Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1ви Български мод за MTW

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Сега я качих - Перфектна е, Но е с клип (без клип я няма никаде ) да знаете някоя праграма или начин за премахване на клипове ???? А ако някой я има да я прати тук georgi_tushlekov@abv.bg

Comment

gogo t написа
      Сега я качих - Перфектна е, Но е с клип (без клип я няма никаде ) да знаете някоя праграма или начин за премахване на клипове ???? А ако някой я има да я прати тук georgi_tushlekov@abv.bg
      Аз я имам, ще ти я изпратя..

Имаше и една песен - а и вариант като военен марш /май :sm186: /

Цар Симеон (Край Босфора)

СИМЕОН

Край Босфора шум се вдига,
      лъскат саби, щитове,
      ето, Симеон пристига,
      воеводите зове:

„Съберете се, войводи,
      храбри орляци безброй;
      много войски и народи
      паднаха под меча мой.

Скоро горда Византия
      ще бъде в наша власт,
      стягайте се смело вие,
      на пристъп ще водя вас!"

В цариградските палати
      разтрепера се Роман,
      прати дарове богати
      в Симеоновия стан.

„Не ща дарове, ни злато! -
      гордо викна Симеон. -
      Мойто царство е богато,
      златен е и моят трон.

Сам Роман да се представи,
      нека той да проси мир!
      Нека поклон ми направи,
      па ще видя по-подир!"

.
      Last edited by BAGA_TUR; 12-07-2006, 00:06.
      ..И кажи ми ти страннико,
      чувал ли си звук,
      по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

BAGA_TUR написа
        Аз я имам, ще ти я изпратя..

Имаше и една песен - а и вариант като военен марш /май :sm186: /

Цар Симеон (Край Босфора)

СИМЕОН

Край Босфора шум се вдига,
        лъскат саби, щитове,
        ето, Симеон пристига,
        воеводите зове:

„Съберете се, войводи,
        храбри орляци безброй;
        много войски и народи
        паднаха под меча мой.

Скоро горда Византия
        ще бъде в наша власт,
        стягайте се смело вие,
        на пристъп ще водя вас!"

В цариградските палати
        разтрепера се Роман,
        прати дарове богати
        в Симеоновия стан.

„Не ща дарове, ни злато! -
        гордо викна Симеон. -
        Мойто царство е богато,
        златен е и моят трон.

Сам Роман да се представи,
        нека той да проси мир!
        Нека поклон ми направи,
        па ще видя по-подир!"

.
        1во МЕРСИ за e-maila ( песента на Елит )
        2ро За "Край Босфора" е два варианта както ти сам каза. Единия е детска песничка а другия е марш ( няма думи ) той е по-подходящ но го изтеглих от 10 различни места и е един и същ ( явно само тая версия има в нета ) с някакво досадно пукане, заради записа мисля . Иначе мога да сложа "Каналето-Боят настана". Тук може ли да се дават линкове към песни (за еднократно ползване - да се чуят и да се избере някоя за игра или нещо подобно )

Comment

gogo t, браво за труда ама сакън да сложиш точно Слави или Каналето за фон в играта. по-добре с пукането от плочата, че да бие малко на по-старо. не може някъде да няма записи нещо на армейска тръба (в смисъл на "в атака" или "отбой"). в краен случай винаги можеш да се обърнеш към МО или някой информационен център на армията - вярвам биха се навили да помогнат, щом е за българска игра. а можеш да кажеш, че е за проект по история - тематичен кът, ала-бала успех!!

Comment

"Боят настана" наистина ще бъде кичозно.Мисля, че саундтракът към филма "Гладиатор" е подходящ за целта.

Comment

Ето това е тема започната от Parabellum. В нея има линкове към маршове..

А от саундтрака на "Гладиатор" - много подходяща е песента - "Barbarian Horde" - 10.33 мин.
              Големината и е 14.5 Мб..

.
              Last edited by BAGA_TUR; 12-07-2006, 21:47.
              чувал ли си звук,

Comment

може да се сложат и теми от игри, примерно Battlefield 1942 има такава страховита тема... ако е проблем размера винаги може да се промени битрейта а и не е обезателно да са всичките 10 минути. със сигурност може да се намери нещо в класиката, а за Auxiliary единиците (ако има такава опция) можеш да сложиш и едно качествено хоро, например

а за линковете за маршовете - вече ги тегля!. благодарности BAGA_TUR!

Comment

Браво за мода.
                  Имам няколко идеи. Българския катафракт го прекръсти на Bulgarian Royal Cavalry, а тежките степни конни стрелци с това име - Bulgarian Heavy Cavalry.
                  Добре е да има и по-леки кони стрелци - може да са просто Horse Archers.

Вместо Opalchenie предлагам следното:

Chobani - подобрен славянски войн с по-добър морал и бонуси срещу кавалерия.

Ако ти харесва идеята може да използваш този текст:

Lush Balkan lands have always been appropriate for cattle-breeding and famous with their main production - meat and live-stock. People living by this way,called chobani (means "shepherds), are hardy mountain peasants, used to protect themselves and their animals from beasts, brigands, invaders, and greedy governors. Independent and ill-discipled, they have good reasons to fight - their lives, homes, and of course plunder after that.
                  Actually easy recrutable levies, highly effective for their low cost, Chobani are garrizon force and auxillaries, usefull for every tsar, boyar or local feudal.
                  Historically Chobani were main part of tsar Kaloyan army at battle of Odrin (1205), where they ambushed western knights, dropped them from horse and beat them with "gegas" - long wooden bars, used as weapons. In mid XIII century they had many victories under "peasant" tsar Ivail against Mongol and Byzantine invaders in Bulgaria.
                  Having almost no protection it is obvious they could not fight long without any help.
                  Last edited by josi; 12-07-2006, 20:20. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Не видях някъде да е използвана думата "ратник" /нещо като войник/войн.
                    Мисля, срещал съм го в книгите на Вера Мутафчиева за династията на Асеневци..
                    Явно, е производно от "рат" - война.

.
                    чувал ли си звук,

Comment

BAGA_TUR написа
                      Не видях някъде да е използвана думата "ратник" /нещо като войник/войн.
                      Мисля, срещал съм го в книгите на Вера Мутафчиева за династията на Асеневци..
                      Явно, е производно от "рат" - война.

.

Грешиш, има ециница "Ratnici" предложена от dibo .
                      Песента на Каналето само я предложих а иначе далжината и т.н. нямат значение .Тая книга я чета в момента- Много е хубава :tup: !
                      Трябват ми 3 мелодии "bgBattle 1, bgBattle 2,bgBattle 3 " иначе може да се добави и мелодия при победа 1 и мелодия при загуба 1 , а и мелодия при бездеиствие 2 или 3 :tup:
                      Ами тая мелодия от Гладиатор който я има да дава !

2ро: josi, за войника - Добре ще го сложа на мястото на Kopienostzi a За тях ще ползвам SlavJevelin има го на снимка в началото на Темата !
                      Конните стрелци дето казваш да ги направя добре ама видя ли че има и Кумански, да не стане обърквация иначе NO PROBLEMO :sm166:
                      Повече единици => По-голям избор =>Повече битки=Повече победи=>По-голями територии=>България на 2 океана :mhehe: .
                      Някой да има опит с направата на инстал. пакет ?
                      Пример :
                      Искам "Bhi.bif" da se instalira в ...Medieval:Total war\battle\Unit_Icons , ми напипвам го ама ако някой обясни :sm186:
                      Last edited by gogo t; 12-07-2006, 22:37.

Comment

Вярно, има я. Уж четох това мнение, но съм я пропуснал..
                        Песента я имам, но както отбелязах е 14.5 Мб, а пощата ми позволява да пращам до 8-9 Мб.. Ще трябва да проверя как да я архивирам на няколко по-малки части..

.
                        чувал ли си звук,

Comment

BAGA_TUR написа
                          Вярно, има я. Уж четох това мнение, но съм я пропуснал..
                          Песента я имам, но както отбелязах е 14.5 Мб, а пощата ми позволява да пращам до 8-9 Мб.. Ще трябва да проверя как да я архивирам на няколко по-малки части..

.
                          Ами ето едно решение : Днес ще направя Поща в АБВ-то - "sbk1956@abv.bg"
                          паролата : "bulgaria" качвайте там големите файлове
                          Към 12:00 ще е гтова пощата !
                          Last edited by gogo t; 13-07-2006, 12:06.

Comment

gogo t написа
                            Някой да има опит с направата на инстал. пакет ?
                            Пример :
                            Искам "Bhi.bif" da se instalira в ...Medieval:Total war\battle\Unit_Icons , ми напипвам го ама ако някой обясни :sm186:
                            С какво точно го правиш този инстал пакет?
                            XV mile the sea brode is
                            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Ето ги Chobani-te, новите Kopienostzi и преработените Bulgarian royal cavalry по идея на josi

Тук има един проблем- не може да се изпише всичко, което написа josi, защото играта го "реже" затова го поорязах аз - това за битката при одрин е най-интересно но не стига до там !

Интересен факт е, че с тези две (по един отрят-общо 160 души) единици превзех Константинопол на втория ход ! Вярно бих се срещу Archers i Spearman но .....

Царя язди в такъв отряд ...

Sir Gray написа
                              С какво точно го правиш този инстал пакет?
                              s Easy Install Maker
                              Last edited by gogo t; 13-07-2006, 12:07. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Така имам един въпрос
                                Сега чета книгата "И си възвисиха Асеновци"
                                на стр197 долу пиши :
                                "Царски МАГЛАВИТИ в железни ризници и в кожени дрехи ....... и дългите им бойни копия си крастосваха .... " Някой да знае нещо за тези с големите букви :sm186:
                                Аз може да ги направя, като за тях ще полвам RusSpearman - той е най-близо !
                                Има едно парче дето ми даде pop69 я го чуйте
                                Last edited by gogo t; 13-07-2006, 22:16.

Comment

Working...
                                X