Съобщение

Collapse
No announcement yet.

On-line strategii

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

On-line strategii

Nqkoi igrae li na on-line strategii ? www.ferion.com, http://wsa.level7.ro ? ili nqkoiq ot top 20 vav www.mpogd.com ?
    Podlo Teror

On-line strategii

играл съм малко но са твърде времеотнемащи...нашата ще позволява повече време за ход така че всеки да може когато има свободно време да се справя
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Не е точно така . Ако играят двама души с един акаунт, ще им се падат да речем по 3 - 4 влизания на ден за по 10 мин при активна игра . Но ако не гониш място в челната 7ца може да се играе и 1 път на ден (целта ти тогава ще е просто да оцлееш и да наблудаваш деиствията на останалите играчи .
      Но все пак он-лаин игрите са нещо уникално . Как иначе ще осъзнаеш какво точно е "сфера на влияние" на практика във всичките му аспекти ?
      Какво значи контрол над съседните слаби съли и как да ги запазиш за от евентуално нападение (с цел ти да ги асимилираш по-късно) как да си пазиш гранците да контролираш съседите си , да водиш външна политика и в същото време да си във световна воина ? Какво е точно "разделяй и владей" в действителност и как се осъществява и контролира ?

п.п.
      точно в този момент аз съм принуден да участвам във война с най-сложната политическа ситуация възниквала от 1 годинана насам и трябва да запазя лидерското си място , да попреча на огромна коалиция срещу мен , да пазя границите си, да задоволя каприза на 3тата сила решила да нападене земи - бъдещи мой колонии в тила ми , а именно тази 3та сила може да промени равновесието на 180 градуса и да се окажа във пряка воина с 3 пъти по-силен противник, и то в момент в които след 1000 реални часа игра контролирам 15 % от населеието на цяла една галактика (е останалите играчи имат повече територии но моите са по-развити). Та точно тази тръпка може да се постигне и с 3 - 4 влизания на ден в една он-лаин игра , ако играчите са найстина добри стратези . Проблем за сега (и в близките 1-2 години) е че този вид игри все още има голяма доза късмет - в началото твоите съседи може да са силни ,а може и въобще да се откажат от играта след първата седмица => тоест не всички почват на еднакви начала . НО ако има повече "добри" играчи този проблем ще изчезне
      Podlo Teror

Comment

Аз съм виждал едни приятели как "играят" една такава игра... World of War май се казваше. Както и да е, едно нещо ми направи голямо впечетление - държава, разполагаща с 80.000 (хиляди !!!) танка, около 100.000 (отново хиляди) бойни кораба и към 50.000 бомбардировача ( и там още няколко стотин хиляди войника) напада друга страна и цялата тази войска се сбива с вражеските защитни единици... аз като гледам цифрите давам най-малко 10-15 години ожесточени боеве, но в "играта" тази война свърши доста бързо... да кажем за около един ход ??? :lol: :lol:

Също интересно е, че ти там пишеш колко войска да напада кого и така си остава - няма никакви по-подробни или специални заповеди... малко комерсиална ми се стори... :?
        20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
        "Иване, сега кръв ще се лее!"

Comment

калчев, тая игрица е доста зле, през деня трупаш армии, трупаш трупаш, нападаш някой...а вечерта докато спиш и няма как да си правиш хода, някой идва и те набива и ти взема всичко спечелено през деня...мани

а тая за която тоя подлец приказва не я знам.

За мен лично най-същественото в онлайн игрите е общуването с другите играчи И под общуване имам предвид всичко което става при взаимоотношенията им. Я вижте за някакви си 5 хода какви страсти се развихриха
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Драги FeldMarshal Kalchev,
            тези игри все още са нещо ново и са доста далеч от савършенното .. Но определено не всички са чак толкова /// като гореспоменатия пример . Най - малкото, в тези игри, дипломацията, е наистина трудна .. дали танковете са 100 000 или 10 000 илио 1000 , във тези симулации всички играчи са със еднакви възможности. Дали примерно шаха с повечко фигурки е по-сложен ? А на по голяма дъска ? А какво са командите които даваш на пешката ? Това все пак са игри ! Те и така са си прекаленно времеотнемащи за да се усложняват допълнително !
            Podlo Teror

Comment

Сигурно са интересни ако имаш време. 3-4 влизания на ден казваш? Боя се, че за човек работещ, това е невъзможно на практика. Затова сме направили при нас така нещата - един ход е поне три дни, така че да може да се включат и по-заети хора. Ех, ако имаше повече време ...
              Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
              Проект 22.06.1941 г.
              "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Working...
              X