е ом си с +1000 значи имаш повече от мен ферми и няма що да се притесняваш
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Age of Strife
Collapse
X
-
Сложил съм си таксата на 100% и съм пуснал съюдзна доктрина за 10% повече храна на ход. наложително е , защото с тези темпове на отичане , ще остана без храна след 4 хода ;( така поне ще се забави глада с 2-3 хода и след това недостига няма да е толкова голям ;(
Но така или иначе ще разберем какво става като ти свърши храната ;(
Ето го и отговора:
Villagers will gradually leave/starve when food supply is below demand, but it won't take many turns usually.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
то не е нужно много - като се има пред вид че най-бързостроящата се сграда става за 8 часа а и можеш да си подредиш сградите в листа за строежи ... аз просто от време на време надзъртам защото тъй и тъй имам работа пред компаДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
М`да, въобще не е нужно свободно време . Веднъж на няколко хода влизаш и поглеждаш какво става, което отнема около две минути.
Е, свободното време зависи от това за какво колко време ти трябва . Но вярвам, че винаги може да се намери при желание .
Крылов, Аз имам 7 ферми в момента. И населението ми също гладува. Известно време всичкое изглеждало добре (вчера, когато погледнах последно), защото съм имал запаси. Идеята е, че вески 10 единици популация изискват 1 храна на ход. На мен в момента ми пише, че имам производство от +1237, т.е. мога да поддържам популация от 12 370 души. Явно населението ще падне до толкова (сега е около 13 000, вчера беше почти 15 000) и тогава ще се стабилизира.
Пуснал съм няколко ферми да се правят, лошото е, че бях задал да се прави служба за набор на резерви и тя ще се прави още 15 часа. Няма как да изчистиш сграда, която вече се строи. Така че поне още 23 часа населението ми няма да нараства над 12 370 души.
Интересно ми е друго. Седемте ми ферми трябва да дават 1750 храна на ход. Обаче "качеството" на населението за храна е 50% (+5% от доктрината, котяо си пуснал). Тове е 962 храна на ход. И градската зала произвужда още 500, от които реално получавам 275. Явно ще трябва да се развива науката, котяо дава възможност да се строи напоителна система, тя дава още 50% "качество".Last edited by gollum; 01-04-2007, 09:44.
Comment
-
Да, и аз бях недогледал нещата около храната ... при мен статистиката е такава:
В столицата имам 10 ферми (2500 храна) и 50% ефективност, което значи (2500+500)/2 = 1500 храна / ход. И популация от 15 704 души. Храната е на 0 обаче и аз пуснах да се строят от големите ферми, които заемат 2 места, но дават 750 храна.
Във второто селище имам резерв от 80 храна. И още нямам построени ферми, но доходът е 285, тъй като по незнайни за мен причини там ефективността на хранителната промишленост е 57%. За сметка на това ефективността на желязните мини там е 46%, а на тези за въглища - 52%.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Между другото, доктрината, котяо си пуснал уж дава 10% бонус към храната, обаче при мен е само 5%. Цената е 12 златици, така че може би няма смисъл да даваш 100% от доходите си към общата хазна. Достатъчно е да си ги разпределим тримата по 4 златици. Аз засега пуснах 25% от дохода си на ход, утре като пак влизам ще разгледам какво се получава.
Най-важното откритие за храната е напоителната система. Лошото е, че тя е скрита зад две нива на развитие на продукцията и water working, т.е. общо 15 000 жълтици ъпгрейди. Но ще се дерзае натам.
Грешката е, че още в началото не бе описано колко храна каква популация поддържа. Хубаво че го намерих във форума.
Comment
-
Цената варира в зависимост брой членове - в момечна е 18 злато. а дава 5% защото толкова ни е ефективноста на производството50% от 10%
сега съм на 0 храна след спад в населението от 15 000 до 10 000 ;( Съответно и спад на точките
Голуме то и при теб има спад в точките - 10000 точки. какво е станало?Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Явно основно за точките е населението. Имаше голямо покачване, защото населението ми се покачваше с 3% на ход откак построих докторския офис. А се покачваше за сметка на храната, която бях натрупа (защото в началото си построих ферми - имам 7). И така се качи до 15 000, въпреки че реално имам продукция да поддържам около 12 000 души. И съответно сега ми падат точките защото ми намалява населението. Сега населението ми е 13 000 души и продължава да пада. Нямаше да стане така ако поначало знаех колко храна иска населението. Нищо, сега ще го планираме . Хубавото е, че все още на високи данъци получавам по 25 парички на ход. Макар че ще паднат до 23 докато се стабилизира населението ми. А на "средна" настройка вероятно до 21. Все още не мога да хвана зависимостта между брой население и данъци от доходи. Някъде около 500 към 1 е, но не съм съвсем сигурен колко. Макар че може би стандартното е по-скоро за всеки 600 единици население по 1 жълтица.
Сега попаднах на една информация във форума на играта (може и да е стара), според която за всеки 1000 жители се получава една жълтица на ход данъци. Може би това е при минимално ниво на данъци, съответно на средно е на всеки 600 или 700, а на високо на всеки 500. Макар че според инфрмация пак от там на друго място промяната на данъчното ниво добавя или отнема 10%.Last edited by gollum; 01-04-2007, 12:20.
Comment
-
а я дай системата на потребление на храна от населението ....
княз Крылов написаИкономически доктрини на съюза
- поддръжка на фермерите - срещу 6*брой членове злато на ход всички членове на съюза получават +10% към производството на храна
- поддръжка на миньорите-въглищари - срещу 3*брой членове злато на ход всички съюзници получават +10% добив на въглища
- поддръжка на миньорите-желязокопи - срещу 3*брой членове злато на ход всички съюзници получават +10% добив на желязо
Военни доктрини на съюза:
- повишаване на набора - срещу 3*брой членове злато на ход, възможният набор на рекрути за съюзниците се увеличава с 50%
- бойна готовност - срещу 6*брой членове злато на ход атаката и защитата на всичките армии на съюза се увеличават с 5%
- окуражаване на национализма - срещу 4*брой членове злато на ход, с 15% повече селяни се изправят срещу войски опитващи се да заграбят съюзнически територии.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
постабилизирахме малко - пак почна растеж - заредил съм ферми. завърших апгрейда за образованието - сега събирам пари за комуникациите да видим дали ще ни помогне това да присъединим "българите в чужбина"Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Аз завърших ъпгрейда за продукцията, в момента се строи и рекрутския ми център. С храната още съм зле, но съм заредил ферма на опашката.
Основния ми приоритет обаче е развитието на военните сили и мощности на Сулоград :rock: :p . До два дена трябва да съм опустошил някое село - чак тогава ще заспя спокойно :twisted: !
Comment
Comment