Аз, както ти друг път съм писал, не разбирам достатъчно от играта, но ми е интересно да следя нещата. В случая и двамата претенденти ми бяха симпатични (в смисъл, играят интересен шах, особено Ян), та нямах особени предпочитания. Разбира се, странно е световния шампион по класически шах да се решава така... може би трябваше да продължат с класическите партии, рано или късно единия щеше да надделее. А така всичко се реши в тази, както сам посочваш, инфарктна среща (и за мен беше такава, даже беше някак тъжно да се гледа края й). Та може бли при точно тези двама кандидати, можеха да карат и само на класически партии.
От друга страна, ако не бяха разнообразни обостоятелства, едва ли Лирен щеше да играе, та не е ясно доколко това са най-добрите в класическия шах в момента (даже по-скоро може да се каже, че не са). От друга страна, ако пак имаше сблъсък Карлсен/Непомнящий, не съм уверен, че щеше да е толкова интересен за гледане, макар че вероятно шаха щеше да е на по-високо ниво.
От друга страна, ако не бяха разнообразни обостоятелства, едва ли Лирен щеше да играе, та не е ясно доколко това са най-добрите в класическия шах в момента (даже по-скоро може да се каже, че не са). От друга страна, ако пак имаше сблъсък Карлсен/Непомнящий, не съм уверен, че щеше да е толкова интересен за гледане, макар че вероятно шаха щеше да е на по-високо ниво.
Comment