Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Age of Strife

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз съм завзел към 12 села от [BUL], повечето с показатели около 90, почти или напълно застроени и продължавам да ги застроявам; въпреки жертвите, като цяло броя на войниците ми е нарастнал с над 150К от началото на кампанията, добивът на ресурси и населението ми също скочиха над 2 пъти; и въпреки всичко, не мога да мръдна от 100-110 млн. точки!?!
    Относно войските, имам един въпрос: някой знае ли как точно се отразяват видовете войска на точките? В смисъл дали като обучиш 10К артилерия, получаваш повече точки, отколкото от 10К пехота? Защото имам неприятното чувство че от значение е само показателят "Deployed soldiers" (общата бройка войски "на полето"), което означава че бълвайки евтина пехота ще събереш най-много точки...
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

ами някой да преговаря с Баал - имаме свободни места - явно е че Воланд няма да се завърне в бащиното огнище
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Армията в резерв не се включва в точките. А за това, кой дава повече точки - скаути, пехота, кавалерия или артилерия - струва ми се, че общата бройка тежи повече в класацията по точки, отколкото вида на войската. Може и да греша. обаче ...
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

messire Woland написа
          Армията в резерв не се включва в точките.
          Сигурен ли си в това? Аз съм останал с впечатлението, че само по времето когато се изтегля от, или към резерва, тогава не се включва в точките.

Колкото до Баал, нямаме основа да преговаряме, докато Барона не ги нападне. Преди това не можем, защото това значи да ги предупредим.

Относно класацията, разликата ни с BTR е много малка в момента. Най-вероятно бихме излезли на първо място и по "еволюционен" път. Ама тук вече не съм много сигурен.
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

На мен ми се стори, че точките ми се качиха (значително) предишния път, когато изкарах армия от резерва. А аз държа там немалко войска - към момента е над 100 000 войника, а смятам резерва да е над 500 000.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

И аз мисля че армията в резерв не се включва в точките... или се брои, но много слабо. Моят резерв е към 300 000 в момента, но половината са там по погрешка (излиза че не може да се смени началника на армия, без армията да се разпадна в процеса поради липса на контрол :evil: ). И аз смятам като Воланд резерва ми да е около 500 000, или 1/3 от цялата армия.

Comment

Аз се чудя, дали като по един, или друг начин нащата приключат с BUL, да не изтегля цялата армия в резерва и да сложа на стратегически места разузнавателни армии. Просто при мен комуникациите, са много разтегнати и по-бързото пътуване на армиите между собствените села не ме урежда. Другото, което ми се вижда привлекателно в това решение е, че избираш качеството на армията която ще се бие. Все пак максимума на една армия е 750К. А така можеш да излееш в застрашената точка само кавалерия и артилерия, като така ще победиш с по-малко загуби.

Comment

Разбира се, това е начинът. Да набиваш крак по друмищата не си е работа

Comment

Бе водим един спор с най-вече с Пачосан и по-малко с Милен, мяма ли да е по-интересна играта, ако армиите имат издръжка като злато и храна (а по време на битките и желязо и въглища, но това не е задължително предвид цената на артилерията). Моето мнение е, че така играта ще стане по-интересна 9повичава се шанса на по-късно включилите се). Пачосан смята, че това би толерирало по-слабите. Та какво е вашето мнение?

Comment

ами по-късно включлите се щяха да фалират и ад им се разбягват армиите, а силните нямаше да им пука - щото аз сега се чудя кво да правя с всичкото това ресурс
                      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                      きさまはしんでくださいませんか
                      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Чакай сега по-ранно включилите се нямаше да могат да поддържат голяма армия, а за 800 часа, ако не си си направил баланса - значи си слаб.

Comment

И двете страни имат право в случая.
                          "... Проговаря сам цар Иван Шишман:
                          - Боже силни, боже създателю,
                          помогни ни с сила и юнашество!
                          Бой ще да ся бием на Софийско поле,
                          кръв ще леем за Христово име,
                          ще прославим християнска вяра."

Comment

Такова решение би поизравнило силите, но само в началото на сблъсъка. В крайна сметка по-рано включилите се, отново ще са с предимство, заради неизчерпаемите си ресурси. Отделно от това, по слабите ще отклоняват ресурси, които са им нужни за развитие, докато по-силните ще харчат за издръжка на армията "излишните" си ресурси. Такова решение би добавило, допълнителен тактически елемент в играта и би дало предимство на "нападащия", защото той ще е "подготвен". Но няма да изравни по-силния с по-слабия.
                            Най-реалното решение, разработчиците на играта вече са го измслили и това са недостъпните области.
                            Според мен, нещото което би подобрило съществено баланса, между "старите" и "новите" играчи, би било съчетание между "недостъпните области" и съществено съкращаване на времето за строеж на сградите и разкриване на ъпгрейдите. Като при това се запази бавното придвижване и създаване на армиите.
                            Трупането на опит от самите армии и засилването на тежестта на този елемент също ще даде предимство на по-добрият тактик. Не мисля, че това е особен технически проблем.

П.П: Сложих си данъците на "Low" и сега гмуцам по 100К въглени и 70К желязо на ход. Няма връзка с темата, но искам да се похваля.
                            Last edited by Amazon; 23-06-2007, 19:20.

Comment

Реших да кача едно шотче, ей така - да има за поколенията

Comment

На този и Ксеркс може да завиди за армиите!
                                Искате ли да си сверим малко часовниците? Като гледам общата армия на империята, май съм много назад с материала с моите 9 млн. армия?
                                Понеже играта приключва след една седмица, може ли да попитам за тези показатели, че те са едни от най-важните:
                                Statistics
                                Villages: 45 out of 45

Average food quality: 82.18%
                                Average coal quality: 81.76%
                                Average iron quality: 82.09%

Tax payers: 12,681,581
                                Total population: 22,868,755
                                World population: 793,443,606
                                Your percent of world population: 2.88%
                                Споделете при вас как е? Вече мисля, че можем да пишем спокойно и тук.

Comment

Working...
                                X