Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Rise of Nations: Rise of Legends

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Rise of Nations: Rise of Legends

Парни танкове и парни самолети, какво повече може да иска човек.

Нищо революционно, но е изпипана откъм атмосфера и изненадващо освен прекрасната графика, гейплея е също изпипан. Кампанията е леко лишена от въображение и към края май са поприбързали, но по средата има разнообразни и интересни мисии. На средната трудност е супер лесна, но не ми се пробваше на по-висока понеже нямам време да преигравам евентуална загубена мисия. В skirmish компа на "tough" или ниво 4 от 6 на трудност 1 на 1 е некомпетентен, не съм пробвал по-нагоре. Като изисквания е изненадващо лека, т.е. на моя комп на максимална графика върви съвсем прилично 1 на 1, но днес играх с-у 5 компа free for all и в един момент си стана походова но аз така или иначе спирам на пауза да давам заповеди. Какво да правя, не мисля бързо вече като едно време

Ако има сериозен проблем, той е точно липсата на някакви фундаментални отличия от mainstream-а на тоя тип игри. Бойните единици са разнообразни и уникални, героите имат готини умения, общия брой части е достатъчно висок за да не се налага като в 'craft поредицата да си смяташ колко точки ти е армията. Трите раси не са просто една раса с различни дрешки, а наистина се играят различно. Разните глобални ъпгрейди изискват някаква елементарна стратегия. Но в крайна сметка никакви ключови иновации...
    Може би единственото по-сериозно отличие е наличието на "trample", т.е. газене. Големите юнити могат да газят по-малките и често това е много по-ефективно от това да ги пуцат. Например големия парен танк може да седи да стреля по пехота до другдиден по пладне, но ако командира е интелигентен просто може да прегази каквото има по пътя и да си свирка. Супер единиците като тази на картинката могат да газят почти всичко друго. Едно допълнително измерение на боя което май другаде го няма.

За рождения ден смятам да взема съвременен комп и тогава ще се върна по-сериозно към Dawn of War (пък и експанжъна ще излезе тогаз някъде).

А, още нещо, не съм играл първата Rise of Nations, така че нямам база за сравнение дали това или онова или не.
    Last edited by Imperial; 17-07-2006, 08:00.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Тая игричка е Много яка.Аз играя основно с "магическата" раса,щото покрай персийския принц съм на източна вълна
    А стария Rise of Nations е нещо като Empire Earth и Цивилизацията в едно.
    Също е много добре направена,и концепцията е общо взето същата,с тази разлика че сам си строиш градовете и имаш доста повече от три избора с кой да играеш-12-на народа всеки със собствени бонуси.
    Лошото при нея е че с изключение на една-две единици всичките са еднакви-като при емпайър-а или цивилизацията

Comment

Тази игра е една от малкото хубави стратегий излезли тази година, но е много интересна.Както и Rise of nations.Обаче ми се струва доста лесна за играене, а аз играя предимно с Cuotl които са средна висота.Много ми хареса разнообразието на единици и терен, детаилността и графиката, уникалността на всичко в играта.Уникална игра, задължителна за всеки геймър любител на стратегийте!
      „Този, който не е готов да отдаде живота си тои не е достоен да го притежава.“

Comment

Working...
      X