Age of Strife

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Dinain
    Платен агент на злото
    • Jan 2006
    • 14111

Аз съм завзел към 12 села от [BUL], повечето с показатели около 90, почти или напълно застроени и продължавам да ги застроявам; въпреки жертвите, като цяло броя на войниците ми е нарастнал с над 150К от началото на кампанията, добивът на ресурси и населението ми също скочиха над 2 пъти; и въпреки всичко, не мога да мръдна от 100-110 млн. точки!?!
    Относно войските, имам един въпрос: някой знае ли как точно се отразяват видовете войска на точките? В смисъл дали като обучиш 10К артилерия, получаваш повече точки, отколкото от 10К пехота? Защото имам неприятното чувство че от значение е само показателят "Deployed soldiers" (общата бройка войски "на полето"), което означава че бълвайки евтина пехота ще събереш най-много точки...
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• княз Крылов
      Анти-Император
      • Mar 2003
      • 4733

ами някой да преговаря с Баал - имаме свободни места - явно е че Воланд няма да се завърне в бащиното огнище
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

• messire Woland
        -
        • Jan 2003
        • 10623

Армията в резерв не се включва в точките. А за това, кой дава повече точки - скаути, пехота, кавалерия или артилерия - струва ми се, че общата бройка тежи повече в класацията по точки, отколкото вида на войската. Може и да греша. обаче ...
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Amazon
          Нередовен
          • May 2006
          • 7016

messire Woland написа
          Армията в резерв не се включва в точките.
          Сигурен ли си в това? Аз съм останал с впечатлението, че само по времето когато се изтегля от, или към резерва, тогава не се включва в точките.

Колкото до Баал, нямаме основа да преговаряме, докато Барона не ги нападне. Преди това не можем, защото това значи да ги предупредим.

Относно класацията, разликата ни с BTR е много малка в момента. Най-вероятно бихме излезли на първо място и по "еволюционен" път. Ама тук вече не съм много сигурен.
          This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• messire Woland
            -
            • Jan 2003
            • 10623

На мен ми се стори, че точките ми се качиха (значително) предишния път, когато изкарах армия от резерва. А аз държа там немалко войска - към момента е над 100 000 войника, а смятам резерва да е над 500 000.
            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
            Проект 22.06.1941 г.
            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

• Dinain
              Платен агент на злото
              • Jan 2006
              • 14111

И аз мисля че армията в резерв не се включва в точките... или се брои, но много слабо. Моят резерв е към 300 000 в момента, но половината са там по погрешка (излиза че не може да се смени началника на армия, без армията да се разпадна в процеса поради липса на контрол :evil: ). И аз смятам като Воланд резерва ми да е около 500 000, или 1/3 от цялата армия.

Comment

• Amazon
                Нередовен
                • May 2006
                • 7016

Аз се чудя, дали като по един, или друг начин нащата приключат с BUL, да не изтегля цялата армия в резерва и да сложа на стратегически места разузнавателни армии. Просто при мен комуникациите, са много разтегнати и по-бързото пътуване на армиите между собствените села не ме урежда. Другото, което ми се вижда привлекателно в това решение е, че избираш качеството на армията която ще се бие. Все пак максимума на една армия е 750К. А така можеш да излееш в застрашената точка само кавалерия и артилерия, като така ще победиш с по-малко загуби.

Comment

• Dinain
                  Платен агент на злото
                  • Jan 2006
                  • 14111

Разбира се, това е начинът. Да набиваш крак по друмищата не си е работа

Comment

• mitaca
                    пан (пра)българист хихихи
                    • Jan 2007
                    • 1112

Бе водим един спор с най-вече с Пачосан и по-малко с Милен, мяма ли да е по-интересна играта, ако армиите имат издръжка като злато и храна (а по време на битките и желязо и въглища, но това не е задължително предвид цената на артилерията). Моето мнение е, че така играта ще стане по-интересна 9повичава се шанса на по-късно включилите се). Пачосан смята, че това би толерирало по-слабите. Та какво е вашето мнение?

Comment

• княз Крылов
                      Анти-Император
                      • Mar 2003
                      • 4733

ами по-късно включлите се щяха да фалират и ад им се разбягват армиите, а силните нямаше да им пука - щото аз сега се чудя кво да правя с всичкото това ресурс
                      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                      きさまはしんでくださいませんか
                      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

• mitaca
                        пан (пра)българист хихихи
                        • Jan 2007
                        • 1112

Чакай сега по-ранно включилите се нямаше да могат да поддържат голяма армия, а за 800 часа, ако не си си направил баланса - значи си слаб.

Comment

• selqndur
                          редовен
                          • Jan 2007
                          • 152

И двете страни имат право в случая.
                          "... Проговаря сам цар Иван Шишман:
                          - Боже силни, боже създателю,
                          помогни ни с сила и юнашество!
                          Бой ще да ся бием на Софийско поле,
                          кръв ще леем за Христово име,
                          ще прославим християнска вяра."

Comment

• Amazon
                            Нередовен
                            • May 2006
                            • 7016

Такова решение би поизравнило силите, но само в началото на сблъсъка. В крайна сметка по-рано включилите се, отново ще са с предимство, заради неизчерпаемите си ресурси. Отделно от това, по слабите ще отклоняват ресурси, които са им нужни за развитие, докато по-силните ще харчат за издръжка на армията "излишните" си ресурси. Такова решение би добавило, допълнителен тактически елемент в играта и би дало предимство на "нападащия", защото той ще е "подготвен". Но няма да изравни по-силния с по-слабия.
                            Най-реалното решение, разработчиците на играта вече са го измслили и това са недостъпните области.
                            Според мен, нещото което би подобрило съществено баланса, между "старите" и "новите" играчи, би било съчетание между "недостъпните области" и съществено съкращаване на времето за строеж на сградите и разкриване на ъпгрейдите. Като при това се запази бавното придвижване и създаване на армиите.
                            Трупането на опит от самите армии и засилването на тежестта на този елемент също ще даде предимство на по-добрият тактик. Не мисля, че това е особен технически проблем.

П.П: Сложих си данъците на "Low" и сега гмуцам по 100К въглени и 70К желязо на ход. Няма връзка с темата, но искам да се похваля.
                            Last edited by Amazon; 23-06-2007, 17:20.

Comment

• Кухулин
                              ветеран
                              • Nov 2006
                              • 12515

Реших да кача едно шотче, ей така - да има за поколенията

Comment

• Amazon
                                Нередовен
                                • May 2006
                                • 7016

На този и Ксеркс може да завиди за армиите!
                                Искате ли да си сверим малко часовниците? Като гледам общата армия на империята, май съм много назад с материала с моите 9 млн. армия?
                                Понеже играта приключва след една седмица, може ли да попитам за тези показатели, че те са едни от най-важните:
                                Statistics
                                Villages: 45 out of 45

Average food quality: 82.18%
                                Average coal quality: 81.76%
                                Average iron quality: 82.09%

Tax payers: 12,681,581
                                Total population: 22,868,755
                                World population: 793,443,606
                                Your percent of world population: 2.88%
                                Споделете при вас как е? Вече мисля, че можем да пишем спокойно и тук.

Comment

Working...