Оперативни въпроси към посредника

Collapse
X

• Време
  • Show
new posts
  • Пилот
    Генерал-полковник
    • Feb 2005
    • 2876

Оперативни въпроси към посредника

Тази тема я пускам за да питаме Одзава за детайли и разяснения относно оперативната обстановка. Тук ще слагаме само въпроси - отговори на посредника. Обсъждането в околните теми, но не и тук.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"
  • Пилот
    Генерал-полковник
    • Feb 2005
    • 2876

Ето няколко мои въпроса:
    1. С оглед плановете за операцията срещу Анкоридж, на връщане от заданието Трети флот трябва а унищожи Дъч Харбър (с възможно сваляне на малка група за избиване на оцелелите) и след това към Д+11 (тоест все още 26 януари) да стовари десант от един полк на Ату и да вземе острова (той е малък и лесно се прострелва от толкова много кораби). Така към 1 февруари или Д+16 трябва вече да е в Парамаширо.
    Въпросът е, това в реалност случило ли се е? Просто спазването на този график и разчистването на пътя за снабдяване е от първостепенно значение не само за подсигуряване на Анкоридж, но и за информационното затъмнение в този район. Което пък ни дава предимство от много по-високо ниво.

2. По повод всички операции по наблюдение - "в ход" значи ли, че нищо не е ставало като движение, за което да ни информират?

3. По повод цялата пукотевица, искам да питам какво и как са видели нашите пилоти през бойните им полети и моряците ни. Тоест има ли 4 ЛК и 2БрКР в Манила и какво има в Гуам?

4. Защо унищожаването на Панамския канал не е оповестено никъде официално?

5. Засечени ли са радиограми от американска страна освен съобщенията за атаката? Не е задължително като текст, а като количество и т.н.
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

• Odzava
      Адмирал
      • Jan 2003
      • 4092

Пилот написа
      Ето няколко мои въпроса:
      1. С оглед плановете за операцията срещу Анкоридж, на връщане от заданието Трети флот трябва а унищожи Дъч Харбър (с възможно сваляне на малка група за избиване на оцелелите) и след това към Д+11 (тоест все още 26 януари) да стовари десант от един полк на Ату и да вземе острова (той е малък и лесно се прострелва от толкова много кораби). Така към 1 февруари или Д+16 трябва вече да е в Парамаширо.
      Въпросът е, това в реалност случило ли се е? Просто спазването на този график и разчистването на пътя за снабдяване е от първостепенно значение не само за подсигуряване на Анкоридж, но и за информационното затъмнение в този район. Което пък ни дава предимство от много по-високо ниво.
      Това вие си го планирате за края на януари. Според мен едно съединение би могло да се срави.

Пилот написа
      2. По повод всички операции по наблюдение - "в ход" значи ли, че нищо не е ставало като движение, за което да ни информират?
      Резултат в края на месеца. Все пак е стратегическо разузнаване.

Пилот написа
      3. По повод цялата пукотевица, искам да питам какво и как са видели нашите пилоти през бойните им полети и моряците ни. Тоест има ли 4 ЛК и 2БрКР в Манила и какво има в Гуам?
      Каквото са докладвали това са видели. Ако бяха видели ЛК щяха него да атакуват.

Пилот написа
      4. Защо унищожаването на Панамския канал не е оповестено никъде официално?
      Моя грешка. Ще го обявя днес в СТА. Американците са известени.

5. Засечени ли са радиограми от американска страна освен съобщенията за атаката? Не е задължително като текст, а като количество и т.н.[/QUOTE]
      След атаката е лудница в ефира. Смятайте че всяка ВМБ е задръстила ефира. В морето засега никакво съществено наратсване на радиообмена.
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

Comment

• Odzava
        Адмирал
        • Jan 2003
        • 4092

И ако обичате - коригирайте си оперативно броят на самолетите по полковете. както и моля за всяко съединение и кораб да се дава дислокацията му в хода.
        Неизвестен руски адмирал

Comment

• Пилот
          Генерал-полковник
          • Feb 2005
          • 2876

Значи към настоящия момент сме средата на януари, оттам и всички неизпълнени неща?

И към 1 точка не разбрах съвсем - " Според мен едно съединение би могло да се срави." - събитията тепърва ще се развиват, но по теоритически разчет всичко е наред?

За всичко останало - слушаме
          „Аз, Драгомир, писах.

Comment

• Odzava
            Адмирал
            • Jan 2003
            • 4092

Пилот написа
            И към 1 точка не разбрах съвсем - " Според мен едно съединение би могло да се срави." - събитията тепърва ще се развиват, но по теоритически разчет всичко е наред?
            Ахам!
            Неизвестен руски адмирал

Comment

• Пилот
              Генерал-полковник
              • Feb 2005
              • 2876

Одзава, възможно ли е към настоящия игрови момент - средата на януари - да се направи малка промяна в заповедите ми за операцията в Анкоридж? Идеята е незабавно да се натоварят два транспортни кораба с по 500 мини всеки в Аомори от запасите на базата и да тръгнат с курс към Анкоридж неескортирани, за да стигнат там към края на януари. Ще плават отделно един от друг и на 100 км разстояние един от друг, спазвайки радиомълчание и т.н.
              „Аз, Драгомир, писах.

Comment

• Пилот
                Генерал-полковник
                • Feb 2005
                • 2876

Изникна и още един въпрос - ние сме обградили Панама и от север и от юг. Значи ли, че те трябва да си снабдяват войските там от САЩ?
                „Аз, Драгомир, писах.

Comment

• Пилот
                  Генерал-полковник
                  • Feb 2005
                  • 2876

Още един въпрос - IV флот защо пътува към Гуам а не се опитва да следи протоците с 2-3 есминеца и с останалите сили района на Целебско море?
                  „Аз, Драгомир, писах.

Comment

• Odzava
                    Адмирал
                    • Jan 2003
                    • 4092

Пилот написа
                    Одзава, възможно ли е към настоящия игрови момент - средата на януари - да се направи малка промяна в заповедите ми за операцията в Анкоридж? Идеята е незабавно да се натоварят два транспортни кораба с по 500 мини всеки в Аомори от запасите на базата и да тръгнат с курс към Анкоридж неескортирани, за да стигнат там към края на януари. Ще плават отделно един от друг и на 100 км разстояние един от друг, спазвайки радиомълчание и т.н.
                    Разбира се, че може. Смяташ, пишеш и така става
                    Неизвестен руски адмирал

Comment

• Odzava
                      Адмирал
                      • Jan 2003
                      • 4092

Пилот написа
                      Още един въпрос - IV флот защо пътува към Гуам а не се опитва да следи протоците с 2-3 есминеца и с останалите сили района на Целебско море?
                      Ами такава заповед бяхте дали - ако няма вражески кораби - марш към Гуам. Кораби нямаше и 4-ти флот отпраши.
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

• Odzava
                        Адмирал
                        • Jan 2003
                        • 4092

Пилот написа
                        Изникна и още един въпрос - ние сме обградили Панама и от север и от юг. Значи ли, че те трябва да си снабдяват войските там от САЩ?
                        Не сте превзели Панама. Войските получават снабдяване от самата Панама. А патроните и снарядите така и така си идват с кораби от САЩ. ТАка, че точката за оперативно обкръжаване не може да се приложи тук.
                        Неизвестен руски адмирал

Comment

• Пилот
                          Генерал-полковник
                          • Feb 2005
                          • 2876

По принцип в таблиците за ТТД на корабите далечина на плаване как се разбира - в едната или и в двете посоки? Тоест 2000 мили означава да се отиде на 2000 мили или да стигнеш до там и да се върнеш?
                          „Аз, Драгомир, писах.

Comment

• Odzava
                            Адмирал
                            • Jan 2003
                            • 4092

Aми 2000 мили изобщо с едно зареждане - ако искаш в една посока, ако искаш 1000 натам и толкова на обратно, ако искаш 1300 мили на зиг-заг. С едно зареждане - 2000 мили.
                            Неизвестен руски адмирал

Comment

• von Danitz
                              маринист-баталист
                              • Jul 2003
                              • 5350

Мен, до края на другата седмица ми е невъзможно да правя квото и да е. Срутих си къщата и вкъщи е Тихи океан след японско нашествие. Пилотът квот направи, това е.

Comment

Working...