If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Само по една армия на селище имаш Сула, така че с отрядите ще трябва да почакаш. А и като я сформираш ти трябва време, докато офицера я обучи и я попълниш с войници ...
Е, на първо време и една армия стига, ама това с обучението и попълването ще е играчка наистина .
Сложил съм си таксата на 100% и съм пуснал съюдзна доктрина за 10% повече храна на ход. наложително е , защото с тези темпове на отичане , ще остана без храна след 4 хода ;( така поне ще се забави глада с 2-3 хода и след това недостига няма да е толкова голям ;(
Но така или иначе ще разберем какво става като ти свърши храната ;(
Ето го и отговора:
Villagers will gradually leave/starve when food supply is below demand, but it won't take many turns usually.
Last edited by княз Крылов; 01-04-2007, 03:22.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
то не е нужно много - като се има пред вид че най-бързостроящата се сграда става за 8 часа а и можеш да си подредиш сградите в листа за строежи ... аз просто от време на време надзъртам защото тъй и тъй имам работа пред компа
Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
М`да, въобще не е нужно свободно време . Веднъж на няколко хода влизаш и поглеждаш какво става, което отнема около две минути.
Е, свободното време зависи от това за какво колко време ти трябва . Но вярвам, че винаги може да се намери при желание .
Крылов, Аз имам 7 ферми в момента. И населението ми също гладува. Известно време всичкое изглеждало добре (вчера, когато погледнах последно), защото съм имал запаси. Идеята е, че вески 10 единици популация изискват 1 храна на ход. На мен в момента ми пише, че имам производство от +1237, т.е. мога да поддържам популация от 12 370 души. Явно населението ще падне до толкова (сега е около 13 000, вчера беше почти 15 000) и тогава ще се стабилизира.
Пуснал съм няколко ферми да се правят, лошото е, че бях задал да се прави служба за набор на резерви и тя ще се прави още 15 часа. Няма как да изчистиш сграда, която вече се строи. Така че поне още 23 часа населението ми няма да нараства над 12 370 души.
Интересно ми е друго. Седемте ми ферми трябва да дават 1750 храна на ход. Обаче "качеството" на населението за храна е 50% (+5% от доктрината, котяо си пуснал). Тове е 962 храна на ход. И градската зала произвужда още 500, от които реално получавам 275. Явно ще трябва да се развива науката, котяо дава възможност да се строи напоителна система, тя дава още 50% "качество".
Да, и аз бях недогледал нещата около храната ... при мен статистиката е такава:
В столицата имам 10 ферми (2500 храна) и 50% ефективност, което значи (2500+500)/2 = 1500 храна / ход. И популация от 15 704 души. Храната е на 0 обаче и аз пуснах да се строят от големите ферми, които заемат 2 места, но дават 750 храна.
Във второто селище имам резерв от 80 храна. И още нямам построени ферми, но доходът е 285, тъй като по незнайни за мен причини там ефективността на хранителната промишленост е 57%. За сметка на това ефективността на желязните мини там е 46%, а на тези за въглища - 52%.
Между другото, доктрината, котяо си пуснал уж дава 10% бонус към храната, обаче при мен е само 5%. Цената е 12 златици, така че може би няма смисъл да даваш 100% от доходите си към общата хазна. Достатъчно е да си ги разпределим тримата по 4 златици. Аз засега пуснах 25% от дохода си на ход, утре като пак влизам ще разгледам какво се получава.
Най-важното откритие за храната е напоителната система. Лошото е, че тя е скрита зад две нива на развитие на продукцията и water working, т.е. общо 15 000 жълтици ъпгрейди. Но ще се дерзае натам.
Грешката е, че още в началото не бе описано колко храна каква популация поддържа. Хубаво че го намерих във форума.
Явно основно за точките е населението. Имаше голямо покачване, защото населението ми се покачваше с 3% на ход откак построих докторския офис. А се покачваше за сметка на храната, която бях натрупа (защото в началото си построих ферми - имам 7). И така се качи до 15 000, въпреки че реално имам продукция да поддържам около 12 000 души. И съответно сега ми падат точките защото ми намалява населението. Сега населението ми е 13 000 души и продължава да пада. Нямаше да стане така ако поначало знаех колко храна иска населението. Нищо, сега ще го планираме . Хубавото е, че все още на високи данъци получавам по 25 парички на ход. Макар че ще паднат до 23 докато се стабилизира населението ми. А на "средна" настройка вероятно до 21. Все още не мога да хвана зависимостта между брой население и данъци от доходи. Някъде около 500 към 1 е, но не съм съвсем сигурен колко. Макар че може би стандартното е по-скоро за всеки 600 единици население по 1 жълтица.
Сега попаднах на една информация във форума на играта (може и да е стара), според която за всеки 1000 жители се получава една жълтица на ход данъци. Може би това е при минимално ниво на данъци, съответно на средно е на всеки 600 или 700, а на високо на всеки 500. Макар че според инфрмация пак от там на друго място промяната на данъчното ниво добавя или отнема 10%.
а я дай системата на потребление на храна от населението ....
княз Крылов написа
Икономически доктрини на съюза
- поддръжка на фермерите - срещу 6*брой членове злато на ход всички членове на съюза получават +10% към производството на храна
- поддръжка на миньорите-въглищари - срещу 3*брой членове злато на ход всички съюзници получават +10% добив на въглища
- поддръжка на миньорите-желязокопи - срещу 3*брой членове злато на ход всички съюзници получават +10% добив на желязо
Военни доктрини на съюза:
- повишаване на набора - срещу 3*брой членове злато на ход, възможният набор на рекрути за съюзниците се увеличава с 50%
- бойна готовност - срещу 6*брой членове злато на ход атаката и защитата на всичките армии на съюза се увеличават с 5%
- окуражаване на национализма - срещу 4*брой членове злато на ход, с 15% повече селяни се изправят срещу войски опитващи се да заграбят съюзнически територии.
апдейтнах информацията за цените на съюзните доктрини
Last edited by княз Крылов; 01-04-2007, 13:18.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Това с храната и аз не го бях проучил, та сега се опарих. Влизам и какво да видя - населението ми се свило до 10 000, храната на 0, а дохода - 16 жълтички :evil: . Нищо, за напред ще знам.
BTW: Също си промених държавния данък на 25%
постабилизирахме малко - пак почна растеж - заредил съм ферми. завърших апгрейда за образованието - сега събирам пари за комуникациите да видим дали ще ни помогне това да присъединим "българите в чужбина"
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Аз завърших ъпгрейда за продукцията, в момента се строи и рекрутския ми център. С храната още съм зле, но съм заредил ферма на опашката.
Основния ми приоритет обаче е развитието на военните сили и мощности на Сулоград :rock: :p . До два дена трябва да съм опустошил някое село - чак тогава ще заспя спокойно :twisted: !
Comment