Тази тема я пускам за да питаме Одзава за детайли и разяснения относно оперативната обстановка. Тук ще слагаме само въпроси - отговори на посредника. Обсъждането в околните теми, но не и тук.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оперативни въпроси към посредника
Collapse
X
-
Ето няколко мои въпроса:
1. С оглед плановете за операцията срещу Анкоридж, на връщане от заданието Трети флот трябва а унищожи Дъч Харбър (с възможно сваляне на малка група за избиване на оцелелите) и след това към Д+11 (тоест все още 26 януари) да стовари десант от един полк на Ату и да вземе острова (той е малък и лесно се прострелва от толкова много кораби). Така към 1 февруари или Д+16 трябва вече да е в Парамаширо.
Въпросът е, това в реалност случило ли се е? Просто спазването на този график и разчистването на пътя за снабдяване е от първостепенно значение не само за подсигуряване на Анкоридж, но и за информационното затъмнение в този район. Което пък ни дава предимство от много по-високо ниво.
2. По повод всички операции по наблюдение - "в ход" значи ли, че нищо не е ставало като движение, за което да ни информират?
3. По повод цялата пукотевица, искам да питам какво и как са видели нашите пилоти през бойните им полети и моряците ни. Тоест има ли 4 ЛК и 2БрКР в Манила и какво има в Гуам?
4. Защо унищожаването на Панамския канал не е оповестено никъде официално?
5. Засечени ли са радиограми от американска страна освен съобщенията за атаката? Не е задължително като текст, а като количество и т.н.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
-
Пилот написа Виж мнениеЕто няколко мои въпроса:
1. С оглед плановете за операцията срещу Анкоридж, на връщане от заданието Трети флот трябва а унищожи Дъч Харбър (с възможно сваляне на малка група за избиване на оцелелите) и след това към Д+11 (тоест все още 26 януари) да стовари десант от един полк на Ату и да вземе острова (той е малък и лесно се прострелва от толкова много кораби). Така към 1 февруари или Д+16 трябва вече да е в Парамаширо.
Въпросът е, това в реалност случило ли се е? Просто спазването на този график и разчистването на пътя за снабдяване е от първостепенно значение не само за подсигуряване на Анкоридж, но и за информационното затъмнение в този район. Което пък ни дава предимство от много по-високо ниво.
Пилот написа Виж мнение2. По повод всички операции по наблюдение - "в ход" значи ли, че нищо не е ставало като движение, за което да ни информират?
Пилот написа Виж мнение3. По повод цялата пукотевица, искам да питам какво и как са видели нашите пилоти през бойните им полети и моряците ни. Тоест има ли 4 ЛК и 2БрКР в Манила и какво има в Гуам?
Пилот написа Виж мнение4. Защо унищожаването на Панамския канал не е оповестено никъде официално?
5. Засечени ли са радиограми от американска страна освен съобщенията за атаката? Не е задължително като текст, а като количество и т.н.[/QUOTE]
След атаката е лудница в ефира. Смятайте че всяка ВМБ е задръстила ефира. В морето засега никакво съществено наратсване на радиообмена.
Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Значи към настоящия момент сме средата на януари, оттам и всички неизпълнени неща?
И към 1 точка не разбрах съвсем - " Според мен едно съединение би могло да се срави." - събитията тепърва ще се развиват, но по теоритически разчет всичко е наред?
За всичко останало - слушаме„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеИ към 1 точка не разбрах съвсем - " Според мен едно съединение би могло да се срави." - събитията тепърва ще се развиват, но по теоритически разчет всичко е наред?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Одзава, възможно ли е към настоящия игрови момент - средата на януари - да се направи малка промяна в заповедите ми за операцията в Анкоридж? Идеята е незабавно да се натоварят два транспортни кораба с по 500 мини всеки в Аомори от запасите на базата и да тръгнат с курс към Анкоридж неескортирани, за да стигнат там към края на януари. Ще плават отделно един от друг и на 100 км разстояние един от друг, спазвайки радиомълчание и т.н.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Изникна и още един въпрос - ние сме обградили Панама и от север и от юг. Значи ли, че те трябва да си снабдяват войските там от САЩ?„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Още един въпрос - IV флот защо пътува към Гуам а не се опитва да следи протоците с 2-3 есминеца и с останалите сили района на Целебско море?„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеОдзава, възможно ли е към настоящия игрови момент - средата на януари - да се направи малка промяна в заповедите ми за операцията в Анкоридж? Идеята е незабавно да се натоварят два транспортни кораба с по 500 мини всеки в Аомори от запасите на базата и да тръгнат с курс към Анкоридж неескортирани, за да стигнат там към края на януари. Ще плават отделно един от друг и на 100 км разстояние един от друг, спазвайки радиомълчание и т.н.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеОще един въпрос - IV флот защо пътува към Гуам а не се опитва да следи протоците с 2-3 есминеца и с останалите сили района на Целебско море?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеИзникна и още един въпрос - ние сме обградили Панама и от север и от юг. Значи ли, че те трябва да си снабдяват войските там от САЩ?Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
По принцип в таблиците за ТТД на корабите далечина на плаване как се разбира - в едната или и в двете посоки? Тоест 2000 мили означава да се отиде на 2000 мили или да стигнеш до там и да се върнеш?„Аз, Драгомир, писах.
Comment
Comment