Тъй като популяризирахме вече собствените си брътвежи, си позволявам да сложа линка на отчетите за всеки ход, който с Даниц правим. Забавлявайте се заедно с нас в Битката за Пасифика - веселбата на Одзава и фон Даниц
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Pacific Total War - Odzava vs von Daniz
Collapse
X
-
А пък ние с Грей от две седмици, крайно съсредоточено, се млатим на някаква супер шибана random map на People's tactics. Ама картата е супер куца. Бърза победа може да се достигне само ако един от играчите е бая тъп. В началото Грей демонстрираше склонност към глупости, но напоседък взе че внезапно поумня
И играта зацикли
Репорт засега не чакайте, като приключим накрая ще сложим един. И двете гледни точки :kill_myse
-
albireo написаВ началото Грей демонстрираше склонност към глупости, но напоседък взе че внезапно поумня
Ма не стана
И сега... ти видя какво е да се опитваш да правиш десантиXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
Към тръбача на злостния американизъм: Въпросните два наши, забележете, леки самолетоносача, са си на стоянката в секретната си база, а екипажите им ранообразяват скучната вахта с писане на стихотворения хайку, посветени на боцмана и готвача. А това, че вие загубихте лек самолетоносач си е доказуем факт.Приемам облога ви, ще капитулирате я в Пърт, я в Нова Зеландия накрая.
Comment
-
С фон Даниц започнахме втори издание на играта - Хавайски експрес. За сега няма много изненади, но за любителите на хумора и сатирата ще е интересно.
Втората игра обаче ме наведе на мисълта, дали нещата като усещане за военните операции могат да се имитират с подобни игри. Визирам отчетите от проведените игри от Имперския Генерален Щаб, които трябва да призная са на първо приближение доста сходни с моите усещания покрай първата игра, а също така и до голяма степен с мемоарната литература по въпроса.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Мисля, че японците от самото начало са пред избор - или гориво, или Хаваите. А боят за Хаваите ще бъде ужасен. Като ги вземеш, ще говорим, де. Третия път, пряко към Америка от север е бошлаф работа. Чакам да видя на къде ще тръгнеш, Одзи. Има и един вариант да вземеш бази южно от Пърл Харбър и да ги развиеш през първата половина на 42 за решителен удар, но аз така и не успях да го направя на Палмира, както бях чел че правят някои напреднали играчи. Е ми остана да цепя Австралия от останалия свят, традиционно, но поне изчистих Китай, Нова Гвинея и Големите Зонди. А теб сериозно ще те затруднявам да го правиш, честна дума. :x
Лошото е, че тамън се накефих, че само едно от старите корита бълбукна в Пърл Харбър и поради някаква системна глупост Нагумо налетя на уж скрития по "исторически сценарий" Лексингтън и той бълбукна, което е непрежалима загуба. Така че потвърдено, напред си с един самолетоносач.
Comment
-
von Danitz написаМисля, че японците от самото начало са пред избор - или гориво, или Хаваите. А боят за Хаваите ще бъде ужасен. Като ги вземеш, ще говорим, де. Третия път, пряко към Америка от север е бошлаф работа. Чакам да видя на къде ще тръгнеш, Одзи. Има и един вариант да вземеш бази южно от Пърл Харбър и да ги развиеш през първата половина на 42 за решителен удар, но аз така и не успях да го направя на Палмира, както бях чел че правят някои напреднали играчи. Е ми остана да цепя Австралия от останалия свят, традиционно, но поне изчистих Китай, Нова Гвинея и Големите Зонди. А теб сериозно ще те затруднявам да го правиш, честна дума. :x
Лошото е, че тамън се накефих, че само едно от старите корита бълбукна в Пърл Харбър и поради някаква системна глупост Нагумо налетя на уж скрития по "исторически сценарий" Лексингтън и той бълбукна, което е непрежалима загуба. Така че потвърдено, напред си с един самолетоносач.
За "Лексингтон" - много се радвам. Тъкмо бях приготвил Нагумо за командир на о. Науру, дето изпусна такава цел. Атаката всъщност беше срещу Мидуей - да поразровя летището там, но се оказа, че американското ОС още не се е изнесло. И като видях че само един тежък крайцер потъна се побърках как ще го караме с такива пилоти. Само един линкор казваш потопен - пак са зяпали хавайки пилотите на 11 Въздушен флот :rock: . А твоите подводници действат доста ефективно - и от началото на играта - в Китайско море. Ще трябва да видим как стои въпроса с моите ескортни кораби.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment