Още не съм видял/прочел достатъчно за да коментирам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
StarCraft II официално
Collapse
X
-
Изглежда страхотно на външен вид. И това ще са новостите - абсолютно същата концепция с 3Д графика. Иначе малко като юбилей се получава, 10 години по-късно
Струва ми се и че изискванията на играта ще са зверски и на моята щайга няма да може да върви като хората.
P.S. Няма да е зле да се зариби следващото поколение"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
-
Интересно ми е, дали няма да е прекален "кликфест", предвид това, че много неща, вече присъстващи в warhammer-a и подобни игри, като взводове и т.н. няма да ги има. Но съм сигурен, че ще е успешна, дори и само да копира предишната игра, но в 3-D. Все пак Старкрафта си има много привърженици, които няма да се поколебаят да вземат тази, независимо каква е ... а и ако не друго - ще е красива и ще има добре направена история. Но да видим, има време до излизането й.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Ако новостите са само в графиката, ще бъде твърде жалко
Аз лично очаквах(м) нещо мащабно и идейно, такова, което е достатъчно хубаво за да влияе на пазара 10 години (и 10 години да е в топ 10 на PC Mania). Ако промените са единствено в графиката, съмнявам се играта да е популярна повече от 4-5 месеца
изискванията на играта ще са зверски„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Авторите на играта твърдят, че стила на игра ще е сходен с този на оригиналния SC, а не този на WCIII (както се опасявах). Това е добра новина.
Само че си мисля, че ще се увлекат твърде много в rock-paper-scissors система, където всеки юнит е тясно специализиран в борба с определен друг вид юнити. За сега точно така се очертават нещата според филмчетата.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
В първия момент се зарадвах страшно много, но след като разгледах сайта и картинките (както и невероятните филмчета - Blizzard все още са си майстори!)... мех, изглежда като SC с триизмерна графика и нищо повече. :tdown
Десет години по-късно? Тая игра направо ме плаши, защото ако беше което и да е друго заглавие и беше с толкова остаряла концепция, щеше да е пълен провал. А да си кажем честно, ако ще и пълна скука, SC II ще се продава много... и може потенциално да дръпне жанра назад. След Dawn of War и Company of Heroes новото отроче на Blizzard ми изглежда направо като отживелица...
Впрочем, това си има и много явна причина - десет милиона корейци, които са потенциално загубен пазар, ако коренно променят играта. Че там има ТВ канали, предаващи SC! :sm186:
Comment
-
Burdokva написаВ първия момент се зарадвах страшно много, но след като разгледах сайта и картинките (както и невероятните филмчета - Blizzard все още са си майстори!)... мех, изглежда като SC с триизмерна графика и нищо повече. :tdownalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Те са компания. Компаниите трябва да печелят. Правят се компромиси в името на печалби. те не са лед цепелин, че като издадат третия албум, да изритат продуцента и пейдж и плант да бъдат продуценти. Те са голяма компания, която живее и ще живее върху приходите, които идват постоянно по най-различни канали. Има един канал - WoW, който е за бавно развиващи се. Не мога да го коментирам. Има един канал Warcraft3, който е интелигентна игра, комерсиална, но в случая няма лошо, тъй като събира най-доброто от war2 sc и diablo и го полира до съвършенство. Аз ще си остана верен на war3 и няма да се занимавам със sc2 най-малкото защото одъртях. А и sc никога не ме е привличала. Изчел съм хиляди книги /това звучи малко като доктор ливайн/ през тия години, а sc ми е нерентабилен. Но основното е, струва ми се, че голямата компания трябва да прави големи компромиси освен ако не е вътрешно убедена, че това ще й донесе големи печалби. Иначе името продава. Близард ще продадат милиони копия от играта дори само заради името си. От десетгодишни хлапета /като sk.xlord който е в war3 squada на SK и а на 16 години - играе warcraft3 откакто е излязла - 2001 година/ та така - близард продава.
Comment
-
WCIII не ме задържа повече от два-три месеца. StarCraft вселената ми е по-присърце ( щото е преписана от Warhammer 40K ) От новата игра просто искам да е приятна и толкова, но това че Blizzard го обърнаха съвсем на спорт ме отблъсква. Много е възможно след като изиграя кампанията да приключа с нея.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
В war3 ми допада комбинацията от герои и единици и то в undead. Другите раси не ме привличат. А и е пълна глупост да се търси абсолютен баланс в такава игра. Всяка раса има предимства и недостатъци, които добрите играчи използват или се опитват да смекчат, за да стигнат до победата. Баланс има единствено в шаха, но и там единия започва първи, а другия втори. ))) С всеки пачбилзард променят баланса у някоя раса. С излизането на the frozen throne undead-ите станаха доста силни, после орките /хюманът винаги е бил силен и устойчив/, а сега предимството на undead-а също се върна в някаква степен. Някои играчи /т.нар. elf whiner-и/ смятат, че елфът винаги е бил небалансиран.
Абе все тая. Харесва ми death knight-а, Licha, dreadlord-а и прочие. От SC не разбирам, тая вселена не ми е по вкуса. Дано не съм прав, но ми се струва, че това е игра, създадена
1) заради огромния интерес, който трябва да бъде задоволен
2) заради парите
В war3 нямам такова чувство. Това е една креативна игра в много смисли. И все още не е доброто старо като SC 2 в малко по-готина кутия.
Ти в bnet ли я игра или минаваше кампаниите?
Comment
-
Кампаниите и малко в мрежа. Никога не съм играл в батълнет и нямам и желание, не съм спортист.
Точно това, което говориш, как непрекъснато се променял баланса и тн, това направо ми е неприятно - същото е като в автомобилните спортове например, където всяка година се променят правилата за да се подобри "баланса". Аз искам просто да се развличам, не да спортувам. Real Life ми е достатъчно напрегнат.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Да, баланса се променя, за да не спада интереса и всеки да си мисли, че има шанс да стане про - разбирай да носи тениска на отбор, да му плащат някакви евра /ако е в германия или корея южна/ и това. Това има и добра - и лоша страна. Добрата е, че наистина се появяват нови звезди, които са млади, амбициозни и малоумни. Лошата е, че играта поправя стари недостатъци, но отваря нови. В това няма особен смисъл, но е политика на компанията. А тя наистина има политика, защото се е установила като един дълготраен претендент за най-добра компания в тази област.
Но ми се струва, че чарковете започват да се изтъркват. Имаме време, ще видим.
Наистина може да се направи паралел с тия спортове. това е най-удобния начин да се даде път на нови шампиони /но не и на изгряващи компании/ Големите винаги ще бъдат големи, както и да се променят правилата.
Comment
-
Warcraft винаги ми е била по просърце от SC. Не че втората не ми допада, но с орките и хората съм стъпил в света на игрите и може да се каже, че съм израснал заедно с играенето на поредния Warcraft (носещ гордото съкращение WC). Фентъзи версията има далеч по-епична и детайлна история, далеч по-добре оформени раси (дранеи в четворката?), по-иновативен геймплей. Смея да заявя, че третата част беше най-голямата стъпка, която Blizzard са правили в развитието на игрите си като нововъведения. И въпреки граничещата с омраза с отвратеност от WoW, Warcraft за мен е по-добрата поредица.
А Starcraft е окрала "Звездните рейнджъри" и Warhammer 40 000. Което ме подсеща - може би малко настрани от темата, но Imperial - ти си запознат с WH40K ? :o
Просто е учудвам, защото у нас почитателите на епичната вселена, създадена около tabletop играта са страшно малко. Което е наистина жалко...
Comment
-
Burdokva написаА Starcraft е окрала "Звездните рейнджъри" и Warhammer 40 000. Което ме подсеща - може би малко настрани от темата, но Imperial - ти си запознат с WH40K ? :o
Просто е учудвам, защото у нас почитателите на епичната вселена, създадена около tabletop играта са страшно малко. Което е наистина жалко...albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
1) заради огромния интерес, който трябва да бъде задоволен/2) заради парите
Една шарена графика не може да оправи всичко.Но все пак те са си професионалисти и майстори на patch-ове и се надявам,че нещо ще стане.
Между другото се занимавам с компютри и имам малко наблюдения,и се забелязва,че мнозинството WC3 играчи всъщност са Dota такива(поне в България).Както Counter Strike бе спасението на Half-Life и осигури бъдеще,така и много добрата възможност за модване на WC3 направи така,че тя все още се играе.
и 10 години да е в топ 10 на PC Mania
толкова остаряла концепция
Comment
Comment