Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Age of Strife

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

княз Крылов написа
    е ние с приходи по 10 на ход засега едва ли можем да си мечтаем за upgrades
    Аз също не бих могъл. Но направих друго - намерих всички оферти на пазара, където се предлагаше злато, а се искаха въглища или желязо. Ако тази оферта беше изпълнима - продавах. И така. Иначе никога не бих събрал толкова злато. А желязото и въглищата в началото са ми съвсем ненужни ... май.

Sir Gray написа
    Woland, ти си някъде наблизо, аз съм на 67,169 (или 69,167 ). Ако искаш направи една провинция да конкурираме онези князовските
    ОК, ще се постарая
    Пък да видим. Най-накрая ще вземем да направим една голяма държава за да конкурираме ония гнусници с идиотското име, които са заели първото място ...
    Last edited by messire Woland; 30-03-2007, 15:57. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

М`да, няма да е зле да създадем една национална държава . Иначе и аз мисля да пробвам номера с търговията само веднъж да си построя мини, че става бавно... Иначе ако може да се вярва на описанието, нивото на данъците влияе само върху поризводителността на миньорите. А това означава, че докато нямаме мини е по-добре данъците да са на отметка "високи". Така вече доходът при мен е 15 жълтички-златички на ход.

Comment

Направих някаква фракция ... пък да видим.
        Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
        Проект 22.06.1941 г.
        "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Аха, е предполагам, че ще трябва доста да се развият и двете фракции, докато успеем да се обединим в държава. И тогава сигурно ще има борба кой да е лидер на държавата .

Comment

то лидера се знае кой е :38:

ще правим демократична федерация - като руската - руснак президент и всички останали имат свещеното право да го избират за такъв

иначе мините при ниски данъци дават по 33, при средни - 30, и при високи - 27

поне при мен е така - сега съм на средни данъци и получавам по 30 въглища и 12 злато на ход.
            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
            きさまはしんでくださいませんか
            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Е, аз още не произвеждам нищо, освен храна, така че не мога да проверя на практика нещата. Но докато нямам мини съм сложил данъците на "високи".

Comment

Така и трябва - аз да питам сула какво толкова праве че още малко ще ме мине по точки?
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Ами най-общо казано - строя като невидял :rock: ! Задавам поръчки и ако има злато - строят се, ако не - чакат на опашката. За сега имам достатъчно злато, щото направих един-два търговски удара както ни посъветва Воланд, така че проблема е само времето.

Comment

въпроса е какво строиш то всички строим

请您死在地狱般的阵痛
                    きさまはしんでくださいませんか

Comment

Най-напред построих мини за въглища и желязо (по една), в момента съм поръчал за строеж 2 ферми (едната вече се строи) и после пак мини. Долу-горе това е. Военни съоръжения не съм строил, защото са скъпи. И на тях ще им дойде времето, а междувременно ще разчитам на съюзниците си да ме защитят при евентуално нападение !

Comment

да да
                        аз първо построих ферма, сега имам по една мина от двата вида и съм пуснал да се строи по още една, след което съм заредил още една ферма

请您死在地狱般的阵痛
                        きさまはしんでくださいませんか

Comment

Всъщност точките на този етап основно зависят от мините. Аз още нямам нито една мина - първо построих две ферми и сега завършвам офиса на ел доторе. Идеята е да ми се покачва населението - от него зависят данъците. И съм заложил мини след това и казарма, че няма да е зле да се разузнае какво има наоколо.

Comment

ами то както каза воланда
                            правят се пари повече от продажба на ресурси - затова реших да премина към мините - иначе и аз мислих да трупам ферми ...

请您死在地狱般的阵痛
                            きさまはしんでくださいませんか

Comment

ъъ, за кво са ви ферми? манджа има бол. аз построих ел докторето и минах на мини.
                              XV mile the sea brode is
                              From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Аз поразгледах информацията. Значи от фермите и съответно манджата зависи нарастването на популацията, а от последната - данъците. Разбира се, от продажба на ресурси на първо време се печели повече, но май в перспектива данъците носят повече злато. Данъците засега при мен на средно ниво носят 17 златици, а на високо достигат 20. Ел доторето дава 1,5% нарастване на популацията към 1,5% на селския съвет, т.е. удвоява прираста на населението. Какво точно влияние на този процес оказва количеството храна, т.е. броя ферми, ми е трудно да определя. Сега хванах точно прехода между ходовете, та изчислих, че населението ми е нарастнало за един ход с почти 3%. Предполагам, че това нарастване продължава докато има храна да го поддържа, но иначе храната май няма друго отношение към него.
                                Ако се сравнят нещата, 2,5 желязо грубо казано се обменят за 1 злато, 5 единици въглища за 1 злато. Т.е. една въглищена мино при нормално ниво на данъци може да носи около 7-8 злато на ход, а една желязна около 12-15 злато на ход. В началния период това е много, защото далеч надхвърля доходът от данък при 7-8 мини (а толкова може да има вече на 9-10 реален ден от началото на играта).
                                Явно населението има своето значение при точките, защото гледам, че настигам Крылов, явно е изцяло заради това, че съм го минал по население.
                                Наборната институция (Recruitment office) дава някакъв резерв за армията, който след това може да се наема. Но още не съм строил никаква военна инфраструктура освен началната.

Крылов, забелязах, че си увеличил приноса си към държавицата ни, аз също малко го увеличих и предполагам, че освен издръжката ще имаме поне 7 парички допълнително на ход, може би с тях може някаква "държавна" наука да се начене.
                                Last edited by gollum; 31-03-2007, 11:14. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Working...
                                X