Еми аз волжката не я грабяа - тя още си стои казанска
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Europa Universalis 3
Collapse
X
-
И така в Замундата се появи вече Европа Универсалис Рим
Сега я разучавам и в много отношения съм доволен , макар още да не съм открил всичките възможности на управлението на държавата Но иначе един 52 годишен консул си прибра една 16 годишна булка ха ха ха - ако успее да изкара и потомство от нея ще съм много учуден ...
Мда , сдоби се със син на 57 годишна възраст след като после 7 преизбирания поредни за консул се провъзгласи за диктатор, а на следващата година бе обожествен. Баси консула
за да се запомни името му в историята - Маний Валерий Максим (01.01.441 AUC - 18.07.499 AUC)
Ужас, диктатора умря оставяйки на трона сина си - едногодишния Публий Валерий МаксимДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
неа, не бихказал че е мод - колкова е мод колкото Крусейдър Кингс е мод на ЕУ2 доста нщата не са като в ЕУ3 - да не кажа повечето
но има нкои дразнещи моента - като това с действително управляващия диктатор на 1 годинка и възможността на жените да заемат магистратури - трябва да се пипне още но като цяло съм доволенДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
ами според мен не е мод а баш отделна система - ползва само ограничен брой елементи (които от своя страна имат на места е те разни свооебразни добавки).
Иначе сутринта качих патча, не съм пробвал с него но в файла с корекциите не пише нищо за едногодишния диктатор трябва да им драсна на форумите
Иначе нищо не им струваше да направят по двама консули ;(
в крайна сметка и без това не контролираш персонажите пряко. Иначе Маний Валерий Максим натрупа пристиж и популярност защитавайки северните граници от непрекъснати варварски нашествия готиното с Варварите че има възможност да им предложиш просто да се предадът (става винаги ако наблизо имаш своя голяма армия) - в този случай те се сливат с робите в провинцията, да им платиш да си отидат. Ако имаш достатъчно земи може да ги направиш клиенти - да им дадеш парче земя което да ти бъде буферна зона и клиентска държава. Или да им позволиш да се заселят в земите ти - това още не съм го пробвал и незнам каква е разликата между клиентелата - дали просто се присъединяват към населението на дадена провинция като варвари, които постепенно да бъдат културизирани.Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
きさまはしんでくださいませんか
Comment
-
Да... играта си я бива. Обаче имам няколко питания. Националната стабилност ( дано така да се превежда оная иконка с везните ) е много зле, играх с Отоманската империя и достигнах -3, а пък бях почти завладял Сърбия Освен това, пълен финансов крах, от време на време взимах отнякъде 200 дуката, но за не стигат за нищо, показва ми, че съм във война с Трансилвания, Корфу, Влахия и др., ама никви бойни действия се не виждат :sm186:
Май-май, проблемът е, че не съм играл този тип игри. Така че ще съм благодарен, ако някой по опитен ми даде няколко начални съвета, по които малко-много да се ориентирам.
Comment
-
Оправи си дипломацията - във война си докато не обявиш официално мир, с или без военни действия (е, има една опция ако с някоя малка държавица сте във война, но няколко години не се случва нищо автоматично се подписва Бял мир)
Стабилността се оправя с времето и с инвестиции в съответната технология (при технологиите)
Тия 200 дето ти идват са заеми, ще се наложи да ги връщаш (след 5 години) и ако не можеш, жална ти .... . Освен това им плащаш яки лихви всеки месец.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Свалих си от пиратския залив експанжина за ЕУ3 - In Nomine. Аз лично смятам че е перфектен. Много ми харесва това че играта вече може да започне от 1399г. Пробвах една игра с Византия и завладях всички европейски владения (без Одрин) на Османците, Гръцките княжества, Кипър, част от Караман, Влахия и Молдова. Абе мн яко са го направили експанжъна. Също много ми харесват Провинциалните и Националните идеи. Например да придобиеш Imperial Administration. Добра черта са също и задачите които ти дават (например с Кастиля ми дадоха задача да завладея Гранада и ми дадоха след това 50 репутация (или нещо от сорта) и там още някакви бонуси. Ето ви няколко скрииншота от играта ми
И ето най-изумителното нещо: в една моя игра с Португалия не се развивах мн добре, обаче Испания беше в невероятен разцвет и имаше почти цялата Ю. Америка, САЩ, а пък аз имах Мексико и там още някви колониики и веднъж когато царят им умря моят наследи техният престол и след още около столетие някак си изведнъж наследих териториите им. Голям кеф беше. Сега е около 1750г. и вижте картата:
Лошото е че франчолята ми откраднаха Испания и части от Африка, докато аз воювах във Швеция
EDIT: А ето това ми е от вчерашната игра:
Оставям коментарите на вас...Last edited by kris4o1993; 07-08-2008, 02:08.
Comment
Comment