Съобщение

Collapse
No announcement yet.

The Operational Art of War

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Някой пробвал ли е това? Изглежда интересно.

albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

О, това от много време го диря, но така и не съм го намирал. Инак съм пробвал демоверсия и беше доста интересно. Така да се каже с една класа над нещата, на които съм попадал до момента.

Comment

Аз го пробвах едно време. Трябва един значителен период на свикване (или мануал ) и става много добро. Само дето е походово - развитието на тоя вид джиткалки е Airborne Assault ей тука ревю
      GameWatcher is a website that provides news, reviews, and guides for video games. We cover the latest games and provide in-depth analysis of them.

а преди това имаше няколко подобни игри на Talonsoft, но с по-приятелски интерфейс и не толкова задълбочени - East Front и тн. Ей тука всички игри на Талон http://games.ign.com/objects/025/025655.html
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

TOAW са мания. Само че са сложнички и затова не особено популярни, особено пък в България.

Иначе, ако някой някога търси информация, за каквато и било военна игра излизала някога, му препоръчвам:

Аз да си призная съм играл само 2ката, даже май още я пазя някъде. А иначе 1-вата част съм я мяркал в магазини в БГ за 20лв (така де 19.99 :roll: ).
        We don't see things as they are, we see them as we are
        ---Anais Nin----

Comment

Я някой с две думи да ми каже кое какво е в играта, изтеглих последната която е, яко изглежда, обаче не ми е много ясно кое какво прави...

Ще чета после ръководството...

@gollum: ако искаш, мога да ти я пратя, нали си сега на неограничен трафик
          albireo написа
          ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ами кажи кое не ти е ясно, то и аз доста налучкване ми трябваше да загрея туй онуй
            XV mile the sea brode is
            From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Ако става еъпрос за COW (Century of War), и си с CD-image версия, а не RIP, търси 'Opart CW Help.chm' и/или 'opart cw.HLP' - това ти е ръководството. Ама в него обяснения за начинаещи в серията по-скоро няма.....

Понеже явно не ти се чете дълго (обаче четенето при TOAW си е задължително :roll: ) - пробвай с тези статийки:

Те са за малко по-стари версии (1 и 2), но би трябвало да ти свършат работа.
              We don't see things as they are, we see them as we are
              ---Anais Nin----

Comment

Да, прегледах го ръководството, обаче няма туториали, само общи обяснения кое какво е.
                albireo написа

Comment

Очаквам от gollum коментар за играта
                  albireo написа

Comment

Е, рано е все още за обосновано мнение, защото имах време около час колкото да проуча хелпа на играта и да направя един ход на един от Североафриканските сценарии. Все пак мога да споделя "първи впечатления" :

В графично отношение (което не е важно при тези игри,стига да не пречи на играта - г.е., трябва да е ясно и просто) е достатъчно добре направена, макар разбира се да не е нищо особено (да речем, една класа под "Панцер Генерал 2").
                    По отношение на интерфейса имам някои забележки, защото никак не е удобен - би могло да се направи значително по-добре.
                    Военен реализъм: спрямо всички останали игри от този сорт, на които съм попадал тази е най-близо до идеята за оперативност (и въобще, до разделението на нивата на военна реалност), макар че някои неща са пропуснати, а други сякаш не са пипнати както би трябвало. Все пак, има ясна организация на единиците, която има много голямо значение - т.е., те са групирани в дивизии и това има ясно отражение върху геймплея (успешно могат да се поддържат и да действат заедно преди всичко единици, намиращи се под обща дивизионна "шапка").
                    Реализирана е и отдавнашната идея (която така и подминава всяка военна игра) за заповеди - т.е., всяка единица по време на игра се намира в оперделено състояние, подчинено на дадените заповеди: да речем, атакува, отбранява се (има три степени, през които се минава последователно), намира се в резерв (локален, тактичеси, оперативен) - т.е., реагира спярмо действията на вражеските единици на техния ход (сореч, извършва контраатаки), движи се и т.н. Като доколкото забелязах това се отразява на бойната й ефективност.
                    Има снабдяване и нещо като снабдителни линии, макар май тук малко да поиздишат нещата.
                    Уви, щабовете не са реализирани достатъчно добре, доколкото имам впечатления към момента.
                    Авиацията е интересно реализирана - общо взето е на мисии, което е добре. Но има някои неясноти, които още не съм проучил.
                    Напълно липсва стратегически елемент, което не е чудно .
                    Артилерията, поне доколкото съм я забелязал до момента, не е много добре реализирана - общо взето следваше да има специфични заповеди и състояния за нея (въобще, не е добре прокарано разделението между своиствата и функциите на отделните войскови родове).
                    Като за първи впечатления - това е. Като изиграя изцяло някои и друг сценарий, ще споделя още.

Comment

Working...
                    X