Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Blitzkrieg II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Blitzkrieg II



    дано излезе нещо приятно
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

    #2
    Imperial можеш ли да разкажеш нещо за BlitzKrieg по принцип, защото не съм чел нищо за тая игра пък ми звучи примамливо. Видях само една снимка и ми хареса но заради една снимка не мога да я купя
    Можеш ли да ми разясниш каква е идеята на BlitzKrieg? Какво раизграва и т.н. Благодаря предварително.

    Comment


      #3
      Ами кво да ти кажа това си е един Sudden Strike .Естествено с по-готина графика и много повече екстри.Но мисля че ей тази игра ще е по-голям хит
      SOLDIERS: HEROES OF WORLD WAR II :!:

      Comment


        #4
        BK e strahotna igra.. makar i da ne mi izdarjaha nervite da q izigraq..

        az li4no 4akam da testvam osven SOLDIERS: HEROES OF WORLD WAR II
        taka i Desert Rats VS Afrika Korps

        Comment


          #5
          Добре но разясни ми идеята на BK и Sudden Strike защото нямах време за 2 минути да разбера нищо. На какво се основават игрите - на мисии(битки) или? как става управлението и т.н.

          Comment


            #6
            И двете игри се основават на мисии (говорим за единичен играч и кампания). Във всяка мисия трябва да се изпълнят поредица от задачи, като модела на Блицкриг е значително по-гъвкав в това отношение (почти винаги задачите са известни предварително и могат да се изпълнят в произволен ред, в редки случаи (ключовите мисии, а не случайно генерираните) задачите се появяват след изпълнението на предишните).
            По време на всяка мисия разполагаш с малък брой собствени единици, които те съпровождат във всички мисии (броят постепенно нараства с качването ти в чин, което се извършва въз основа на броя играни мисии и представянето ти в тях) и известен брой допълнителни единици, които си остават под твои контрол само в рамките на мисията. Сред собствените единици можеш да имаш артилерия и танкове (не и пехота или транспортни машини (които се появяват автоматично). Сред допълнителните единици имаш ПВО, транспорт, снабдяване и инженери и най-вече пехота. Понякога има допълнителна артиелрия и танкове.
            Авиацията е на мисии и не присъства на кратата, освен когато съответната мисия е извикана (мисиите могат да се викат само една по една, което е малко глуповато).
            Командването на единиците в SS (Suden Strike) е с няколко стандартни команди и няма никаква организация. В Блицкриг е малко по-добро - пехотата има организация и се командва на отделения, а и достъпните заповеди са доста повече и по-добре направени (особено при артилерията). За разлика от SS има окопи и пехотата може да влиза в тях и да се бие оттам (окопите се създават от инженерни единици). Артилерията и танковете могат да се окопават самостоятелно.
            Командите могат да се дават в режим пауза (което означава, че голяма част от времето си прекарваш точно в този режим).
            В Блицкриг има сравнително добре разработена система от складове, от които частите се снабдяват посредством снабдителни камиончета или директно. В повечето случаи тя е ключова за печеленето на конкретния сценарий.

            Общо взето, в един момент мисиите стават скучни, защото ключов елемент се оказва артилерията, разузнаването и авиацията (т.е., сценарият се печели без загуби с използването на тези три елемента). Например, ако врагът ти не разполага с корпусна артилерия (която обхваща с огъня си цялата карта), а ти разполагаш с нея, трябва бавно да напведваш с по-издръжливите си танкове и щом забележиш врага, да го унищожаваш с артилерийски огън. Още по-добре е ако имаш снайпер, който десйтва повече като разузнавач - незабелязан намира врага, след което врагът се унищожава с артилерия.
            По-сложни са сценариите, в който врагът ти разполага с корпусна артилерия, тогава първата задача е с разузнавача да бъде открита тя да бъде унищожена - било то от въздуха или с аритлерийски удар.
            Всичко това се налага, защото артилерията се издава, когато води огън (местоположението й се вижда на картата, дори и да нямаш единица, която да я забелязва), което означава, че твоята артилерия лесно става жертва на вражеската, ако е в обсега й.
            Същевременно, артилерийските средства са дотолкова мощни, че не е възможно ефективно да бъде атакувана вражеска позиция ако е прикрита с артилерия.
            Танковете са отностилено неуязвими за артилерийски огън (ако са тежки и в движение), но са много уязвими да ПТА - особено като се има предвид малкият разузнавателен обсег. Което означава, че единстевният начин да се превземе добре оборудвана вражеска позиция е или с коордсинирана атака на пехота и танкове (с много жертви и успехът не е гарантиран) или с артилерийски обстрел, ако е възможно (тогава лесно се разминава и без никакви жертви). Въобще, артилерията в Блицкриг е царица на бойното поле.
            Авиацията е зле измислена, особено ако и двете страни имат от всички видове мисии. От една страна, ПВО средствата са твърде ефективни, от друга - може да се извиква само по една мисия. Което означава, че ако аз пусна своите бомбардировачи, компютърът ще им отоговори със своите изтребители и ще ги унищожи преди да направят каквото и да е. И обратното. Т.е., авиацията е игра на котка и мишка.

            Като цяло играта е твърде нереалистична, макар че в това отношение е класи над SS.

            Comment


              #7
              Да му се невиди.. зациклих на 4тата или 5тата мисия със СССР..
              и вече взе сериозно да ми писва... въпросната мисия е следната..
              Трябва да прекарам няколко медицински камиона до недалечната база.. но има няколко Панцерчета ( очевидно с променени ТТ само за мисията които ме съсипват ) ... е какво ли не правих.. мини слагах .. че и мост се опитах да си построя ама нъцки така и не успях... накрая ми писна зловещо и пробвах да cheatna .. но жалките кодове непроработиха..
              И понеже играя за да си почина малко от работа.. а играта взе да ме нервира.. съм на път да я затрия.. :evil:
              Та ако някой я е играл и помни как се минава тая простотия.. нека сподели моля.. ще съм му много благодарен.

              Comment


                #8


                Дано да ти помогнат

                Comment


                  #9
                  10x skycycle... Imperial Fr. mi razqsni v kraina smetka situaciqta..
                  az prosto ne sum shvanal na4ina na igra o6te ot samoto na4alo..
                  no sega vsi4ko e nared i produljavam da ma4kam 6vabi.. ili te men .. hehe

                  Comment


                    #10
                    А кодовете работят ли поне :?:

                    Comment


                      #11
                      не да му се невиди.. не работят.. и немога да си обясня защо?
                      сверих ги от няколко различни сайта .. еднакви са навсякаде но не бачкат и това си е. Hищо по добре.. че иначе можеше и да се изкуша да ги ползвам в някоя от следващите мисий

                      Comment


                        #12
                        Абе аз да попитам като качат ранк какви екстри получават основните единици.Аз само май за увеличаване на скорострелността видях :roll:
                        С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

                        Comment

                        Working...
                        X