Nqkoi igrae li na on-line strategii ? www.ferion.com, http://wsa.level7.ro ? ili nqkoiq ot top 20 vav www.mpogd.com ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
On-line strategii
Collapse
X
-
Не е точно така . Ако играят двама души с един акаунт, ще им се падат да речем по 3 - 4 влизания на ден за по 10 мин при активна игра . Но ако не гониш място в челната 7ца може да се играе и 1 път на ден (целта ти тогава ще е просто да оцлееш и да наблудаваш деиствията на останалите играчи .
Но все пак он-лаин игрите са нещо уникално . Как иначе ще осъзнаеш какво точно е "сфера на влияние" на практика във всичките му аспекти ?
Какво значи контрол над съседните слаби съли и как да ги запазиш за от евентуално нападение (с цел ти да ги асимилираш по-късно) как да си пазиш гранците да контролираш съседите си , да водиш външна политика и в същото време да си във световна воина ? Какво е точно "разделяй и владей" в действителност и как се осъществява и контролира ?
п.п.
точно в този момент аз съм принуден да участвам във война с най-сложната политическа ситуация възниквала от 1 годинана насам и трябва да запазя лидерското си място , да попреча на огромна коалиция срещу мен , да пазя границите си, да задоволя каприза на 3тата сила решила да нападене земи - бъдещи мой колонии в тила ми , а именно тази 3та сила може да промени равновесието на 180 градуса и да се окажа във пряка воина с 3 пъти по-силен противник, и то в момент в които след 1000 реални часа игра контролирам 15 % от населеието на цяла една галактика (е останалите играчи имат повече територии но моите са по-развити). Та точно тази тръпка може да се постигне и с 3 - 4 влизания на ден в една он-лаин игра , ако играчите са найстина добри стратези . Проблем за сега (и в близките 1-2 години) е че този вид игри все още има голяма доза късмет - в началото твоите съседи може да са силни ,а може и въобще да се откажат от играта след първата седмица => тоест не всички почват на еднакви начала . НО ако има повече "добри" играчи този проблем ще изчезнеPodlo Teror
Comment
-
Аз съм виждал едни приятели как "играят" една такава игра... World of War май се казваше. Както и да е, едно нещо ми направи голямо впечетление - държава, разполагаща с 80.000 (хиляди !!!) танка, около 100.000 (отново хиляди) бойни кораба и към 50.000 бомбардировача ( и там още няколко стотин хиляди войника) напада друга страна и цялата тази войска се сбива с вражеските защитни единици... аз като гледам цифрите давам най-малко 10-15 години ожесточени боеве, но в "играта" тази война свърши доста бързо... да кажем за около един ход ??? :lol: :lol:
Също интересно е, че ти там пишеш колко войска да напада кого и така си остава - няма никакви по-подробни или специални заповеди... малко комерсиална ми се стори... :?20ти декември преди излитане, Спаич към техника си :
"Иване, сега кръв ще се лее!"
Comment
-
калчев, тая игрица е доста зле, през деня трупаш армии, трупаш трупаш, нападаш някой...а вечерта докато спиш и няма как да си правиш хода, някой идва и те набива и ти взема всичко спечелено през деня...мани
а тая за която тоя подлец приказва не я знам.
За мен лично най-същественото в онлайн игрите е общуването с другите играчи И под общуване имам предвид всичко което става при взаимоотношенията им. Я вижте за някакви си 5 хода какви страсти се развихрихаalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Драги FeldMarshal Kalchev,
тези игри все още са нещо ново и са доста далеч от савършенното .. Но определено не всички са чак толкова /// като гореспоменатия пример . Най - малкото, в тези игри, дипломацията, е наистина трудна .. дали танковете са 100 000 или 10 000 илио 1000 , във тези симулации всички играчи са със еднакви възможности. Дали примерно шаха с повечко фигурки е по-сложен ? А на по голяма дъска ? А какво са командите които даваш на пешката ? Това все пак са игри ! Те и така са си прекаленно времеотнемащи за да се усложняват допълнително !Podlo Teror
Comment
-
Сигурно са интересни ако имаш време. 3-4 влизания на ден казваш? Боя се, че за човек работещ, това е невъзможно на практика. Затова сме направили при нас така нещата - един ход е поне три дни, така че да може да се включат и по-заети хора. Ех, ако имаше повече време ...Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment