Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Age of Strife

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Грей, по-добре му пиши да избира мир ... освен ако наистина не иска да воюва. А писъмцето му е бая нагло Нищо, както реши. Оказа се, че столицата му е в моя квадрант. Така че няма смисъл да го гоня от там, явно споделяме един и същ регион.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Това си мислим с колегите да направим

Между другото, относно обединението - може да се развиваме поотделно фракциите и малко преди края на играта - хоп, обединение и издухваме Боби Турбото А и "вътрешните" от нас, относително сигурни, могат да наблегнат на икономиката в развитието.

ПП. Ъъъ, какво да му пиша в крайна сметка - да се помирява с тебе, или да го прибирам на топло, уж да го пазя?
      Иначе ти ще го биеш ако се ступанчите, а и военните точки бая покачват ранга май...
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

gollum написа
        В такъв случай по-скоро ще се окаже, че не могат да се изоставят и разпускат фракции, т.е., че нтяма как да се обединим в една голяма държава.
        е не е така, аз до днеска имах опция да разпусна фракцията, сега като имам вече и втори човек не може, но нищо не пречи всички да напуснат или да бъдат изхвърлени(хехе), след това да закрия съюза и да се присъединя към друг. Така че от тази гледна точка проблеми няма с обединението.
        <<..........>>

Comment

Е, в такъв случай остава да се реши кой ще бъде царят-обединител. Май най-подходящо е това да е Грей, предвид положението му.

Comment

Боби Турбото мисля че няма да го помръднем, но мисля че късното обединение ще е безсмислено. така или иначе след известно време ще се наложи да водиме войни с големите рибоци , както казах при това има голяма вероятност да се засичаме и да се получава френдли фаяр, освен това така няма да можем да се координираме и при нужда да изграждаме ефективен общ фронт или защитна линия - засега аз имам само приблизителна представа за разположението на Марката и Империята, за деймост и неговия регион да не говорим - като нищо може да се получи ситуацията с американчето ...

Освен това ако се обединим сега все още няма да имаме точки достатъчно за да притесним гонрните трима - ако го направим по-късно когато сме натрупали много точки, това само ще ги паникьоса и ще им насочи извънредно засилено внимание към нас, ако не се стигне и до създаване на контра мега-съюз. Плавният прогрес не прави такова впечатление.

И отново ще изкажа своите възражение относно обединителната роля на Грей:

1. Чисто чистолюбива - искам аз пък да съм
            2. До 37 часа ще съм обхванал с комуникации всичките членове на четирите съюза.
            3. Възможността ми постоянно да следя развитието на обстановката и да оперирам ефективно с съюзната хазна и субсидии.
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
            きさまはしんでくださいませんか
            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Ами, Грей, мисля си, че една война на този етап не е изгодна за никой от нас. Ако Мартин реши, може да стане част от някоя от нашите фракции. Ако не ... пак за момента е безсмислено да се воюва - това ще ми забави развитието, тъй като ще трябва да пренасоча малко над 10 000 злато и подобни количества желязо и въглища към военни, а не икономически цели. Частично съм го направил, можеш да кажеш на Мартин, че ако реши да се цепи и да не отговаря - сам си копае гроба. Ако обаче смени тона и реши да не се прави на дървеняк може и да се разберем.

P.S. Аз вече виждам едно селище на Грей, но реших да изтегля армиите си от региона, за да не станат безсмислени сблъсъци. Оттеглям 4 армии в моя си квадрант.
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

И отново ще изкажа своите възражение относно обединителната роля на Грей:

1. Чисто чистолюбива - искам аз пък да съм
                2. До 37 часа ще съм обхванал с комуникации всичките членове на четирите съюза.
                3. Възможността ми постоянно да следя развитието на обстановката и да оперирам ефективно с съюзната хазна и субсидии.
                да повторя че може някой да не го прочете добавено към стар пост
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Но ако другите са съгласни ще смъгна задължителното ниво - нека Сула и Исперих се изкажат.
                  Аз подкрепям мнението на Княза - нека нивото си остане 10%. Тежестта не е чак толкова голяма, а от друга страна винаги могат да изникнат непредвидени разходи като например ситуацията с пашата и американчето.

Пък и не мога да се оплача от търговско-спекулантните способности на Крилов :tup: , на няколко пъти ме измъква от тежка финансова криза с държавните пари :nworthy: !

Comment

messire Woland написа
                    P.S. Аз вече виждам едно селище на Грей, но реших да изтегля армиите си от региона, за да не станат безсмислени сблъсъци. Оттеглям 4 армии в моя си квадрант.
                    Аз съм на юг от бялата граница на квадранта, това служи добре за ориентир. А другите от нашата фракция са по на юг и от мен.

Иначе за обединението - комуникациите се дигат и от нас, споко Но пък аз не съм особено сигурен, че ми се занимава (и ще имам време) с управлението на съюза (то не че голямото управление). Та давайте да се присъединяваме или към княза, или към Воланд, като най-шеф от всички ни (пък и по-централен)
                    XV mile the sea brode is

Comment

както казах развитие на комуникации над 2 няма смисъл освен ако не ставаш съюзен лидер. Затова нека се разберем кой да ги развива и кой да влага пари за тях.

请您死在地狱般的阵痛
                      きさまはしんでくださいませんか

Comment

А, ъ, ок, аре вие тогава.
                        XV mile the sea brode is

Comment

Е , ако искате да пуснем анкета направо с гласуване и да решим кой съюз да е обединяващият. Защото така всеки си казва нещо ама до решение не стигаме.

请您死在地狱般的阵痛
                          きさまはしんでくださいませんか

Comment

Май единственият спор е за името на съюза.Мястото е без никакво значение,все пак ще сме членове на една и съща организация.На мен ми харесва повече името новият ред,но всеки за себе си да каже.

The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

The 2 minute war - FallOut

Comment

Не е само до името - въпроса е до това кой ще поеме координационата функция на големия съюз - разпределението на общите ресурси, умножаването им, субсидиране, управление на фракционните функции и т.н. Името е най-малкия проблем - макар че Новият Ред си ми е със сантиментална стойност - а и има по-глобален смисъл неориентиран към притенции към конкретно Запад или Изток , хи хи хи

请您死在地狱般的阵痛
                              きさまはしんでくださいませんか

Comment

Аз нямам нищо против Княза да е лидер. Аз нямам такива амбиции към момента.

Към Грей - аз знам къде си, знам къде е и столицата на Мартин. Той не ми е отговорил, което значи - война. Е, негов си е проблема. Жалко само за средствата, които бях предвидил за развитие - сега сметнах - в рамките на следващите 30 хода ще вложа около 20000 злато в армия и военни технологии. За целта ще задгърбя цивилните. Жалко, но няма как ... след това отклоняване на средства ще е безсмислен всякакъв мир с него.
                                Проект 22.06.1941 г.

Comment

Working...
                                X