Спомена се тази игричка, та да си кажа за нея (между другото е Х3, не Х2 - тази е предишната серия, която, както и Х1 за жалост не съм виждал). Точния вид на играта е малко трудно да се определи, може би някаква кръстоска между симулатор и роле-плейинг. Идеята е, че твоят герой е определен персонаж във вселената на играта (с някаква там предистория, обаче като не съм играл предишните части тя ми е доста тъмна), който започва с една полу-оборудвана щайга. Съответно може с търговия, пиратство, наемничество и доста други начини да се натрупат парици и да се подобри космическия кораб (чарколяци за купуване колкото душа иска, по-добри кораби също), а с течение на времето и да се изгради собствена флота. Вселената на играта е доста голяма, с няколко различни раси и направо милион корабчета и кораби, щъкащи си по собствените задачи. Ако някой помни преди години имаше една Privateer, та Х3 доста напомня на нея. Има и някаква основна история, която се разплита, ама засега съм доникъде, та нито от историята, нито от самата игра имам по-сериозни впечатления. Изглежда обещаващо, но имам чувството, че се играе доста бавно, та може и да ми писне преди още да ме е хванала
. Ама на някой може пък тъкмо това да му харесва.

Comment