Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ултиматория - Панцершлахт

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #76
    Всички влакови композиции са ползвани за военен транспорт и няма доставки на хартия за вестника в момента
    Kerls, wollt ihr ewig leben?

    Comment


      #77
      Разгледах заповедите и ще позабавя донесенията, тъй като:

      1. Ми се натрупаха задачи
      2. Рутерът ми е на поправка и не мога да работя на любимия ми фотьойл
      3. Настъпвате всички, навсякъде и изобщо не прилича на война ала ²² световна, а някаква блъсканица в трамвая Тактиката надви оперативното изкуство, камо ли стратегията, и е издигната до висш принцип. Всяко действие среща моментално противодействие на същото място, веднага. В резултат освен "блъсканица", има и елемент на "гоненица". Или както казваше не по-малко великият Хашек "Наполеон е идиот, ще ме обкръжават от дясно, веднага ги нападнах в ляво..." Явно туй ще е нашият Сун Дзъ.

      Comment


        #78
        В тъмна доба, "когато силите на злото властват",в мрачните , кални и прогизнали гори около К6, фрогландка-колаборационистка с артикулационни...

        Comment


          #79
          Блъсканицата в софийския трамвай си е висша форма на тактика , оперативно изкуство и стратегическа доктрина - контраатака с лакът против фронтална атака с туба горнобанска вода, блиц към женския пазар, организирано придвижване на продоволствени колони от торби с домати и създаване на Лебенсраум за 3 спирки време
          Kerls, wollt ihr ewig leben?

          Comment


            #80
            von Danitz написа Виж мнение
            Тактиката надви оперативното изкуство, камо ли стратегията, и е издигната до висш принцип. Всяко действие среща моментално противодействие на същото място, веднага. В резултат освен "блъсканица", има и елемент на "гоненица". Или както казваше не по-малко великият Хашек "Наполеон е идиот, ще ме обкръжават от дясно, веднага ги нападнах в ляво..." Явно туй ще е нашият Сун Дзъ.
            Ами тя картата не е особено голяма и в случая противниковите действия са сравнително предвидими, за това се получава така. Което засега не е лош варянт за нашия отбор, дето сме в леко кофти положение Но определено е вълнуващо с толкова много патаклама
            (\_/)
            (°_°)
            (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

            Comment


              #81
              Е, в интерес на истината, място за оперативно изкуство има, лошото е, че никой от нас няма опит в тези неща. Но ще има какво да обсъждаме, когато играта приключи (стискам палци да стигнем до четвъртата седмица, но на Даниц му е най-тежко).
              Ние кой знае какви вариации нямаме, но все пак 4-5 варианта могат да се набележат. Лошото е, че очевидните са не повече от два и бързо се разбира по кой от тях се работи. На изток, каквито си ми впечатленията, вариантите са дори по-малко, особено в средата на играта (в началото нещо все пак може да се намери).
              От моята камбанария ми се струва, че най-много възможности за действие имате вие, Миделпунт. Но това без да знам точно какви са ви силите и началната им диспозиция - това е твърде определящо.
              Но истината е, че винаги може да се изстиска нещо - съсредоточаване, обход и други подобни възможности - имам предвид в оперативен план, не в тактически (това е ясно - всички прекаляваме с тактическите указания, предполагам).
              Между другото, картата не е точно малка - спрямо съединенията дори на места е голяма. Не забравяйте, че нормалният отбранителен периметър а дивизия е 20 до 30 км. Фронтът за настъпление (пак нормален) е не повече от 5 км (максимум 10). При общото количество съединения - това, което ми е известно за него (но едва ли греша с повече от 10%), - картата съвсем не е малка. По-скоро проблемът е, че всички се опитваме да действаме нашироко.
              От друга страна, колкото по-често провеждаме военни игри, толкова по-добри ще ставаме, така че, да живеят Сундзънците, бонапартовците и хунвейбините, ъф корс. А швейковците - в обоза.

              Аз затова съм се съсредоточил най-вече върху пропагандите материали. Там тактиката и стратегията са ясни, а имам някакъв опит.

              Comment


                #82
                Ами ние, източните, сме все още новаци във форумните игри, така че до известна степен трябва да сте снизходителни към нас като съюзници. Но каквото можем, ще направим. Нека да изчакаме разбора.

                Comment


                  #83
                  На мен картата като размери много ми допада - има място и да разпънеш защита, и да маневрираш, всичко, само да го можеш на практика. Но практиката обикновено идва с изтребването на собсвени войски в глупости.
                  Kerls, wollt ihr ewig leben?

                  Comment


                    #84
                    И аз, както колегата от отсрещната страна намирам картата за добра. Може да се отрази оперативната обстановка. Е, можеха да се добавят малко повече местни обекти, спрямо които да се указва, но и така играта върви.

                    Comment


                      #85
                      Играта е добра, много реалистично стават разни неща, както ще се види. Иначе и аз нямам кой знае какъв опит с оперативни военни игри - тази ми е втората (първата беше морска, така че не се брои по тази тема). То си личи де.

                      Comment


                        #86
                        gollum написа Виж мнение
                        Играта е добра, много реалистично стават разни неща, както ще се види. Иначе и аз нямам кой знае какъв опит с оперативни военни игри - тази ми е втората (първата беше морска, така че не се брои по тази тема). То си личи де.

                        Точно Вестконин нямахте много начални варианти освен патъновски пробив.
                        Kerls, wollt ihr ewig leben?

                        Comment


                          #87
                          Ами тя картата не е особено голяма
                          Същото каза Одзава за морската игра. Ама как по-голяма? Ще трябва неразделимите части да са корпуси или армии?!

                          Е, можеха да се добавят малко повече местни обекти, спрямо които да се указва
                          Може би съвсем малко повече. До сега само при една заповед сме имали въвеждане на нещо като нова точка.

                          Comment


                            #88
                            Точно Вестконин нямахте много начални варианти освен патъновски пробив.
                            Е, всъщност имахме, но щабът заложи на класиката. А и има повече от един вариант да се реализира "патъновския пробив" (да не говорим, че има голям мегдан за по-добро изпълнение). Но ще видим като приключи играта и се отворят под-форумите.

                            Comment


                              #89
                              von Danitz написа Виж мнение

                              До сега само при една заповед сме имали въвеждане на нещо като нова точка.
                              Моето извращение на заповед ли ?


                              П.П. Да живее Биренмахт
                              Много хубав вестник, макар и долна пропаганда
                              Last edited by xopxe; 19-03-2010, 01:53.
                              Kerls, wollt ihr ewig leben?

                              Comment


                                #90
                                Мда, имате донесенията, вижте какво сте натворили. Възможно е да има недоглеждания от моя страна, ще ги изчистим. Ми следващия - 5 декември, не знам, дали ще е слънчев, ще бъде до сряда, става ли? Т.е. във вторник вечерта, най късно чакам заповеди и моля, поподредете дивизиите в корпуси, че е някакъв ад.
                                Last edited by von Danitz; 19-03-2010, 13:30.

                                Comment

                                Working...
                                X