Някой пробвал ли е това? Изглежда интересно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
The Operational Art of War
Collapse
X
-
Аз го пробвах едно време. Трябва един значителен период на свикване (или мануал
) и става много добро. Само дето е походово - развитието на тоя вид джиткалки е Airborne Assault ей тука ревю
GameWatcher is a website that provides news, reviews, and guides for video games. We cover the latest games and provide in-depth analysis of them.
а преди това имаше няколко подобни игри на Talonsoft, но с по-приятелски интерфейс и не толкова задълбочени - East Front и тн. Ей тука всички игри на Талон http://games.ign.com/objects/025/025655.htmlXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
TOAW са мания. Само че са сложнички и затова не особено популярни, особено пък в България.
Иначе, ако някой някога търси информация, за каквато и било военна игра излизала някога, му препоръчвам:
Grognard.com, derivative slang for 'wargamer', is an extensive archive of wargame, board game, and computer game related review, strategy, errata, variant, and historical articles and files.
Аз да си призная съм играл само 2ката, даже май още я пазя някъде. А иначе 1-вата част съм я мяркал в магазини в БГ за 20лв (така де 19.99 :roll: ).We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---
Comment
-
Я някой с две думи да ми каже кое какво е в играта, изтеглих последната която е, яко изглежда, обаче не ми е много ясно кое какво прави...
Ще чета после ръководството...
@gollum: ако искаш, мога да ти я пратя, нали си сега на неограничен трафик
albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Ако става еъпрос за COW (Century of War), и си с CD-image версия, а не RIP, търси 'Opart CW Help.chm' и/или 'opart cw.HLP' - това ти е ръководството. Ама в него обяснения за начинаещи в серията по-скоро няма.....
Понеже явно не ти се чете дълго (обаче четенето при TOAW си е задължително :roll: ) - пробвай с тези статийки:
Те са за малко по-стари версии (1 и 2), но би трябвало да ти свършат работа.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
---H. L. Mencken---
Comment
-

Е, рано е все още за обосновано мнение, защото имах време около час колкото да проуча хелпа на играта и да направя един ход на един от Североафриканските сценарии. Все пак мога да споделя "първи впечатления"
:
В графично отношение (което не е важно при тези игри,стига да не пречи на играта - г.е., трябва да е ясно и просто) е достатъчно добре направена, макар разбира се да не е нищо особено (да речем, една класа под "Панцер Генерал 2").
По отношение на интерфейса имам някои забележки, защото никак не е удобен - би могло да се направи значително по-добре.
Военен реализъм: спрямо всички останали игри от този сорт, на които съм попадал тази е най-близо до идеята за оперативност (и въобще, до разделението на нивата на военна реалност), макар че някои неща са пропуснати, а други сякаш не са пипнати както би трябвало. Все пак, има ясна организация на единиците, която има много голямо значение - т.е., те са групирани в дивизии и това има ясно отражение върху геймплея (успешно могат да се поддържат и да действат заедно преди всичко единици, намиращи се под обща дивизионна "шапка").
Реализирана е и отдавнашната идея (която така и подминава всяка военна игра) за заповеди - т.е., всяка единица по време на игра се намира в оперделено състояние, подчинено на дадените заповеди: да речем, атакува, отбранява се (има три степени, през които се минава последователно), намира се в резерв (локален, тактичеси, оперативен) - т.е., реагира спярмо действията на вражеските единици на техния ход (сореч, извършва контраатаки), движи се и т.н. Като доколкото забелязах това се отразява на бойната й ефективност.
Има снабдяване и нещо като снабдителни линии, макар май тук малко да поиздишат нещата.
Уви, щабовете не са реализирани достатъчно добре, доколкото имам впечатления към момента.
Авиацията е интересно реализирана - общо взето е на мисии, което е добре. Но има някои неясноти, които още не съм проучил.
Напълно липсва стратегически елемент, което не е чудно
.
Артилерията, поне доколкото съм я забелязал до момента, не е много добре реализирана - общо взето следваше да има специфични заповеди и състояния за нея (въобще, не е добре прокарано разделението между своиствата и функциите на отделните войскови родове).
Като за първи впечатления - това е. Като изиграя изцяло някои и друг сценарий, ще споделя още.
Comment
Comment