Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лекции по изящно и военно изкуство

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #91
    Още един въпрос за уточняване - ще атакуваме ли ЖП линията в Русия по въздуха или само ще я разузнаваме за това дали сащиянците я ползват?

    И какви ресурси можем да отделим за Китай? (явно е, че Коста Рика и Колумбия ще се наложи да карат без подкрепления).
    „Аз, Драгомир, писах.
    Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

    Модератор на раздел "Военна Авиация"

    Comment


      #92
      Първо, Колумбия и Коста Рика, можем, леко да поддържаме откъм Атлантика, специално вторите. Имаме и подводници за целта с необходимия обхват. Ще ги поддържаме, доколкото това не пречи на основните операции, казах го и другаде.

      Второ, за Китай , ще дадем едно Т.П. на Юнан, няма как. Войски, за сега държим 8 пех. дивизии срещу Пекин, и 1 в Циндао, имаме резерви, за тяхното увеличение. Но мисля, че не се налага от обстановката.

      Чудех се дали да не мобилизираме 1 дивизия тайландци, и да не ги включим като умиротворители в операции в Филипините или другаде, да създадем още въпроси у врага?

      Comment


        #93
        Или във Филипините или в Юнан като доброволци може би? Като бойна стойност няма да са много високо, щом са сформирани толкова набързо.
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

        Модератор на раздел "Военна Авиация"

        Comment


          #94
          в Колумбия пристанищната база на американците е една от целите на британския флот. След загубата на американска подкрепа държавата според мен ще падне в ръцете на революционерите.

          Така че според мен там няма повече какво да правим. Ако не успеем да блокираме канала ние и британците в първите дни, понататъка Колумбия и Коста Рика и без това няма да са ни от полза.

          Китай е друго - трпябва с минимални усилия да поддържаме вътрешното напрежение за да не решат от стара обич към съседа да подкрепят Американците
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

          请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

          Comment


            #95
            Лично аз не виждам за какво им е на британците да удрят пристанището освен ако там няма линкори, целта на Колумбия беше и да отвлича ресурс от тях без ние да се напъваме.
            „Аз, Драгомир, писах.
            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

            Модератор на раздел "Военна Авиация"

            Comment


              #96
              Дийп може би иска да е сигурен, че американците ще са разделени на две, от срутен канал.

              Comment


                #97
                мда, британците заявиха че ако ние не успеем да го срутим , те ще го обстрелят с корабна артилерия - това мисля че вече съм го споменал. Освен това нали имаше някакви кораби там в пристанището в Колумбия, явно искат да разбият малките групички за да не очакват изненади после.
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                请您死在地狱般的阵痛
                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                きさまはしんでくださいませんか
                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                Comment


                  #98
                  Ами канада каква роля ще играе ?

                  The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

                  The 2 minute war - FallOut

                  Comment


                    #99
                    това вече защо не го питате във съответните общи теми .... много е глупаво да седим и да гадаем , вместо да задаваме конкретни въпроса на съюзниците си по установени канали.
                    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                    请您死在地狱般的阵痛
                    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                    きさまはしんでくださいませんか
                    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                    Comment


                      Ето и ревизирано инструкции за разузнаването, има всичко - малки операции, поддръжка на революции, атентати срещу китайци, разузнаване на бази, пречкане в радиоефира, заблуда на противника... въобще четете и давайте още предложения.

                      ДИРЕКТИВА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА КЕМПЕЙТАЙ В СЛУЧАЙ НА ВОЙНА СЪС САЩ

                      1. Операция по взривяване на Гатунската язовирна стена ползвайки чилийски кораби:

                      На Д-15 от Маршаловите острови тръгват на пълен ход подводниците И-1 и И-Х. Всяка една от тях носи по 31 тона експлозиви (специално разделени на лесни за пренасяне модули). Плава се отделно и в пълно радиомълчание. В деня Д-1 тези две подводници се срещат на 300 км източно от Галапаговските острови с 2 чилийски кораба, като товарят всеки с по 30 тона експлозиви долу в носа. Към следобед на ден Д-1 се свършва товаренето и се поема към канала от страна на чилийските кораби. Целта е докато преминават към атлантическите шлюзове единият кораб да се засили и да се блъсне с носа в язовирната стена, а другият да се взриви на входа към първия шлюз (и двете действия ще доведат до изтичане на вода от езерото, ако се взриви язовирът то каналът ще му трябват години ремонт). Корабите докладват по радиото какво става секунди преди взрива или в случай, че ги заловят.
                      Специална бележка: На корабите да се сложи английска литература и въобще следи, водещи към английските служби с цел заблуда на САЩ. Ако корабите бъдат открити по-рано, да се опитат да се взривят в някой от шлюзовете или тесните части на канала.

                      2. Операция по доставка на експлозиви до бунтовниците и рейдерство на И-1 и И-Х

                      След като подводниците сложат експлозивите на корабите се отправят към колумбийското крайбрежие, където носят останалите експлозиви на бунтовниците (ТАЗИ ЧАСТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА САМО АКО БУНТОВНИЦИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЯМАТ ЕКСПЛОЗИВИ). След това поемат по пътя по маршрута Колумбия-Сан Диего-Лос Анджелис-Хаваите-Гуам-Токио. По пътя да докладват за срещнати кораби и да нападат всички американски кораби.

                      3. Операция по атака над канала с диверсанти:

                      Ако са се сдобили с експлозиви по-рано, батальонът диверсанти поема към Панамския канал през джунглата към Д-5. Разстоянието е 320 километра, което означава, че за 10 дни трябва да са там. Атакуват се шлюзовете на Атлантика, като целта е да се взривят поне 2 за да може да изтече водата от канала. На офицерите да им бъде съобщено, че операцията е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важна и не трябва да се провалят. Да не се взимат предвид загуби или начин на отстъпление. Ако каналът вече е поразен, да се атакуват американските летища и особено пилотите на самолетите.
                      Специална бележка: Да се носят документи на английски (цел както на горната операция).

                      4. Операция по атака на канала от въздуха:

                      В късния следобед на деня Д от Колумбия излитат всички изправни самолети D.H.9.A заредени с по 2 150 кг бомби. Целта е да се ударят шлюзовете на канала и язовирната стена. Ако може да се потопят кораби вътре в шлюзовете. Половината екипажи на самолети да са готови да се разбият с бомбите и самолетите си в шлюзовете.
                      Забележка: Операцията се провежда само след като се разбере дали чилийските кораби са успели да се взривят. Изчаква се те да успеят/провалят и чак след това се изпълнява операцията.

                      5. Операция по атака над канала откъм Коста Рика:
                      (ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА Е ТВЪРДЕ ЕФЕКТИВНА)
                      Към ден Д-10 да започне съсредоточаване на всички налични сили на революцията освен 1 пп (окопан в тихоокеанско пристанище) към границата с Панама. В случай на война на Д+1 започва сухопътна офанзива с цел прекъсване на канала. Подробностите ще се разиграват на картата. Тъй като на границата са правителствените войски, ще се наложи първо те да бъдат разгромени и едва след това да се навлезе в Панама.

                      6. Операция по поддържане на бунтовниците в Юнан:

                      Отделя се 1 Т.П. за екипиране на още бунтовници с оръжие. Доставките стават по суша през Тайланд и Индия. Да се действа безкомпромисно спрямо правителството и поддръжниците му, да се пускат партизански отряди в околните провинции. Освен ако няма решително превъзходство над противника, революционният комитет да държи повечето войски в отбрана.

                      6.1 Да се организират покушения и бомбени атентати срещу официалното правителство, министри и т.н Колкото се може по-високо в йерархията да бъдат убитите – 3 агенти

                      ОПЕРАЦИИ ПО РАЗУЗНАВАНЕ

                      7. Операция по следене на радиотрафика (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                      Отделят се както винаги 3 агенти, да следят внимателно за всякакви комуникации в Тихия океан. Това включва и британските. Транспортните кораби и позивните им също се следят.

                      8. Операция по следене на плаването в Тихия океан (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                      Както миналата година, траулерите да гледат да плават под чужд флаг – руски, китайски, чилийски, перуански. На някои от траулерите специално се поставят радиостанции с голям обхват за да може да се докладва от далечни части на океана в реално време.

                      9. Операция по следене на плаването от Хаваите и Уейк (ЦЕЛОГОДИШНА) – 4 агенти

                      Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                      10. Операция по следене на плаването от Лос Анджелис (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                      Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                      11. Операция по следене на плаването от Сан Диего (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                      Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                      12. Операция по следене на плаването от Сиатъл (ЦЕЛОГОДИШНА) – 2 агенти

                      Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                      13. Операция по разузнаване на остров Ату/Алеутските острови/Дъч Харбър/Анкоридж (ЕДНОКРАТНА, от Д-5 до Д+30) – 3 агенти

                      Да се разузнае какво е състоянието на съоръженията на остров Ату и Дъч Харбър + какви кораби има в тях, да се съобщава за неочаквани промени в диспозицията на противника, да се следи района на Анкоридж за съмнителни действия. Да се докладва незабавно. Да не се щадят ресурси и хора.

                      14. Операция по следене на трафика по Транссибирската ЖП линия (ЦЕЛОГОДИШНА) – 2 агенти

                      Да се докладва само ако се забележат големи войскови струпвания или американски товари. Иначе се пази радиомълчание.

                      15. Операция по подстрекаване на брожения в китайската армия срещу централната власт и в полза на бунтовниците (да се действа около ден Д) – 1 агент

                      (заглавието е самообясняващо се)

                      16. Операция по смущаване на американските комуникации по време на война – 5 агенти (особено силно да се проведе около ден Д-Д+60)

                      ОПЕРАЦИЯТА ИМА ПЪРВОСТЕПЕННО ЗНАЧЕНИЕ!!!

                      Да се заглушават или пращат фалшиви радиотелеграми на американските честоти, да се подкупват хора от ниско ниво (техници и т.н.).

                      Да се пускат фалшиви съобщения за нападения от подводници/забелязани вражески кораби в Пасифика, особено района Маркус-Уейк-Хаваите и забелязани надводни кораби с курс към Панамския канал някъде на около 2000 мили северозападно от Галапаговските острови. Да се ползват и честоти на наши надводни тежки кораби в района на Хаваите.


                      ОПЕРАЦИИ ПО КОНРАРАЗУЗНАВАНЕ

                      17. Да се скрие мобилизацията и подготовката за война, както и разположението на флота и армията – 9 агенти

                      Да се направи дискретно и внимателно, след началото на войната да се пазят базите ни от чужди агенти и диверсанти.

                      18. Да се засили пропагандата сред населението и то да бъде подтикнато към доброволни пожертвувания и дарения за държавата, както и убеждение в правотата на войната – 2 агенти


                      43 агенти и 1 ед. Т.П.
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                      Модератор на раздел "Военна Авиация"

                      Comment


                        Ето и ревизирано инструкции за разузнаването, има всичко - малки операции, поддръжка на революции, атентати срещу китайци, разузнаване на бази, пречкане в радиоефира, заблуда на противника... въобще четете и давайте още предложения.

                        ДИРЕКТИВА ЗА ДЕЙСТВИЕ НА КЕМПЕЙТАЙ В СЛУЧАЙ НА ВОЙНА СЪС САЩ

                        1. Операция по взривяване на Гатунската язовирна стена ползвайки чилийски кораби:

                        На Д-15 от Маршаловите острови тръгват на пълен ход подводниците И-1 и И-Х. Всяка една от тях носи по 31 тона експлозиви (специално разделени на лесни за пренасяне модули). Плава се отделно и в пълно радиомълчание. В деня Д-1 тези две подводници се срещат на 300 км източно от Галапаговските острови с 2 чилийски кораба, като товарят всеки с по 30 тона експлозиви долу в носа. Към следобед на ден Д-1 се свършва товаренето и се поема към канала от страна на чилийските кораби. Целта е докато преминават към атлантическите шлюзове единият кораб да се засили и да се блъсне с носа в язовирната стена, а другият да се взриви на входа към първия шлюз (и двете действия ще доведат до изтичане на вода от езерото, ако се взриви язовирът то каналът ще му трябват години ремонт). Корабите докладват по радиото какво става секунди преди взрива или в случай, че ги заловят.
                        Специална бележка: На корабите да се сложи английска литература и въобще следи, водещи към английските служби с цел заблуда на САЩ. Ако корабите бъдат открити по-рано, да се опитат да се взривят в някой от шлюзовете или тесните части на канала.

                        2. Операция по доставка на експлозиви до бунтовниците и рейдерство на И-1 и И-Х

                        След като подводниците сложат експлозивите на корабите се отправят към колумбийското крайбрежие, където носят останалите експлозиви на бунтовниците (ТАЗИ ЧАСТ СЕ ИЗПЪЛНЯВА САМО АКО БУНТОВНИЦИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЯМАТ ЕКСПЛОЗИВИ). След това поемат по пътя по маршрута Колумбия-Сан Диего-Лос Анджелис-Хаваите-Гуам-Токио. По пътя да докладват за срещнати кораби и да нападат всички американски кораби.

                        3. Операция по атака над канала с диверсанти:

                        Ако са се сдобили с експлозиви по-рано, батальонът диверсанти поема към Панамския канал през джунглата към Д-5. Разстоянието е 320 километра, което означава, че за 10 дни трябва да са там. Атакуват се шлюзовете на Атлантика, като целта е да се взривят поне 2 за да може да изтече водата от канала. На офицерите да им бъде съобщено, че операцията е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важна и не трябва да се провалят. Да не се взимат предвид загуби или начин на отстъпление. Ако каналът вече е поразен, да се атакуват американските летища и особено пилотите на самолетите.
                        Специална бележка: Да се носят документи на английски (цел както на горната операция).

                        4. Операция по атака на канала от въздуха:

                        В късния следобед на деня Д от Колумбия излитат всички изправни самолети D.H.9.A заредени с по 2 150 кг бомби. Целта е да се ударят шлюзовете на канала и язовирната стена. Ако може да се потопят кораби вътре в шлюзовете. Половината екипажи на самолети да са готови да се разбият с бомбите и самолетите си в шлюзовете.
                        Забележка: Операцията се провежда само след като се разбере дали чилийските кораби са успели да се взривят. Изчаква се те да успеят/провалят и чак след това се изпълнява операцията.

                        5. Операция по атака над канала откъм Коста Рика:
                        (ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА Е ТВЪРДЕ ЕФЕКТИВНА)
                        Към ден Д-10 да започне съсредоточаване на всички налични сили на революцията освен 1 пп (окопан в тихоокеанско пристанище) към границата с Панама. В случай на война на Д+1 започва сухопътна офанзива с цел прекъсване на канала. Подробностите ще се разиграват на картата. Тъй като на границата са правителствените войски, ще се наложи първо те да бъдат разгромени и едва след това да се навлезе в Панама.

                        6. Операция по поддържане на бунтовниците в Юнан:

                        Отделя се 1 Т.П. за екипиране на още бунтовници с оръжие. Доставките стават по суша през Тайланд и Индия. Да се действа безкомпромисно спрямо правителството и поддръжниците му, да се пускат партизански отряди в околните провинции. Освен ако няма решително превъзходство над противника, революционният комитет да държи повечето войски в отбрана.

                        6.1 Да се организират покушения и бомбени атентати срещу официалното правителство, министри и т.н Колкото се може по-високо в йерархията да бъдат убитите – 3 агенти

                        ОПЕРАЦИИ ПО РАЗУЗНАВАНЕ

                        7. Операция по следене на радиотрафика (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                        Отделят се както винаги 3 агенти, да следят внимателно за всякакви комуникации в Тихия океан. Това включва и британските. Транспортните кораби и позивните им също се следят.

                        8. Операция по следене на плаването в Тихия океан (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                        Както миналата година, траулерите да гледат да плават под чужд флаг – руски, китайски, чилийски, перуански. На някои от траулерите специално се поставят радиостанции с голям обхват за да може да се докладва от далечни части на океана в реално време.

                        9. Операция по следене на плаването от Хаваите и Уейк (ЦЕЛОГОДИШНА) – 4 агенти

                        Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                        10. Операция по следене на плаването от Лос Анджелис (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                        Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                        11. Операция по следене на плаването от Сан Диего (ЦЕЛОГОДИШНА) – 3 агенти

                        Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                        12. Операция по следене на плаването от Сиатъл (ЦЕЛОГОДИШНА) – 2 агенти

                        Всеки от агентите действа самостоятелно, разполага с радиостанция. Докладва САМО за движение/наличие на големи кораби (ЛК или ЛКР) или големи съединения от кораби (10+). Агентите действат последователно – работи само първият, другите се крият и пазят радиомълчание, след като заловят първия започва втория и т.н.

                        13. Операция по разузнаване на остров Ату/Алеутските острови/Дъч Харбър/Анкоридж (ЕДНОКРАТНА, от Д-5 до Д+30) – 3 агенти

                        Да се разузнае какво е състоянието на съоръженията на остров Ату и Дъч Харбър + какви кораби има в тях, да се съобщава за неочаквани промени в диспозицията на противника, да се следи района на Анкоридж за съмнителни действия. Да се докладва незабавно. Да не се щадят ресурси и хора.

                        14. Операция по следене на трафика по Транссибирската ЖП линия (ЦЕЛОГОДИШНА) – 2 агенти

                        Да се докладва само ако се забележат големи войскови струпвания или американски товари. Иначе се пази радиомълчание.

                        15. Операция по подстрекаване на брожения в китайската армия срещу централната власт и в полза на бунтовниците (да се действа около ден Д) – 1 агент

                        (заглавието е самообясняващо се)

                        16. Операция по смущаване на американските комуникации по време на война – 5 агенти (особено силно да се проведе около ден Д-Д+60)

                        ОПЕРАЦИЯТА ИМА ПЪРВОСТЕПЕННО ЗНАЧЕНИЕ!!!

                        Да се заглушават или пращат фалшиви радиотелеграми на американските честоти, да се подкупват хора от ниско ниво (техници и т.н.).

                        Да се пускат фалшиви съобщения за нападения от подводници/забелязани вражески кораби в Пасифика, особено района Маркус-Уейк-Хаваите и забелязани надводни кораби с курс към Панамския канал някъде на около 2000 мили северозападно от Галапаговските острови. Да се ползват и честоти на наши надводни тежки кораби в района на Хаваите.


                        ОПЕРАЦИИ ПО КОНРАРАЗУЗНАВАНЕ

                        17. Да се скрие мобилизацията и подготовката за война, както и разположението на флота и армията – 9 агенти

                        Да се направи дискретно и внимателно, след началото на войната да се пазят базите ни от чужди агенти и диверсанти.

                        18. Да се засили пропагандата сред населението и то да бъде подтикнато към доброволни пожертвувания и дарения за държавата, както и убеждение в правотата на войната – 2 агенти


                        43 агенти и 1 ед. Т.П.
                        „Аз, Драгомир, писах.
                        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                        Модератор на раздел "Военна Авиация"

                        Comment


                          Преглеждам и слагам в основните заповеди. Мислим, мътим до събота вечер и после... квото катана покаже

                          Comment


                            Даниц, само трябва да се хвърля по някое око на финансите - малко са ни, не трябва да се забравя, че поддръжката на корабите скача с 1,5 пъти в момента в който почне пукотевицата.

                            Другото за което си мислех - да се прави ли десант в Дъч Харбър или само да го обстрелям?

                            Да сложа ли към разузнаването опити за някакъв индустриален или военен саботаж?

                            И има ли яснота за Амаги, крайцерите и ЕМ-тата?

                            Одзава каза, че американците се бавят за Колумбия...
                            „Аз, Драгомир, писах.
                            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                            Модератор на раздел "Военна Авиация"

                            Comment


                              Немисля че има смисъл да атакуват самолетите канала (т.4) с тези 125 кг бомби немисля че могат да свършат нещо + изключителната неточност на бомбардировките и да не говорим за пво ( артилерия , прехващачи т.н).

                              The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

                              The 2 minute war - FallOut

                              Comment


                                Нивото на прехват и колко е лесен е все още примитивно, а 150 кг бомби могат все пак да видят сметката на канала или кораб вътре. Шлюзовете са уязвими, стената също. Краткотрайни резултати пак ни устройват. Поне като гледам как е нашата операция и това което казват британците, САЩ трябва да са понесли няколко непоправими удара към 3 месец на войната. Тоест губят Филипините и 4 ЛК, Анкоридж и севера, 2ЛК в Колумбия, 3ЛК в Ню Йорк. Това е мат ако се получи.

                                Всъщност самата атака не е толкова да се унищожи канала, това трябва да стане с корабите. За сметка на това трябва да им отвличаме колкото се може повече внимание и сили към Панама. За това и стават революциите, за това и ще симулираме по радиото пътуване на бойна група натам. Каналът е твърде ценен за тях, ако го загубят с 10-12 линкора заклещени при нас, стават лесна плячка за британците. Не могат да си позволят да го загубят, нека се страхуват. За това и нека държат огромни ресурси там, да затъват с пехота и операции, да си разтеглят снабдяването. Те пазят канала с почти толкова самолети колкото са нашите ВВС... Също така бихме ги подтикнали да се пренасят на Атлантика, особено след Ню Йорк.
                                „Аз, Драгомир, писах.
                                Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                                Модератор на раздел "Военна Авиация"

                                Comment

                                Working...
                                X