Русия няма значителен флот, а Владивосток мисля че със сухопътна офанзива ще се вземе за месец от Квантунската армия. Лошото е ако се наложи да се бием продължително на север с руснаците, така губим предимството си да имаме повече пехота на разположение от противника
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лекции по изящно и военно изкуство
Collapse
X
-
Кампанията на Щатите не може да бъде краткотрайна. Тя ще е многоходова. Ще произведат сили с които да ни смажат, но разбием ли част от флота им, те ще се откажат. Но според мен, трите пътя които имат са, горе долу по картата:
1. През Аляска и Курилите със сътрудничество на Русия
2. През Хаваите и Каролинските, Маршаловите и вече, я към Япония, я към Тайван и Филипините, със сътрудничество на Китай
3. През Соломоните към Нова Гвинея и на юг към Австралия.
Ако се насочат към Великобритания, като метрополия, трябва да прехвърлим сили през Индийския оекан, в помощ на англичаните, поне за Средиземо море и Южния Атлантик, а същевременно да направим рейд по Западното крайбрежие, след падането на Аляска.
Comment
-
което ми напомня
така и така щом няма се размине бой - да вземем да се сприятелим с китай искайки компенсация за погромите. да не ги бутаме на сила в ръцете на САЩ в ненужния моментДемокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Амии леко им пуснахме революция този ход... може да се сприателим следващия с победителя или просто да си финансираме нашите или открито да им помогнем. Чисто мирният подход беше за до онзи ден„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Всъщност нищо, може да предложим следващия ход да сме посредник между правителството и бунтовниците и да ги убедим да се помирят срещу значителна сума в брой. Или в сделки.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
Трябва да питаме и англичаните постигнали ли са някакви договорености с Русия, а може би и ние да почнем някаква търговия с тях + комрометиране на американската политика там със скандали.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Дори и нещо да са измислили, нищо не сочи, че нещо се прави в Аляска. Ударът ни там, ще остави руснаците сами. Ако и Китай ни удари, Квантунската армия бавно ще отстъпва към Корея, ще направим един десант и в Шанхай, а може и трети в Камчатка и нещата ще се размесят за дълго, докато не се изяснят в генерално флотско сражение.
Изобщо не трябва да оставяме "страховете и съмненията" да ни водят, а генералния ни замисъл. Той си остава непроменен. Филипините, заради петрола от юг, Аляска заради петрола от север, + за нас, минус за тях. Ще се отворят един ден сигурно другите форуми и ще видим какви страшилища са си измисляли за самите нас. Отборите, често, това е мое мнение, бягат от сенки. И се получават абсурди. Това е минус на симулациите. Един военен би казал, дай ми задача за изпълнение, не би казал, ами ако... особено всеки път.
Comment
-
Уравнението си имало и още едно решение - Владивосток може освен сухопътно да го попилеем и с авиация, май забравихме за нея. В момента имаме 60 тежки бомбардировача, 200 DH9A, 100-тина торпедоносеца. Половината да ударят по Владивосток, за 3-4 дни бомбардировки ще разрушим всичко там. Отделно леките бомбардировачи DH9A имат обсег 800 км, ще разваляме Транссибирската тук-там за да не го снабдяват.
Между другото сега като четох правилата - няма ли да е добре да направим няколко изнесени напред склада за гориво и въглища, примерно в Палау и околностите?„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
Добре, но ще ни трябва поне някаква батарея да ги пази и полк пехота. Хубавото е, че противникът няма да знае за нея.
Трябва да питаме Одзава и как стои положението с боеприпасите, защото аз смятам да замъкна на снабдителната база мини и торпеда за Анкоридж.„Аз, Драгомир, писах.
Comment
Comment