Някой пробвал ли е това? Изглежда интересно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
The Operational Art of War
Collapse
X
-
Аз го пробвах едно време. Трябва един значителен период на свикване (или мануал ) и става много добро. Само дето е походово - развитието на тоя вид джиткалки е Airborne Assault ей тука ревю
GameWatcher is a website that provides news, reviews, and guides for video games. We cover the latest games and provide in-depth analysis of them.
а преди това имаше няколко подобни игри на Talonsoft, но с по-приятелски интерфейс и не толкова задълбочени - East Front и тн. Ей тука всички игри на Талон http://games.ign.com/objects/025/025655.htmlXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
TOAW са мания. Само че са сложнички и затова не особено популярни, особено пък в България.
Иначе, ако някой някога търси информация, за каквато и било военна игра излизала някога, му препоръчвам:
Аз да си призная съм играл само 2ката, даже май още я пазя някъде. А иначе 1-вата част съм я мяркал в магазини в БГ за 20лв (така де 19.99 :roll: ).We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Я някой с две думи да ми каже кое какво е в играта, изтеглих последната която е, яко изглежда, обаче не ми е много ясно кое какво прави...
Ще чета после ръководството...
@gollum: ако искаш, мога да ти я пратя, нали си сега на неограничен трафикalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Ако става еъпрос за COW (Century of War), и си с CD-image версия, а не RIP, търси 'Opart CW Help.chm' и/или 'opart cw.HLP' - това ти е ръководството. Ама в него обяснения за начинаещи в серията по-скоро няма.....
Понеже явно не ти се чете дълго (обаче четенето при TOAW си е задължително :roll: ) - пробвай с тези статийки:
Те са за малко по-стари версии (1 и 2), но би трябвало да ти свършат работа.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Е, рано е все още за обосновано мнение, защото имах време около час колкото да проуча хелпа на играта и да направя един ход на един от Североафриканските сценарии. Все пак мога да споделя "първи впечатления" :
В графично отношение (което не е важно при тези игри,стига да не пречи на играта - г.е., трябва да е ясно и просто) е достатъчно добре направена, макар разбира се да не е нищо особено (да речем, една класа под "Панцер Генерал 2").
По отношение на интерфейса имам някои забележки, защото никак не е удобен - би могло да се направи значително по-добре.
Военен реализъм: спрямо всички останали игри от този сорт, на които съм попадал тази е най-близо до идеята за оперативност (и въобще, до разделението на нивата на военна реалност), макар че някои неща са пропуснати, а други сякаш не са пипнати както би трябвало. Все пак, има ясна организация на единиците, която има много голямо значение - т.е., те са групирани в дивизии и това има ясно отражение върху геймплея (успешно могат да се поддържат и да действат заедно преди всичко единици, намиращи се под обща дивизионна "шапка").
Реализирана е и отдавнашната идея (която така и подминава всяка военна игра) за заповеди - т.е., всяка единица по време на игра се намира в оперделено състояние, подчинено на дадените заповеди: да речем, атакува, отбранява се (има три степени, през които се минава последователно), намира се в резерв (локален, тактичеси, оперативен) - т.е., реагира спярмо действията на вражеските единици на техния ход (сореч, извършва контраатаки), движи се и т.н. Като доколкото забелязах това се отразява на бойната й ефективност.
Има снабдяване и нещо като снабдителни линии, макар май тук малко да поиздишат нещата.
Уви, щабовете не са реализирани достатъчно добре, доколкото имам впечатления към момента.
Авиацията е интересно реализирана - общо взето е на мисии, което е добре. Но има някои неясноти, които още не съм проучил.
Напълно липсва стратегически елемент, което не е чудно .
Артилерията, поне доколкото съм я забелязал до момента, не е много добре реализирана - общо взето следваше да има специфични заповеди и състояния за нея (въобще, не е добре прокарано разделението между своиствата и функциите на отделните войскови родове).
Като за първи впечатления - това е. Като изиграя изцяло някои и друг сценарий, ще споделя още.
Comment
Comment