Kramer написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хипотетична война между Турция и България през 2024 г. (военна игра)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Кухулин написа Виж мнениеСССР също имаше доста атомно оръжие, но си замина без да гръмне ни една бомба ей така, за довиждане.
Comment
-
Kramer написа Виж мнениеЕвреите са умен народ, няма да се оставят просто ей-така.
Както и да е, това е твърде далеч от темата.
Comment
-
Все пак , като сераскер се чувствам доста комфортно че няма българо-израелско военно сбилжаване и сътрудничество в играта
Иначе в така създаващата се ситуация, постепенно откъсване на Турция от сателитната й орбита около САЩ и опитът й за самостоятелност, и имперска политика, и стремежът към изграждане на регионална супер сила/икономическа и военна/, и заиграването с Китай а в последно време и с Иран, следва да е доста обезпокоително за българските политици.
Единственото според мен даваща доза спокойствие е липсата на изявено желание от страна на Турция да изрезе от НАТО, както и нашето членство в пакта. Не смея да прогнозирам бъдещето на НАТО, но евентуалната мисъл за лоша прогноза, следва да дава сигнал на нашите военни стратези и политиците ни , че е необходимо да финансират нормално армията и да поддържат нейната отбранителна способност, както и поддържане на военно сътрудничество в региона.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Kont написа Виж мнениеВсе пак , като сераскер се чувствам доста комфортно че няма българо-израелско военно сбилжаване и сътрудничество в играта
Comment
-
Пиша тука, щото не искам да спамя другата тема, а се сетих нещо готино.
Odzava написа Виж мнениеНа времето със "Стингер" е свалено доста летящо имущество в Афганистан. И с РПГ-7 тоже. Да не говорим, че имаше някъде клипчета за свалени "Томахоук" със "Стрела 2М".
Comment
-
Честно казано с еднотонна бомба дори не е необходимо много да улучи самия хеликоптер, близките 50-100 метра напълно вършат работа„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Ако става за въпрос за "Стингер", има доста клипчета как муджехедини прихващат БМП-та от 1км. с него ) което го прави универсален става и за наземни цели . А относно РПГ-9 има и свалени 2-3 Хоук и 1 Апач така че, там е въпрос на недоглеждане от страна на пилота или арогантно летене над тълпа джихади по пищиманчета и РПГ-та в ръка )....ама това са екзотики и редки случаи като 6 от тото.
Comment
-
ама това са екзотики и редки случаи
Впрочем за случая с бомбата има доста написано ей тука
Книжката е много за препоръчване ако ви попадне, аз я прочетох почти на един дъх
се чувствам доста комфортно
С риск пак да чуя странното заключение, че си представям твърде идеална България, предпочитам да е така отколкото обратното.Last edited by Sailor_Malan; 02-05-2012, 12:04.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment