преди 2001-2002...

Comment

Working...
                              X