Всички влакови композиции са ползвани за военен транспорт и няма доставки на хартия за вестника в момента
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ултиматория - Панцершлахт
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Разгледах заповедите и ще позабавя донесенията, тъй като:
1. Ми се натрупаха задачи
2. Рутерът ми е на поправка и не мога да работя на любимия ми фотьойл
3. Настъпвате всички, навсякъде и изобщо не прилича на война ала ²² световна, а някаква блъсканица в трамвая Тактиката надви оперативното изкуство, камо ли стратегията, и е издигната до висш принцип. Всяко действие среща моментално противодействие на същото място, веднага. В резултат освен "блъсканица", има и елемент на "гоненица". Или както казваше не по-малко великият Хашек "Наполеон е идиот, ще ме обкръжават от дясно, веднага ги нападнах в ляво..." Явно туй ще е нашият Сун Дзъ.
Comment
-
Блъсканицата в софийския трамвай си е висша форма на тактика , оперативно изкуство и стратегическа доктрина - контраатака с лакът против фронтална атака с туба горнобанска вода, блиц към женския пазар, организирано придвижване на продоволствени колони от торби с домати и създаване на Лебенсраум за 3 спирки времеKerls, wollt ihr ewig leben?
Comment
-
von Danitz написа Виж мнениеТактиката надви оперативното изкуство, камо ли стратегията, и е издигната до висш принцип. Всяко действие среща моментално противодействие на същото място, веднага. В резултат освен "блъсканица", има и елемент на "гоненица". Или както казваше не по-малко великият Хашек "Наполеон е идиот, ще ме обкръжават от дясно, веднага ги нападнах в ляво..." Явно туй ще е нашият Сун Дзъ.(\_/)
(°_°)
(> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Comment
-
Е, в интерес на истината, място за оперативно изкуство има, лошото е, че никой от нас няма опит в тези неща. Но ще има какво да обсъждаме, когато играта приключи (стискам палци да стигнем до четвъртата седмица, но на Даниц му е най-тежко).
Ние кой знае какви вариации нямаме, но все пак 4-5 варианта могат да се набележат. Лошото е, че очевидните са не повече от два и бързо се разбира по кой от тях се работи. На изток, каквито си ми впечатленията, вариантите са дори по-малко, особено в средата на играта (в началото нещо все пак може да се намери).
От моята камбанария ми се струва, че най-много възможности за действие имате вие, Миделпунт. Но това без да знам точно какви са ви силите и началната им диспозиция - това е твърде определящо.
Но истината е, че винаги може да се изстиска нещо - съсредоточаване, обход и други подобни възможности - имам предвид в оперативен план, не в тактически (това е ясно - всички прекаляваме с тактическите указания, предполагам).
Между другото, картата не е точно малка - спрямо съединенията дори на места е голяма. Не забравяйте, че нормалният отбранителен периметър а дивизия е 20 до 30 км. Фронтът за настъпление (пак нормален) е не повече от 5 км (максимум 10). При общото количество съединения - това, което ми е известно за него (но едва ли греша с повече от 10%), - картата съвсем не е малка. По-скоро проблемът е, че всички се опитваме да действаме нашироко.
От друга страна, колкото по-често провеждаме военни игри, толкова по-добри ще ставаме, така че, да живеят Сундзънците, бонапартовците и хунвейбините, ъф корс. А швейковците - в обоза.
Аз затова съм се съсредоточил най-вече върху пропагандите материали. Там тактиката и стратегията са ясни, а имам някакъв опит.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеИграта е добра, много реалистично стават разни неща, както ще се види. Иначе и аз нямам кой знае какъв опит с оперативни военни игри - тази ми е втората (първата беше морска, така че не се брои по тази тема). То си личи де.
Точно Вестконин нямахте много начални варианти освен патъновски пробив.Kerls, wollt ihr ewig leben?
Comment
-
Ами тя картата не е особено голяма
Е, можеха да се добавят малко повече местни обекти, спрямо които да се указва
Comment
-
Точно Вестконин нямахте много начални варианти освен патъновски пробив.
Comment
-
von Danitz написа Виж мнение
До сега само при една заповед сме имали въвеждане на нещо като нова точка.
П.П. Да живее Биренмахт
Много хубав вестник, макар и долна пропагандаLast edited by xopxe; 19-03-2010, 02:53.Kerls, wollt ihr ewig leben?
Comment
-
Мда, имате донесенията, вижте какво сте натворили. Възможно е да има недоглеждания от моя страна, ще ги изчистим. Ми следващия - 5 декември, не знам, дали ще е слънчев, ще бъде до сряда, става ли? Т.е. във вторник вечерта, най късно чакам заповеди и моля, поподредете дивизиите в корпуси, че е някакъв ад.Last edited by von Danitz; 19-03-2010, 14:30.
Comment
Comment