Играли ли се Силент Хънтер 2? Велика игра !!!! Най-накрая достойна симулация на подводница.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Водни симулатори (или подводни :-)
Collapse
X
-
Ми всичко сам правиш май. Освен презареждането на торпедата . На ниво Калойн, сиреч капитан е управлението, направляваш движението докато се стигне до позиция на атака, набелязваш цели, стреляш, като решението за торпедото е по дефаулт автоматично, но може и сам да си го смяташ ако искаш, и оттам нататък си е чисто надлъгване с охраната. Играта си се казва Silent Hunter 2 (има и едно, но той е в американска подводница срещу японците - високо неудовлетворителна работа, друго си е в една истинска У-Боот) Като цяло е много реалистично, открият ли те веднъж, трудно се бяга. След безброй надписи "You were killed by a depth charge" открих, че най-добрите тактики за атака и евазия са действително прилаганите от немските подводници в дадения момент, което говори доста за ИИто на томитата и за играта. Например в началото на войната нощните атаки над водата са адски ефективни, може да се промъкнеш на 200м от товарните на конвоя без да те видят (обикновено външните охрани са на 2км - сиреч минаваш през целия периметър безнаказано) по-късно обаче радара си казва думата, да не говорим за напрастта "Coastal Control" (за който не знае авиация за борба с подводниците) 43-44 въобще не можеш и да си помислиш да се покажеш през деня на повръхността, мизерия пълна.
Единственото нещо, което малко ме разочарова - мисиите са скриптирани, което ще рече, че протичат малко канализирано. Имаше много отдавна една друга сим Aces of the Deep, където например се симулираше цял патрул - излизаш и те чака целия океан, с динамично моделирани конвои и подводници. Там имаше смисъл да се "прикачиш" към конвоя и да предаваш няколко дена положението му, така се концетрирахте няколко подводници. В Силент Хънтера този момент го няма, мисиите са от рода на "От там и там идва конвой, атакувай го и потопи мин 20000 тона" и ако не дай си боже го пропуснеш има да си чакаш за друг во веки веков.XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
от 2-3 седмици съм дръпнал тройката ама от пустия ИЛ-2 не ми остава време да се потопя
още повече че сега стартира източния фронт на АДВ-то... "днес" е 23 юни и сме набелязали няколко склада за бомбене на червените :mhehe:
та като напреднем до Москва ще гледам да спра конвоите PQ :mhehe: :mhehe: :mhehe:
Dark Galaxy ---> GoodKnight
Comment
-
Аз тройката бая я играх едно време, имаше някъде тема за нея...
Ето тук: http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=5783XV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
ето това нещо - http://www.scs-dangerouswaters.com/ - преди време ми отне десетки и десетки часове само за обучение. разбира се, достоверността вероятно не е перфектна, но е може би най-доброто за съвременни подводници (има и надводни кораби и възможност за опериране от станциите на Орион)
Comment
-
кало написаето това нещо - http://www.scs-dangerouswaters.com/ - преди време ми отне десетки и десетки часове само за обучение. разбира се, достоверността вероятно не е перфектна, но е може би най-доброто за съвременни подводници (има и надводни кораби и възможност за опериране от станциите на Орион)„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment